alaptat + fumat
Raspunsuri - Pagina 5
Sabina spune:
copilul a luat exceptional in greutate, litera cartii, nu doar spiritul.
problema cu fumatul e aceeasi indiferent daca alaptezi sau nu copilul :(
Desiree, ma sperie ce zici de oscioarele Victoriei, draga si scumpa de ea. Ce spun medicii? eu am 2 ani de cortizon neintrerupt si nu mi-am facut inca densitatea osaoasa, ooops.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Eu sunt extrem de extremista si intoleranta cand vine vb de alaptare si fumat. Am doua cazuri: prietena mea, fumatoare de mult timp, insa mai mult de socializare (2-3 tigari/zi), desi si-a alaptat copila 10 luni tot nu a renuntat la viciu. Fata, desi este peste medie cu greutatea, are constant bronsiolita. Exasperata i-am trantit in fata ca este singura responsabila de sanatatea (precara) a celei mici: cum nai.ba esti mama responsabila cand tu fumezi in casa cu cea mica? Pe balcon sau afara, in fata scarii, ce are??? Al doilea caz: o pacienta de-a mea, mai colorata, fumatoare grea, naste prematur la 7 luni o mata de fetita. 3 luni a stat cu ea in terapie intesiva, fata are fibroza pulmonara, malformatie cardiaca, a tb sa fie hranita prin gavaj. Horror! Acum o luna mama a plecat de-acasa si si-a lasat fata (11 luni) in grija baiatului cel mare (8 ani). Din nefericire, s-a luat atunci curentul, iar baiatul, de frica, a iesit cu cea mica asa cum era (in pijama si in picioarele goale) afara pe strada (ora 22.00, cam 0-1 grade, ca vb de Predeal). Noroc ca cea mica nu are nimic, mama are dosar penal pt neglijenta, eu tb sa dau rapoarte despre sanatatea fetei si cat de responsabila este mama. Cea mica este sub greutate, mama nu a alaptat deloc. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Pe vremurile studentiei mele (fost-ai lele!) am cunoscut o doamna din Chisinau, era medic cardiolog pediatru, si-mi povestea din aventurile ei medicale. Si a avut odata o pacienta care fuma la greu (mai mult de 1pachet/zi) si a nascut si copilul plangea non-stop. Nu mai stiau ce sa-i faca! Pana la urma s-au gandit ca BB e in sevraj, ii lipsea nicotina. Si zicea ea, cu inima stransa a sfatuit-o ca atunci cand fumeaza sa mai sufle un fum peste el si se linistea copilul.
Alexandra Maria
14.12.2007
tanea1988 spune:
De cind am ramas insarcinata am facut tot posibilul ca si sotu sa renunte la fumat, desigur am reusit........
Mai mamicilor (care fumeaza) Prin mesajele voastre incurajati in continuare pe mamicile fumatoare care au bebe, si ele gindesc ca ei uite o multime de mamici au fumat si nu sa intimplat nimic cu piticii lor,o sa fie bine si la noi......
Nu sunt de acord cu fumatu in timpu sarcinii si a alaptarii, da in genere nu sunt de acord cu fumatu
alex_andra spune:
Tanea, aici nu discutam despre pro/contra fumat.
Toata lumea stie ca fumatul dauneaza grav sanatatii, dar nu asta era discutia.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Sabina copilul a luat exceptional in greutate, litera cartii, nu doar spiritul. problema cu fumatul e aceeasi indiferent daca alaptezi sau nu copilul :( Desiree, ma sperie ce zici de oscioarele Victoriei, draga si scumpa de ea. Ce spun medicii? eu am 2 ani de cortizon neintrerupt si nu mi-am facut inca densitatea osaoasa, ooops. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Tz Tz Tz, Sabina! Densitatea osoasa se face la 6 luni! Victoria ia supliment de calciu (desi am intrerupt dex), 500mg/zi. I-am facut MRI (rezonanta magnetica) ptr. ca ea se plnagea de dureri de solduri si genunchi. Acolo s-au descoperit crapaturile. Trebuie avuta maaaare grija, ca daca aceste leziuni apar in incheieturi, nu sunt reversibile. Cele din oase sunt reversibile. Fa densitatea si daca ai dureri de oase, fa si o rezonanta, ca la densitate nu se vad leziunile. Dar daca nu te doare, cred ca sunt putine sanse sa existe leziuni. Desi, pe Victoria nu o dureau foarte tare, nu a plans niciodata de dureri, insa spunea ca o doare. Si vedeam ca ii era greu sa stea pe covor, (de la solduri) si ii era greu sa se ridice (genunchi). Sper sa fi ok.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
blackgirl0 spune:
Off topic:
citat din mesajul lui alex_andra Tanea, aici nu discutam despre pro/contra fumat. Toata lumea stie ca fumatul dauneaza grav sanatatii, dar nu asta era discutia. |
Si tocmai pentru ca suntem mame cu toate, ca dorim binele copiilor nostri, si pentru ca "toata lumea stie ca fumatul dauneaza grav sanatatii" , poate gasiti timp sa va aruncati un ochi si pe www.stopfumat.eu/" target="_blank">aici. Fara nicio urma de malitiozitate sau de judecata.
