Copil problema, parinti indiferenti

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Jos la bloc am cunoscut un copil de 5 ani, deci 5 !
Care cand a vazut catelusa mea mare a zis ca o bate de moare si apoi ii arunca cu pietre.
Asa, ca la prima intalnire, cainele meu mare in lesa si zgarda.
Mama lui a zambit.
Am intrebat-o eu de ce vorbeste asa fiul ei si a spus ca nu suporta animalele. Si nici copiii mici. Si ii mai trage si ei cate una cu picioarele. Dar ca ea spera sa se lase de obicei.
Si cand a mai clapacit alti copii sau pisica unei vecine si a fost intrebat dc: a spus pt ca poate !

In cazul din topic, eu spun ca trebuie sezizata protectia copiilor si facuta o evaluare a acelui baiat.

Exact. Pt. ca poate. Pt. ca nimeni dintre cei in care el isi pune increderea nu i-a zis ca nu poate . Mama lui a zambit = apreciere pozitiva si incurajanta a comportamentului. Punct. Si iarsi ne intoarcem la teoria cizelarii instinctelor prin domesticire civilizata. Unde educatie nu e...nimic nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Gaby, nu era vorba despre tine. Tonul meu din ultimul mesaj era asa...tragi-comic cumva, da. Ca mi se pare si trist da si usor amuzant ce citesc pe aici.

Nu-s nici eu AS in psihologie si nici nu mi-am facut studiile la Soborna.
Insa daca mie mi s-ar spune de cateva ori ca-s beata, m-as duce si m-as culca. Intelegi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaby76

Tanti Zavaidoc, nu ma refer doar la mine!!! inteleg aluzia, inteleg ca nu-i vorba de limba romana literara ori gramaticala dar... sa fim seriosi, nu asa se procedeaza. Avem pretentia ca suntem oameni maturi si mari psihologi... pai, nu prea se vede

Nu cred ca asta a vrut sa spuna.
1. A incercat sa spuna ca nu e potrivita eticheta de criminal care i se pune unui copil de 7 ani.
2. A incercat sa spuna ca, prin prisma pregatirii ei, vede si alte probleme care tin de mediul din care provine copilul. A mai spus ca util ar fi sa fie ajutat SA SCAPE DE COMPORTAMENTUL ASTA. La asta se referea ajutorul, nu sa fie ajutat sa iasa basma curata.
3. Nimeni nu a minimizat problemele pe care le ai tu. E evident ca te deranjeaza, ai toate motivele sa te simti deranjata (cel putin) daca nu chiar exasperata.
3. Cand a zis ca nu inteleg unii limba romana, s-a referit la faptul ca multe postari au fost nemotivat agresive si persoanele cu pricina nu au dorit nici macar o secunda sa accepte ca exista si un alt punct de vedere.

Eu asa am inteles din ce a zis.

In rest, nu a spus ca e mare psiholoaga.

Si completez eu ca regret ca nu s-a inteles un lucru simplu: toti cei care am scris aici consideram ca exista o problema reala. Unii vad rezolvarea cu bata, altii cauta alte metode. Asta e tot.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaby76
Avem pretentia ca suntem oameni maturi si mari psihologi... pai, nu prea se vede

Asa, pai frumos iti sade? Acum sa ma supar pe tine si sa ma consider jignita ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Gaby a zis ca mai nou copilul de 7 ani i-a zis ca la el in ograda face ce vrea el .. si face ce poate el .. ca asa au zis parintii lui. Pt- ca poate. Pt. ca in ograda lui e permis, era permis si inafara ograzii numa' ca familia a simtit ca sunt ''panditi'' asa ca decat sa-si educe odrasla ..mai bine ii restrange aria de activitate.

Numai si numai prin comunicare poti transimite diferenta dintre ''ce-i bine'' si ''ce-i rau''...pe cazuri cat de particulare posibile. Comunicarea e ceva extrem de complex, nu e doar verbala, e si non-verbala, si in plus inainte ca mesajul sa-ti fie receptat si ascultat tu, emitatorule, trebuie sa-ti castigi auditoriul...in cazul asta...un copil de 7 ani care stie ca parintii sunt cei ce ii vor ''binele'' si vecinii sunt''intrusii'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Gaby, nu are rost, lasa...
Lady nu e la "prima abatere", e o constanta a comportamentului ei.

Mergi la inceput

Tanti, multumesc ca ti-ai facut timp sa-i clarifici Gabrielei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Jos la bloc am cunoscut un copil de 5 ani, deci 5 !
Care cand a vazut catelusa mea mare a zis ca o bate de moare si apoi ii arunca cu pietre.
Asa, ca la prima intalnire, cainele meu mare in lesa si zgarda.
Mama lui a zambit.
Am intrebat-o eu de ce vorbeste asa fiul ei si a spus ca nu suporta animalele. Si nici copiii mici. Si ii mai trage si ei cate una cu picioarele. Dar ca ea spera sa se lase de obicei.
Si cand a mai clapacit alti copii sau pisica unei vecine si a fost intrebat dc: a spus pt ca poate !

In cazul din topic, eu spun ca trebuie sezizata protectia copiilor si facuta o evaluare a acelui baiat.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Si tu poti fi Mos Nicolae

Mda... acum ce sa mai zic... probabil ca mama acestui copil nu constientizeaza.
Mai fetelor, ce Dumnezeu se intampla cu copiii astia?? O vecina de soacra-mii are un baietel. Doamneee, e disperata si femeia aia! M-am intalnit intr-o zi cu ea si copilul (nu stiu exact cati ani are ala micu' dar cred ca vreo 3-4 ani) si mi-a placut de el tare mult ca-i ff frumusel si l-am intrebat cum il cheama. Stiti ce a facut? A venit si m-a muscat de picior! Da' muscat! Se plangea mama-sa ca a mers cu el la medicul de familie si i-a zis doctoritei ca-i "proasta si imputita". Si asta micu, acum vreo 5 luni a scos cainele lu' bunica-su pe geam, o piticanie de catel, si l-a aruncat. Cainele n-a supravietuit.L-au dus pe copil atat la psihiatru cat si la psiholog dae tot zapacit e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Ok, hai sa ingropam securea ca nu-mi place "atmosfera"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu nu am intilnit in viatza mea de copii asa agresivi cum povestiti aici.
Am auzit o data de cineva care arunca cu pisici de pe balcon cand era mic. Mult timp am crezut ca era poveste dar acum ca va aud si pe voi ii dau crezare.

michelle

Mergi la inceput