Copil problema, parinti indiferenti

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Haideti sa va mai povestesc o istorioara cu copilul: asta vara in seara de Sf. Marie stateam catarata pe acoperisul casei sa vad artificiile de le trageau "alesii" cu ocazia zilei marinei... stau aproape de port si se vad ff bine focurile de artificii de pe casa. copilutul ma "bungheste" si arunca o piatra care trece razant... nu zic nimic ca pierdeam feeria ... zbang, a doua piatra! Nici cu asta nu m-a nimerit! Mi-am vazut in continuare de artificii... da' de unde! A luat pietre amestecate cu praf de pe jos cu ambele maini (strada nu-i asfaltata) si le-a aruncat... acum, na, pietrele nu erau ele asa mari da' m-a umplut de praf. deci, mai, nu se lasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

michelle, unul din motanii copilariei mele a fost prins de niste vecini de-ai mei si mi l-au aruncat pe toboganul de la ghena, de la etajul 10.

Da, a murit.
Si am suferit foarte tare. Poate de asta inteleg si mai bine durerea asta. Si nu pot fi empatica cu ei. Si nu erau abuzati si nici chinuiti.

Am aflat tarziu ca ei au fost. Nu au ajuns criminali, dar sunt, intr-adevar, de o calitate mai proasta.
Cel putin unul din ei, ca celalalt a plecat de mult timp in Italia, nu mai stiu nimic de el.

Dar celalalt e genul de om, care, daca iti intra in casa si ai bani pe masa, daca te intorci cu spatele, iti fura banii chiar sub nasul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:
citat din mesajul lui coracora
eu as fi de acord cu orice solutie care duce la oprirea masacrului.

Chiar cu orice solutie ai fi de acord? Sper ca o spui in lipsa de alte argumente, fara sa realizezi ce implica acel "orice".

In fine, vad ca nu pricepeti nici tu si nici IngridS ca aici nu e o situatie oameni versus animale. Si chiar daca ar fi, oamenii au intaietate.

Sa zicem ca ati fi voi doua si Caine (pe care il iubesc enorm) intr-o casa in flacari. Conform ideilor enuntate de voi, ar trebui sa il salvez pe Caine. El e un animal nevinovat, voi sigur ati facut ceva rau in viata voastra. Am inteles bine rationamentul vostru?

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

N-ai inteles absolut nimic din ce-am scris eu. Ii tot dai inainte cu lipsa de argumente de parca tu ai invada topicul cu ele, nu alta.
Exemplul cu salvarea cainelui dintr-o casa in flacari e aberant, repet, nu ai inteles nimic din postarea mea. Nici din a lui Ingrid dealtfel.
Nu spune nimeni sa i se dea suturi in fund copilului si sa fie pupati in bot cainii si pisicile schingiute ci doar sa fie luate masuri ca aceste grozavii sa inceteze. Daca asta inseamna ca acel copil sa fie luat pe sus si dus la un psiholog, eu sunt de-acord. Mai intai trebuie eliminate conditiile producerii faptelor reprobabile si ABIA APOI investigat motivul, de oricare natura ar fi acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Merg la somn ca-s obosita si suparata ca am avut un "meci" si cu sotul azi! Ca de obicei, tre' sa-i intelegi pe toti... si nu mai am putere... il doare urechea de 2 saptamani si ia medicamente de capul lui si nu vrea la medic nici sa-l impusti de cate ori zic "doctor" parca-i dau in cap!! doctorul lui e internetul, ceilalti nu stiu nimic... Asta-i off topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

a fost acum vreun an, poate chiar mai mult, la tv, un filmulet cu 3 adulti care se filmau razand si foarte mandri de ei, omorand in bataie o pisica. O pisica !!!Dadeau cu picioarele in ea si o aruncau prin aer si biata pisicuta era...

Mie mi s-a facut rau de la stomac.
Am vazut 2 secunde si am mutat imediat postul, dar prea tarziu.
A rulat filmuletul vreo 2 zile pe la tv, pe toate posturile.

Probabil ca fac parte din aceeasi categorie cu vecinul tau, Gaby.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaby76

Stiti ce am observat eu de ceva timp?? Agresorii au inceput sa devina victime sau, cel putin, asta se incearca sa se inoculeze... oare e normal?? Poate sunt eu dusa cu pluta...

Fix asa e, nu te inseli deloc.
Caz de-acum 3 zile: elev (13 ani) extrem de recalcitrant intr-o clasa, incaierat cu alti colegi, facut toate nebuniile posibile, terorizat clasa intreaga si profesorii. Dupa numeroase avertismente si rugaminti de-a parasi sala de curs, directorul scolii intervine si-l scoate afara din clasa in timp ce el se impotrivea din rasputeri.
Ajuns acasa baiatul se plange parintilor si le arata vanataile capatate de pe urma impotrivirii (nimic serios). Taica-su se duce direct la politie, depune plangere impotriva directorului scolii cum ca l-a maltratat pe fecior. Directorul e arestat si scos in catuse din incinta scolii. Lumea se revolta dar degeaba.
Caz tipic de agresor care pozeaza in victima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Alex si andra va las voua superioritatea, eu am mult mai multe de facut decat sa ma lupt cu morile de vant. Vremea lui Don Quijote a trecut.

