Scolari de Iulie - August 2004 * 85
Raspunsuri - Pagina 17
szivarvany spune:
buna dimineata din ceata de -5 grade brrr
Mitzu, felicitari pt FB
eu mi`s suparata pe Giulik, inafara sa deseneze/coloreze nu vrea sa faca nimik am geanta plina de opere de arta
so, daca i spun scrie si tu vreo 5 de m si 5 de a, zici ca i cer sa are Terra toata si l face asa urat pe m de se mira si doamna ce urat e fata de ce frumos facea semnele grafice
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Si tu poti fi Mos Nicolae
roxanaz spune:
noi am facut ceva exercitii ieri - nu mare scofala, de copiat (ca isi formeaza mana, asa ne-a zis doamna) vreo 3 randuri, o dictare de 10 cuvinte si niste "robotei" la matematica (adica descompuneri). zau ca nu i-a luat nici jumatate de ora, deci se poate....
kim222 spune:
Salutare..io-s la munci si ma plictisesc:)
Ati scri mult si nu mai stiu ce sa raspund..
Felicitari Adela! Deci se poate! Cu timpul va deveni mai rapid sunt convinsa..
Rox super ideea cu etajerele! Luca vrea sa le faca cadou deci nu stiu ce ramane..
Monicule tot vorbiti? Ce tare!!
Ieri am avut sedinta..am vazut cele doua dictari ..cred ca o sa B(se face mdeia cu mai multe). Dar oricum mi-a zis..ce evolutie fata de prima dictare cand m-am speriat!..Normal ca a fost prima din viata lui! Asta asa ca sa ma panicheze si pe mine!
In rest acasa trebuie sa mai explic ce-au facut in clasa..sunt i multi..Ieri de ex au facut exercitii de genul: 2+3+1-2-1+O=? si a+3=5 cat este a? dar nu doar raspunsul ci ceva de genul a=5-3,a=2
Ati facut asa ceva ..eu ma gandeam ca astea apar mai tarziu..
revin
kim222 spune:
Depre cadouri...Luca nu este un copil care sa ceara jucarii..nici nu-l mai pasioneaza f mult..Daca cere , cere doar pt ca au cei din jur si nu pt ca-si doreste el! Beyblade...nu stiam despre ce vorbiti..Luca nu-i stie pt ca noi am scos CN de la TV
Ieri am intrebat si de "cumintenie"..asa mi-a bagat grija Luca..Olivia, sa nu uiti sa intrebi daca am fost cuminte!Cica este cuminte dar sa nu-l laud prea tare!
kim222 spune:
Daria, lasa pe Giulik in pace! De ce sa scrie litere??? Noua ne-a introdus si semenele de punctuatie, linia de dialog..
De Mos Nicolae le pregatim ceva pe banci sa le gaseasca pe 6..de Mos Craciun fac serbare..iar cantece..iar poezii..Parintii au vrut altceva ,nu a vrut d-na..Io strang banii pentru cadou..voi cum ati procedat?
g_ioana spune:
Neatza...meii abia reusesc sa o trezesc pe mandra dimineatza,se vede ca a ajuns-o oboseala...noroc ca vineri nu invata ca au invatatorii cerc pedagogic,joia viitoare sunt liberi ca este 1 decembrie si pe urma mai este un pic si vine vacanta...
Ieri am fost la sedinta si doamna a inceput cu un colaj de poze cu copilasii din prima zi de scoala si pana acummie mi s-a parut emotionant...in rest am discutat despre serbarea de craciun, tinute, cadouri si mos Craciun....mie imi place din ce in ce mai mult de doamna....in pauze le-a sugerat copiilor care stiu sa citeasca sa-i ajute pe cei care nu stiu...mandra suflet mare s-a dus si l-a ajutat pe cel mai obraznic din clasa"nu-i asa ca am facut o fapta buna...nu vrea nimeni sa-l ajute ca-i rau si obraznic...dar cu mine a fost dragut...ne-am luat fiecare un creion si l-am ajutat sa citeasca silabele"
In rest eu sunt trista ca a murit catelusa noastra draga,pe 1 decembrie facea 14 ani...nu va imaginati ce discutii filozofice am avut pe tema asta cu mandra
hai pupicei,revin
szivarvany spune:
Ioi multe mai faceti la scoala, Kim, noi stem asa la inceputuri, la mate am vazut si eu exercitii cum zici tu, dar la lb.romana nu.
