Jurnalul unei "Homeschooling mom"
Raspunsuri - Pagina 28
balerrina spune:
Eu as fi interesata in urmatoarele statistici.
1) Cati dintre copiii HS aleg cariere in stiinta? In cercetare?
In engineering? In calculatoare? In finance (unde trebuie
matematica la greu).
2) Cati dintre copii care face HS nu fac religie deloc, numai materii
de scoala.
-- balerrina
iulianm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui greieras
Creationismul e dreptul tau sa-l combati daca vrei, amestecul meu in sistemul laic este un drept garantat de constitutie. Traim in America nu in China. |
Ahem. Poate ar trebui sa te muti in China, din moment ce in America, Curtea Suprema nu a dat cistig de cauza celor ca tine, cind au incercat sa se amestece in sistemul laic de scolarizare, nerecunoscind ceea ce tu definesti ca "un drept garantat de constitutie".
patou spune:
freedelia,
tare mi-ar place sa ne povestesti despre baietelul tau (al meu e doar cu cateva zile mai mare ) in sensul ce materii face, ce mai invata etc. Mie imi lipseste un grup de socializare, pentru ca in localitatea mea sunt singura care face scoala acasa si pana acum grupurile cu care am intrat in contact au fost pierdere de vreme (activitatile comune erau doar gen iesiri la muzee, filme sau cursuri de desen facute impreuna. pana la urma am ales sa-l inscriu eu la cursuri de desen sau de sport care nu sunt cu nimic diferite de ceea ce ar face intr-un grup de suport)
Si mai am o nedumerire. eu m-as bucura daca baietelul meu ar fi mai avansat si nici prin cap nu mi-ar trece sa incetinesc acest progres... dar probabil cred asta pentru ca nu stiu exact ce presupune acest lucru.
baietelul meu citeste foarte bine, a inceput anul acesta sa scrie destul de bine (ma refer in franceza pentru ca in romaneste a descoperit singur cum se face cand avea 4 sau 5 ani) la matematica suntem in programa (a descoperit singur cum se fac calcule ceva mai complicate gen 68 +76, ma refer la cele care depasesc 100 ca nu ii explicasem inca decat ce se intampla atunci cand suma unitatilor depaseste cifra 10)
povestind astea imi asum riscurile sa aflu ca alti copii care merg la scoala stiau astea inca de la gradinita
balerrina spune:
Patou,
Care este motivul pentru care ai ales HS?
Ce te-a nemultumit la sistemul de scolarizare normal?
-- balerrina
Citat: |
citat din mesajul lui patou freedelia, tare mi-ar place sa ne povestesti despre baietelul tau (al meu e doar cu cateva zile mai mare ) in sensul ce materii face, ce mai invata etc. Mie imi lipseste un grup de socializare, pentru ca in localitatea mea sunt singura care face scoala acasa si pana acum grupurile cu care am intrat in contact au fost pierdere de vreme (activitatile comune erau doar gen iesiri la muzee, filme sau cursuri de desen facute impreuna. pana la urma am ales sa-l inscriu eu la cursuri de desen sau de sport care nu sunt cu nimic diferite de ceea ce ar face intr-un grup de suport) Si mai am o nedumerire. eu m-as bucura daca baietelul meu ar fi mai avansat si nici prin cap nu mi-ar trece sa incetinesc acest progres... dar probabil cred asta pentru ca nu stiu exact ce presupune acest lucru. baietelul meu citeste foarte bine, a inceput anul acesta sa scrie destul de bine (ma refer in franceza pentru ca in romaneste a descoperit singur cum se face cand avea 4 sau 5 ani) la matematica suntem in programa (a descoperit singur cum se fac calcule ceva mai complicate gen 68 +76, ma refer la cele care depasesc 100 ca nu ii explicasem inca decat ce se intampla atunci cand suma unitatilor depaseste cifra 10) povestind astea imi asum riscurile sa aflu ca alti copii care merg la scoala stiau astea inca de la gradinita www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
patou spune:
Citat: |
Patou, Care este motivul pentru care ai ales HS? Ce te-a nemultumit la sistemul de scolarizare normal? |
- libertate si flexibilitate
- ingradirea libertatii (orar, socializare doar cu copii de aceeasi varsta, activitati impuse gen vanzare de ciocolata etc); lipsa de flexibilitate (programa care nu urmareste interesele copilului ci doar ceea ce au hotarat altii), lipsa de toleranta fata de cei care sunt diferiti etc.
Stiu ca esti dezamagita ca nu am mentionat aspectul religioas dar astea sunt in esenta motivele mele.
balerrina spune:
Aici gresesti. Nu sunt nici dezamagita, nici bucuroasa.
Doar curioasa.
Si dupa cum am mentionat intr-o postare anterioara, cunosc personal
cateva persoane care au fost HS, insa toti sunt supradotati.