cleo78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blackgirl0 Off topic:
Si tocmai pentru ca suntem mame cu toate, ca dorim binele copiilor nostri, si pentru ca "toata lumea stie ca fumatul dauneaza grav sanatatii" , poate gasiti timp sa va aruncati un ochi si pe www.stopfumat.eu/" target="_blank">aici. Fara nicio urma de malitiozitate sau de judecata. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
blackgirl, tu esti medic si ai vazut sute de cazuri "in viata reala". Eu am ajuns la concluzia ca binele din pdv al meu difera cu binele copilului dpv al altei mame. Fiecare are punctul lui de vedere, experienta proprie. Un timp m-a uimit, dar apoi am tacut.
Dpdv medical/legal, o mama fumatoare/betiva/nespalata care alapteaza e legal? Adica exista si alte instrumente de atras atentia? Nu numai cele moralizatoare.
Ca de ex. la refuzat un vaccin, mama semneaza ca face pe propria raspundere si e constienta de ce inseamna asta. Este asa ceva si la fumat? . De ex. cand copilul e batut de parinti, se poate face reclamatie la protectia copilului ca e agresat. Dar dpv al meu, si fumat/alcool in alaptat este tot o agresiune. Daca 1-2 tigari pe zi nu e invaziv, 1 pachet deja devine prea mult pt mine.
Deci, unde este limita aia intre normalitate(in sensul ca se accepta) si agresiune? Legal vb, pt ca limita mea nu e si limita altuia.
edit: tot din barfe, si eu am auzit de copil alaptat in coma alcoolica. Mama o rezistat mai bine .
Edit la edit: pe mine ma irita si mai mult pers. cu tigara in mana (beutura acasa) vacarindu-se "nuuu aaamm baaaani". La asta, am "viziuni" cum ii dau EU cu capul de prima bordura. Repetat.
ocebine spune:
http://pediatrics.aappublications.org/content/120/3/497.abstract
Doar un studiu care indica efectele secundare (negative) ale nicotinei asupra sugarului.
RESULTS. Although there was no significant difference in breast milk intake, despite the taste changes in the milk, infants spent significantly less time sleeping during the hours immediately after their mothers smoked (53.4 minutes), compared with the session when their mothers abstained from smoking (84.5 minutes). This reduction was attributable to shortening of the longest sleep bout and reductions in the amounts of time spent in both active sleep and quiet sleep. With greater doses of nicotine delivered to the infant, less time was spent in active sleep.
Deci un copil alaptat de o mama fumatoare, doarme mai putin (imi iese cam 36% mai putin) decit un copil alaptat fara "adaosul" de nicotina lichida. Nu mie se pare un risc de neglijat.
Nu-mi aduceti argumente gen "vai, mie si vecinei nu ni s-a intimplat" ca nu au nici un fel de valoare.
Asa cum nu le dam nici sa bea alcool chiar nu ne putem abtine de la fumat? Mi-e asa o sila cind vad mame cu principii de neclintit cind vine vorba doar de vointa copilului (nu o inghetata, ciocolata e nociva, sarea e periculoasa, etc) dar cind vine vorba de a se abtine mama de la ceva, se gasesc IMEDIAT scuze..."Vai, intra mama in sevraj daca nu fumeaza in sarcina...mai bine o mama fumatoare decit o mama stresata"...bleah!
Am fost mare fumatoare (acu 1 milion de ani).
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Victoria_mami spune:
Ocebine, multumesc. Mi se parea mie ca Victoria nu doarme foarte mult, dar nu stiam de ce (vorbesc foarte serios, fara urma de sarcasm). Pediatra cand i-am spus (desi stia ca fumez) m-a sfatuit sa o las sa planag singura in patutul ei pana adoarme. Am schimbat pediatra.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui ocebine ... Mi-e asa o sila cind vad mame cu principii de neclintit cind vine vorba doar de vointa copilului (nu o inghetata, ciocolata e nociva, sarea e periculoasa, etc) dar cind vine vorba de a se abtine mama de la ceva, se gasesc IMEDIAT scuze..."Vai, intra mama in sevraj daca nu fumeaza in sarcina...mai bine o mama fumatoare decit o mama stresata"...bleah! Am fost mare fumatoare (acu 1 milion de ani). Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
Eu nu am vointa deloc! Fumez de 20 de ani si recunosc ca nu am incercat niciodata sa ma las de fumat de tot. Pe perioada sarcinii si de alaptare am redus, dar nu m-am lasat. Iar despre ce isi doreste Victoria, recunosc ca ea mananca ca si cand are chef. Pentru ca are 3 mese/zi bune, nutritive si intre ele, orice vrea ii dau.
_
VICTORIA