alaptat + fumat

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Saluti,

Stiu ca e riscant sa deschid un astfel de topic aici; totusi, o prietena care are o fetita de 3 luni si care stie ca activez pe un forum despre copii, m-a rugat azi sa intreb daca fetita ei nu ia in greutate din cauza ca ea alapteaza si fumeaza. Eu i-am spus parerea mea dar ea ar vrea sa cunoasca mai multe opinii.

Va rog -daca se poate- sa raspundeti strict la subiect, chiar daca va vine sa...faceti altceva.

Va multumesc

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

Articolul e in germana, dar sunt date referinte in engleza: http://www.bfr.bund.de/cm/343/stillen_und_rauchen.pdf

Aici in Germania e recomandat sa nu fumezi in apropierea copilului sau in camerele unde doarme copilul (ar fii un motiv pt sindromul mortii subite la sugari). Deasemenea fumatul in apropierea copilui ar conduce la imbolnaviri ale cailor respiratorii.

Strict legat de intrebarea ta articolul precizeaza ca atunci cind mama fumeaza f mult, copilul ia mai greu in greutate si fumatul are deasemenea efect negativ asupra cantitatii de lapte produse.

In orice caz, parte din subtantele nocive trec prin laptele mamei in organismul copilului. Unele dintre ele sunt cancerigene. Cum se intimpla la cancer: aceste substante nu sunt singura cauza, de aceea exista oameni care nu au fumat activ (ca pasiv am fumat cu totii) si totusi s-au imbolnavit. Din cite stiu eu, pt substantele cancerigene nu exista doza de la care sunt periculoase, ca sa se poata spune ca 3-4 tigari pe zi sunt ok si de la 5 in sus nu mai e.

Bineinteles ca vor fii multe mame care au fumat sau baut alcool si puiutii lor sunt sanatosi tun. Dar, stii tu ca nu cumva tocmai al tau e sensibil? Timpul nu il mai poti da inapoi pe urma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

Tanti Z, sa stii ca ai mare dreptate. La al 2 lea, sper ca macar la Excel-uri sa renunt

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Crezi ca te descurci cu Word-ul? Vezi ca ala face coloane cu doar 3 randuri Dar e ok, ai loc pentru ora, cantitate, consistenta. Daca tii neaparat, scrii si gustul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu am ramas cam uimita de unele raspunsuri. Dupa ce am citit subiecte super inversunate cu alaptarea, cu povesti lacrimogene despre mame care trec prin chinurile iadului pentru fiecare picatura pretioasa de lapte, cu copii alaptati pana la 2-3 ani, totul facut in numele copilului si spre binele copilului, nu mi-a trecut nici o secunda prin cap ca aceste mame super-dedicate, aceste eroine care lupta si sufera zi de zi pentru binele copilului, ar putea sa fumeze . Chiar daca nu am fost de acord cu mesajul inversunat si extremist, cumva am admirat mamele care au facut sacrificii mari sa alapteze. Dar in lumina asta noua, discursul despre binele copilului de la mame care fumeaza, pare gol si foarte ipocrit.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:

Tanti Z, sa stii ca ai mare dreptate. La al 2 lea, sper ca macar la Excel-uri sa renunt

Crezi ca te descurci cu Word-ul? Vezi ca ala face coloane cu doar 3 randuri Dar e ok, ai loc pentru ora, cantitate, consistenta. Daca tii neaparat, scrii si gustul

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Eh uite asta cu gustul mi-a scapat. Desi poate in anumite situatii ar fi fost necesara si informatia asta :))). Oricum, Word-ul nu ma satisface: nu face formule cu totalul zinlic, saptamanal, grafice de evolutie etc :))))).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Eu am ramas cam uimita de unele raspunsuri. Dupa ce am citit subiecte super inversunate cu alaptarea, cu povesti lacrimogene despre mame care trec prin chinurile iadului pentru fiecare picatura pretioasa de lapte, cu copii alaptati pana la 2-3 ani, totul facut in numele copilului si spre binele copilului, nu mi-a trecut nici o secunda prin cap ca aceste mame super-dedicate, aceste eroine care lupta si sufera zi de zi pentru binele copilului, ar putea sa fumeze . Chiar daca nu am fost de acord cu mesajul inversunat si extremist, cumva am admirat mamele care au facut sacrificii mari sa alapteze. Dar in lumina asta noua, discursul despre binele copilului de la mame care fumeaza, pare gol si foarte ipocrit.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Bird, nu se sustine aici fumatul si alaptatul. Eu una, am scris doar experienta mea. Asta nu inseamna "asa da". Ideal ar fi sa se lase de fumat mamicile care alapteaza, dar uite ca unele nu pot :(. Initiatoarea subiectuli a plecat de la ideea ca mama fumeaza si punct. Cat de rau este si cat afecteaza. Acum fiecare si-a spus propria experienta mai mult sau mai putin ok :).

