Copil problema, parinti indiferenti

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

NU, mihaela, probabil ca nu mai intelegi tu sensul cuvintelor.

sau te dai....ca nu intelegi, asta asa doar ca sa pari superioara.

Sigur, bietul copil a fost atat de chinuit de vreun unchi, sau poate vreun var primar, sau poate unchiul cumnatei mamei sale si de-aia a ajuns sa omoare cu bestialitate animale.

Sigur nu sunt multe telenovele pe acolo pe la tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Eu cred in continuare ca un copil de 7 ani care se comporta asa nu are numai carente in educatie. Comportamentul lui poate fi si o refulare a altor probleme, e nevoie de mai mult decat de pedepsirea copilului. Parintii probabil ca atata stiu. Acum am scris romaneste?

Mihaela, explicatiile sunt pentru cine vrea si poate sa inteleaga. Imi amintesc ce multe subiecte au fost pe forum in care toata lumea,cu mic cu mare, condamna pedepsirea copiilor, abuzurile de orice fel si se intreceau care mai de care sa dea exemple de abuz.

Acum, cand discutam pe un caz concret, aflam ca o parte dintre predicatorii de atunci sunt ipocriti. Ba mai mult, ca ar accepta "orice solutie", ca agreeaza "solutii" ce ar implica violenta impotriva unui copil. Pe care se si feresc sa il numeasca "un copil".

Chiar nu mai am nimic de spus. Cu un lucru au dreptate doamnele de la PETA: e cale lunga intre teorie si practica. Iar practica are de suferit cand teoria e doar ipocrizie.

Mergi la inceput

Tanti, cand vorbesti cu Caine al tau, sa-i explici, tot e el atat de empatic, ca daca da peste el vreun copil din asta- victima, care-l va omori in chinuri....sa fie empatic in continuare si sa-l inteleaga...e doar un biet copil chinuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Tanti Z, am o obervatie: nu toata lumea care participa la acest topic intelege limba romana in scris.

LadyJ, cred ca nu am jignit pe nimeni!! Sa stii ca daca nu-s AS in psihologie totusi stiu sa si scriu, sa si citesc limba romana. Am specificat clar ca eu nu incerc sa educ pe nimeni pentru ca nu am cum. Eu doresc sa rezolv o problema prin prisma institutiilor statului care sunt competente!!!
Daca consideri ca te poti descurca cu copilul poate aranjez sa-l trimit sa-l consiliezi tu... deja ma deranjeaza tonul tau si modul in care pui problema! Poate nu toti avem studii la Sorbona dar suntem indreptatiti sa ne spunem parerea intr-un mod civilizat!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Tanti, cand vorbesti cu Caine al tau, sa-i explici, tot e el atat de empatic, ca daca da peste el vreun copil din asta- victima, care-l va omori in chinuri....sa fie empatic in continuare si sa-l inteleaga...e doar un biet copil chinuit.

BAZAR UMANITAR

Alex_andra, tu chiar crezi ca in mediul din care provine copilul ala nu se aplica pedepse corporale?

Si da, vorbesc cu Caine, pentru ca am de multe ori impresia ca intelege mai bine decat oamenii, mai ales cand e vorba de lucruri importante. Apropo, tu ai animal de casa?

PS reciteste-ti mesajul. Numai eu vad o eroare de logica? Tii partea animalelor, dar nu esti de acord ca e empatic Caine al meu. Interesant... Am impresia ca te arunci in discutie numai ca sa fii contra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaby76

LadyJ, cred ca nu am jignit pe nimeni!! Sa stii ca daca nu-s AS in psihologie totusi stiu sa si scriu, sa si citesc limba romana.

Nu era vorba despre tine, Gaby. Nu a scris nimeni ca ai fi jignit pe cineva tu. Ce nu inteleg eu e de ce percepi tonul ca fiind superior si te simti vizata. Chiar nu e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Jos la bloc am cunoscut un copil de 5 ani, deci 5 !
Care cand a vazut catelusa mea mare a zis ca o bate de moare si apoi ii arunca cu pietre.
Asa, ca la prima intalnire, cainele meu mare in lesa si zgarda.
Mama lui a zambit.
Am intrebat-o eu de ce vorbeste asa fiul ei si a spus ca nu suporta animalele. Si nici copiii mici. Si ii mai trage si ei cate una cu picioarele. Dar ca ea spera sa se lase de obicei.
Si cand a mai clapacit alti copii sau pisica unei vecine si a fost intrebat dc: a spus pt ca poate !

In cazul din topic, eu spun ca trebuie sezizata protectia copiilor si facuta o evaluare a acelui baiat.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Si tu poti fi Mos Nicolae

Mergi la inceput

Da, am de peste 20 de ani. In prezent am pisici. 2. am avut si 8. si 2 caini. si papagali. si hamsteri. si broscute testoase. si daca ma mai gandesc, mai gasesc. a,da si pesti.

Altceva?

Mergi la inceput

Alex_andra, nimic. Doar ii ai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Tanti Zavaidoc, nu ma refer doar la mine!!! Faptul ca aici se expun pareri diferite nu justifica modul de abordare a lui LadyJ! Adica, daca cineva o contrazice, persoana respectiva "nu intelege limba romana in scris"... inteleg aluzia, inteleg ca nu-i vorba de limba romana literara ori gramaticala dar... sa fim seriosi, nu asa se procedeaza. Avem pretentia ca suntem oameni maturi si mari psihologi... pai, nu prea se vede

Mergi la inceput