Cum planuiesti sa procedezi cand copiii vor fi la varsta liceului? Sau daca
sunt, sunt curioasa cum le predai, ce manuale folosesc de exmeplu
la studiul stiintei (fizica, chimie, etc) si al matematicii si calculatoarelor.
Intreb pentru ca mi se par mai dificile decat alte materii.
-- balerrina
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
- libertate si flexibilitate - ingradirea libertatii (orar, socializare doar cu copii de aceeasi varsta, activitati impuse gen vanzare de ciocolata etc); lipsa de flexibilitate (programa care nu urmareste interesele copilului ci doar ceea ce au hotarat altii), lipsa de toleranta fata de cei care sunt diferiti etc. Stiu ca esti dezamagita ca nu am mentionat aspectul religioas dar astea sunt in esenta motivele mele. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
freedelia spune:
Balerrina -- eu nu am statistici, dar st ca din grupul nostru, unul studiaza Medicina. Restul nu stiu, dar am sa intreb. Nu stiu, pentru ca eu avand copii mult mai mici, nu am intrat in grupul acesta decat acum 2 ani, iar anul trecut nu a graduat decat o singura fata si ea a decis sa ia o pauza un an si sa mearga in Afrcia sa fie misionara. Si ea terminase devreme, avea doar 16 ani.
Patou -- daca baiatul meu ar fi unpic avansat, nu m ar deranja. Dar el a obtinut la 6 ani scoruri de clasa a 7-a. Deci, academic, ar putea termina clasa a 12-a la 11-12 ani. Dar nu conteaza numai academicul, trebuie sa se si maturizeze, sa invete interactiuni sociale, etc. El acum face scoala 3 zile pe saptamana si parcurge materia de clasa a 3-a, probabil o va termina luna viitoare. Practic, nu invata nimic nou, dar invata sa fie disciplinat cu studiul, sa se concentreze, sa scrie ordonat. Isi corecteaza singur celucreaza, cu rosu, invata disciplina studiului. DAr nu pot sa il pun sa faca asta mai mult de cateva ore de 3 ori pe saptamana, ca se plictiseste. La scoala unde merge, face arte, muzica, chineza, gym si lucreaza la subiectele academice in perioade de 30 de minute, cupauza de joaca. Au si worship time, Bible memory competitions, mananca lunch impreuna, au proiecte, etc.
Joia, mergem la co-op, unde nu e foarte academic, in prima ora sunt cativa copii care prezinta un report despre ce vor ei -- unii canta la un instrument, altii fac research despre ceva, vorbesc despre undeva unde au calatorit, practic orice. Apoi avem story time, sign and song. In ora a doua avem Gym -- pe grupe de varsta, copiii mici se joaca la playground, cei mari fac sporturi de echipa. A treia ora, ne impartim pe grupe din nou si avem diverse subiecte mai academice -- Math games, Science experiments, literatura, etc.
Lunea stam acasa, iesim in parc, mergem in excursii, la zoo, la muzee, ne jucam cu prietenii, incepem saptamana incetisor, in familie...
Cam asta...
Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Sabina spune:
dar ce programa urmeaza, m-ai facut f curioasa. De pilda, ce exercitii la mate? (cu exemple)
Daca zici ca la 6 ani era de clasa a 7-a, presupuna ca era familiarizat cu teorema lui Thales, fractii complexe, etc.
daca nu ti-e greu.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
loryi1974 spune:
Si eu sunt extrem de curioasa.
Sunt mai multe raspunsuri:
1.poate este un copil genial pentru ca mi-e greu sa cred ca poate asimila atat de multe cunostinte in cateva ore.
Si stiu ce vorbesc, am si eu un copil inteligent de 8 ani jumate. Ca si Sabina .Cred ca de-aia e curioasa.
2.poate testul de a saptea este usor.
Din experienta personala:
Matematica de clasa a-III-a din RO. Copilul meu stie sa inmulteasca 56 cu 8, stie cu ce se mananca numerele peste 1 000, practic ar putea incheia clasa treia raportat la ce trebuie sa cunoasca.
Dar nu-i chiar asa, daca iesi din manual si vezi probleme pe baza acelor cunostinte, probleme dificile, unele chiar foarte dificile, realizezi ca treaba nu e asa de simpla. Cand spun dificile si foarte dificile nua runc cu vorbele in vant.Chiar sunt.
flaviutza spune:
Freedelia, chiar si eu sunt curioasa, avem copii fix de aceeasi varsta. a mea se lupta cu materia de clasa intai din ro :) . adica cel mai complex lucru facut si inteles e ceva de genul "gaseste a , b, c, care satisfac egalitatile a+b+c= 10 a+b = 5 b+c=6 ". cam asta e cel mai avansat lucru priceput, dar e un copil cu un intelect absolutamente normal.
Sabina, respectiva teorema nici eu n-o mai stiu!!!