Numai bine in lupta pe care o duceti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSerafiotti spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaby76

Aoleoooo, fetelor, mi-ati zapacit toate ideile!!!

1. Copilul nu este chinuit de nimeni din familie, este doar nesupravegheat si needucat.
2. Nici politistul nu a chinuit copilul pentru ca a "discutat" doar cu parintii. Rezultat ZERO. Mi-a spus si politistul ca tatal copilului nu mai stie ce sa-i faca s-o lase balta cu spartul acoperisurilor, despre chinuitul animalelor nika (cu toate ca banuiesc - doar banuiesc - ca vorbele lui sunt doar de forma pentru ca altfel nu ar avea ce sa caute copilul la miezul noptii pe strazi). Sfatul ar fi fost: educa-l, nu-l lasa sa umble pe strazi cand il taie capul. O alta mentalitate pe care, de altfel, mi-a expus-o atat copilul cat si mama a fost ca la ei in curte fac ce vor. Deci, copilul m-a vazut intr-o zi pe strada si mi-a zis ca va prinde un caine si-l va omora in curte pentru ca acolo poate face ce-l taie capul.
3. Eu am intrebat ce pot sa fac si cui sa ma adresez pentru ca acest copil sa inceteze cu acest comportament. Sincer, nu vreau sa patrund in dedesupturile psihologiei si, in nici un caz, nu doresc sa educ pe nimeni, nici pe copil (care poaate ma va asculta vreodata dar va intelege prea putin sau deloc ce am sa-i spun si va uita in 10 secunde) si nici pe mama pentru care pare prea tarziu.

Am priceput, ma adresez protectiei copilului, protectiei animalelor, etc.

Bun, a trecut o saptamana de cand ne dam silinta cu totii la subiectul asta.

Concret, ce ai facut?! Esti singura speranta. Vreo rezolvare din cer n-o sa pice, iar pechinezii nu vor deveni peste noapte apti sa isi doboare agresorul.

Inteleg ca ai gasit o toanta de la Protectia Copilului care mai mult sa bage spaima in tine- in ideea ca doar, doar o lasi balta si reintregesti randurile indiferentilor din comunitate, ca sa nu mai alerge ea. Cam asa suna mesajul ei.

Dar in afara de asta? La celelalte numere ai sunat? Cu organizatiile de protectie a animalelor din Galati si din tara ai incercat sa iei legatura? Politia Animalelor Galati? Doruletz ti-a dat copy-paste legea cu care te poti duce in mana la Politie, ai fost? Ai scris primarului despre incompetenta Politiei, in caz ca iarasi ai fost intoarsa din drum cu un ridicat din umeri?

Intre timp, criminalul a purces sa tortureze alt caine (cel pe care l-a invartit de mama focului de picioare) care, mai norocos, a scapat cu viata pentru ca avea stapan, iar acesta a intervenit. De ce nu ai chemat Politia atunci? Oh, si mica bestie nu a omis sa te anunte strivit printre dinti ca 'va prinde un caine si il va omori in curte, pentru ca acolo poate face ce vrea'. Deci
1) te-a identificat deja drept o oarece aparatoare a animalelor torturate de el si ti-a declarat razboi, ceea ce denota ca isi cunoaste foarte bine interesele
2) are capacitatea de a-si planui cu succes atacurile criminale (unde 'a planui' inseamna 'a pune la punct in avans')
3) este perfect constient de implicatiile teritoriale si de ceea ce reprezinta spatiu public/spatiu privat ('in curte pot omori fara consecinte, in strada- riscant pentru mine'). Nu este exclus sa fie constient de implicatiile legale ("daca esti 'copil' Politia nu iti poate face nimic") si psihologice ('lumea nu vrea sa se bage de frica; ia sa bag eu cu mama si cu tata groaza si mai tare in ei').

Si cu acestea vai, nu, nu are discernamant!!!

Ce mai astepti, Gaby?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ca si concluzie se sugereaza de catre psihologi sa fii empatic. Atat? Adica o bomboana si o floare va aduce primavara? Eu ma indoiesc, pt ca e un caz cronic, care va necesita mai multe bomboane si mai multe flori. Gaby va putea lua locul persoanelor in masura si sa ofere astfel de sedinte o perioada mai lunga? Va reusi sa echilibreze copilul? Sa dicute, sa ajunga la cauza?Eu cred ca nu este in masura si nici n-ar trebui s-o faca.Exista persoane calificate pt asta.
In primul rand ne prefacem ca legea nu exista. Si ca e ok sa o evitam, pt ca este vorba de un copil. Copilul asta va invata ca e ok asa, la dracu cu legile. Parintii lui la fel , ca si fratii lui. Nimic nou in Romania. Au murit niste animale, si altii omoara muste. Bine, nu cu placerea de a ucide, dar trecem si peste asta. In schimb, ciocolatica, floarea, spaga, vorba buna si mieroasa unde trebuie vor rezolva toate problemele. Tipic, nu? Credeti ca o societate functioneaza corect,civilizat, pt toti indivizii, numai cu empatia? Empatia exista, trebuie sa existe, dar nu-i suficient in anumite cazuri.
Mie mi se pare ca unii traiesc intr-o realitate paralela sau ideala. pt psihologi asta mi se pare de neacceptat. Oamenii reali au proleme reale, care trebuie rezolvate aplicand legea in primul rand, care ar trebui sa finctioneze pt toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Mesajul lui SSerfiotti mi-a reamnitit ca si eu doream sa dezvolt ceva ce am mai scris - reclamatii inregistrate!

Mai pe larg: in urma cu ceva ani (dar nimic nu s-a schimbat!) un politist mi-a explicat (neoficial) "care e treaba". Activitatea sectiei de politie este apreciata de forurile lor superioare pe baza raportului intre reclamatii primite si cazuri rezolvate. Adica, o sectie de politie a primit 100 de reclamatii si a rezolvat 70 (e doar un exemplu, nu stiu pe unde se invart cifrele). Sectia asta e "mai buna" decat o alta sectie care a rezolvat 140 de cazuri dar a primit 300 de reclamatii. Desi ei au rezolvat un numar dublu de cazuri oficialii vor spune ca nu au rezolvat nici macar jumatate din cazurile pe care le au. Sefii cei mari cearta sefii de sectie, sefii de sectie cearta micii politisti. Politistii sunt si ei oameni, evaluarea are loc lunar....Pentru politisti este de aceea la fel de important sa nu aiba reclamatii cat este sa rezolve un caz.

Stiind asta vei putea observa tehnicile lor, ale politistilor, de a scapa de reclamatie. Sunt de mai multe categorii, una este "tot nu rezolvati nimic", in cazul tau a fost amenintarea ca familia "parata" ar putea sa-ti faca ceva; cand m-am dus sa reclam ca mi s-au furat actele mi-au spus ca "actele o sa apara" (ceea ce s-a intamplat, au fost gasite pe strada), "banii nu-i mai recuperati" si "daca depuneti reclamatie o sa va cheme la proces". Dar cea mai buna tehnica, pe care o adopta tot mai multi, este amabilitatea "Da, da, rezolv, bine ca mi-ati spus." Eventual scot un carnetel si noteaza ce le spui...

Ma confrunt cu o situatie enervanta. Vis-a-vis de casa mea este o firma (adica trei) si o gramada de persoane care vin la firma isi lasa masina fix in fata portii mele. Am vorbit frumos cu cei de la firma, fara cozonac si ciocolata, ce-i drept. Nu am rezolvat. Am chemat politia rutiera. Nu mai lungesc, pana la urma m-am enervat rau si am trimis mail-uri in dreapta si in stanga, la primaria generala, la primaria de sector, la "Politia romana" si la politia rutiera. Stiam ca e treaba politiei rutiere si in niciun caz a primariei generale dar am presupus ca ei vor trimite mai departe....Au venit politistii, m-au intrebat care e problema. Dupa un timp a venit un politist amabil nevoie mare si m-a intrebat daca s-a rezolvat problema. I-am spus ca, intr-adevar, nu am mai gasit masini parcate in fata portii de o vreme. Mi-a spus ca a vorbit cu cei de la firma si...mi-a dat un numar de mobil si mi-a spus sa-l sun pe el personal daca se mai intampla. E o alta tehnica de a ma face sa nu depun reclamatii inregistrate. (Zilele trecute - iar masina in fata portii; i-am dat telefon si mi-a raspuns "Da, rezolvam, le arat eu lor, daca nu inteleg de vorba buna..." Bla, bla. Acu' daca ii ameninta suficient, eu il las, daca problema continua, iar reclamatii.)

Ceea ce se intampla la politie este posibil sa se intample si la protectia copilului. Si ei sunt institutie de stat, si ei primesc probabil multe reclamatii si sunt intrebati cate dintre ele au rezolvat. Asa ca probabil si ei au ca "principala sarcina de servici" sa evite reclamatiile oficiale, scrise si inregistrate.

Te rog, tine seama de acest aspect.

Mergi la inceput