Cu adunatul: la plic pt doamna, cate o cutie cioco pt profa engleza si religie si o sticla de vin la profu de sport.
Pt copii: cartea de lectura si inca ceva miiic;
noi am strans 20+20
Ioana, imi pare rau pt cutzulache :(((
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Si tu poti fi Mos Nicolae
mitzura spune:
Mai si eu ii scol tot mai greu. Azi l-am imbracat eu in timp ce el inca motaia, si cand era gata imbracat s-a dus in sufragerie si s-a intins in pat, cica 'sa mai dorm putin...'. Sunt foarte obositi amandoi. Dar daca i-ati vedea seara cum fac orice numai sa nu doarma.
Noi n-am discutat inca nimic despre Mosi/sarbatori si sunt in comitetul de parinti . Trebuie sa ma apuc sa investighez problema (opinii, etc.)
Ioana, imi pare rau pentru catelusa, nu stiam ca aveti.
Kim, mi se pare foarte greu ce fac ei acolo la mate pentru nivelul lor. Tudor abia a terminat cifrele.
g_ioana spune:
A mea mananca sapuneala zilnica pentru scrisul lui m si nvorba lui Mitzu cand are ea chef scrie perfect,cand nu,nu...azi aveau o dictare recapitulativa din literele invatate pana acum ..si punctuatia...i-am zis ca daca nu ia FB i-am taiat chestia aia cu animale si ochelari 3d si insectele de pe lista....la mate au inceput si ei cu adunari si scaderi dar nu de nivelul de care zice Kim...in schimb au facut la gros numere pare,impare si dat niste numerele aleator si puse in ordine crescatoare sau descrescatoare....au primit ieri un test recapitulativ si la mate dar nu stiu inca cat a luat..
La noi de craciun cred ca o sa fie mai multe colinde...fetitele o sa fie imbracate in rochite albe ceva gen fulgi de nea,baietii o sa fie pastori,in camasa alba si batic cu snur pe cap...am strans 20 de lei de cupil pentru cadou la fel pentru toti cupii plus inchiriere mos si 15 lei pentru doamna de pus in plic....saptamana viitoare cand sunt liberi de 1 decembrie cateva mamici vor orna clasa si vor aduce un bradut cu toate cele ca sa-l gaseasca copii in clasa
Catelusa am primit-o eu cand am facut 25 de ani...cand m-am mutat la iasi parintii nu au vrut sa mi-o dea au vrut sa ramana la ei sa le aline singuratatea...daca va arat ce scrisoare de adio i-a scris mandra....si dimineata m-a intrebat "acum ce face Leti in rai?"...."dar de ce boala a murit?"...ii zic de batranete..."nu se moare de batranete sigur a avut vreo boala"....
roxanaz spune:
Kim, si eu am zis sa le faca si cadou. ca parca vad ca nu mai am loc de ele . uite mie imi place asta ca ii pune sa scrie logica ecuatiei. ieri Patrick la exercitii imi arata ca tot pe degete le face (ma refer la scaderi). am incercat sa ii explic cum trebuie sa adune, sa gaseasca descazutul.... sper ca a inteles. mai repetam. la noi se vor strange o gramada de bani asa ca probabil sa va lua un voucher sau un cadou mai mare (ca cam stim ce ii place/vrea). pune mana si invata!!!
Ioana imi pare rau de catelusa voastra. poate o innoiti de craciun cu alt sufletel
Parick azi il face pe 10 cred. era tare nerabdator.
si pe deasupra am avut o aventura de dimineata.. mi-am tras cizmele aiurea si fermoarul a prins o bucata de piele.. m-am chinuit 10 minute.. in concluzie tatal responsabil a aruncat pe el niste blugi si a dus copilul la scoala. in acelasi timp copilu trepida pe langa mine ca el pierde cifra 10 si litera "i"