Concluzia, mamele care fumeaza cand alapteaza e clar ca expun copilul la niste riscuri, riscuri insa nedovedite clar. Acum daca al meu copil a scapat cu bine de fumatul meu cand il alaptam, in nici un caz nu fumez in preajma lui. Fumatul pasiv e clar si dovedit foarte nociv mai ales pentru copii. Acum fiecare alege ce face si isi asuma ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Bird, nu se sustine aici fumatul si alaptatul. Eu una, am scris doar experienta mea. Asta nu inseamna "asa da". Ideal ar fi sa se lase de fumat mamicile care alapteaza, dar uite ca unele nu pot :(. Initiatoarea subiectuli a plecat de la ideea ca mama fumeaza si punct. Cat de rau este si cat afecteaza. Acum fiecare si-a spus propria experienta mai mult sau mai putin ok :).

Concluzia, mamele care fumeaza cand alapteaza e clar ca expun copilul la niste riscuri, riscuri insa nedovedite clar. Acum daca al meu copil a scapat cu bine de fumatul meu cand il alaptam, in nici un caz nu fumez in preajma lui. Fumatul pasiv e clar si dovedit foarte nociv mai ales pentru copii. Acum fiecare alege ce face si isi asuma ...

Draga mea,
cred ca esti noua pe aici si nu ai citit subiecte interminabile unde mamele care nu au alaptat erau facute respunzatoare de toate relele pamantului, cu articole care demonstreaza ca daca alaptezi ai un copil mai inteligent decat daca nu alaptezi, etc. Cu atitudinea dispretuitoare a celor care alapteza fata de cele care nu au alaptat, cum au fost judecate ca nu pun pe primul plan interesul copilului, binele copilului, etc. Mie nici nu mi-a trecut prin cap ca o mama cu o astfel de dedicatie pentru binele copilului poate fuma.

Si ca sa parafrazez inversunatele alaptatului: NU EXISTA sa nu te poti lasa de fumat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

I-a facut ceva analize si a rezultat ca ar avea intoleranta la proteina din lapte. Medicii din Bistrita i-au recomndat sa o treaca pe lapte praf fara lactoza iar unul din Cluj i-a recomandat sa mearga inainte cu alaptatul dar i-a dat si 2 tipuri de picaturi. Nu cunosc detalii...detailate.

Mama lui Ian.

Daca are intoleranta la proteina din lapte, nu are legatura cu laptele fara lactoza. Sa alapteze in continuare, dar sa scoata ea lactatele din alimentatie. Stiu un caz concret de intoleranta la proteina din lapte, care asa ar fi trebuit sa procedeze, dar nu a stiut la timp si acum suporta consecintele )a exclus laptele si produsele lactate din alimentatia copilului pana la 2 ani, cand repeta analizele sa vada cum mai stau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Asta cu eu am fumat si alaptat si copilul n-a avut nimic mi-aduce aminte de altele: eu i-am dat ou la 3 luni si n-a avut nimic, l-am pus in premergator la 4 luni si n-a avut nimic....Chiar nu vede nimeni barna din ochii lui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

offtopic: uof, e trist subiectul.
Eu am astm. Mama a fumat - si se fuma si in casa. A fost o lunga perioada cand am dat vina pe ea, desi stiu clar ca alergiile se mostenesc, ca am mai multe cazuri in familie cu probleme respiratorii, astm, alergii.
Maii trist, ca tataia a murit de complicatiile astmului. Ultimii ani si-a petrecut prin spitale, etc. Desi a vazut mama asta, nici macar nu a incercat sa se lase de tigari, ba mai mult m-a socat cand la inmormantare, era cu tigara in mana (bine, nu numai ea, dar de ceilalti nu imi pasa). Raspunsul ei: lasa ca nici altii nu au nimic.

Dar oare facem noi tot posibilul pt binele propriu ? dar al copilului? Si cate alte minciuni marunte ne spunem noua...

E usor sa judecam pe celorlalti. In timp, am invatat aici pe forum...despre intoleranta.

OnTopic:
inapreda, spui ca prietena ta are copilul de 3 luni. Matematica simpla arata: greutatea actuala - cat a avut la nastere, arata ca a luat in greutate. Cat e cifra asta?
Si da, fumatul este un factor de risc - unul important. Dar nu e regula. Sunt si alti multi factori de risc. E alegerea ei.
Eu insa nu as putea trai cu ideea ca sunt constienta dar nu am facut nimic. Mai bine sa imi para rau de lucrurile facute, decat de lucrurile nefacute.

Ei, uite, nu toata lumea e asa. Nu toata lumea ar face totul pt un vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

pentru toata lumea.
O sun chiar acum sa-i impartasesc experientele si opiniile voastre.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput