FIV Europa(49)
Raspunsuri - Pagina 16
5ab1na spune:
eh au trecut cam multe luni de la fiv la mine.
in aprilie am facut fiv.
sotul a iesit ok.
dar jaguar nu ma pasioneaza ce a fost sincer. ovocitele mele neprietenoase sau altceva...totuna. important e turul 2. ma super intereseaza ce fac eu la a doua incercare.
am scris ca sunt la fel ca toatele pt ca asa mi se pare ... nu pt ca ai spus tu ceva ce m-ar fi deranjat. nu m-a deranjat nimic:)
fetele cochetele va doresc o saptamana buna.
aristica spune:
blanta mie mi-a ramas in cap patania ta cu doctorul, care nu voia sa inceapa protocolul in ziua 21, ci voia sa te "potriveasca" la programul lui. Si l-am intrebat pe Albu de ce la mine a inceput protocolul lung, cu diphereline de 0,1 din ziua 24 si nu din ziua 21? Si mi-a raspuns ca a fost protocl modificat, sa ma inhibe mai putin, sa creasca doza de stimulare cu puregonul, ca altfel n-as fi produs nici macar acei 7 foliculi maturi. Acum eu tot nu am inteles, dar poate sti tu mai multe, ca ai mers tot pe protocol lung.
Eu am endometrioza si se justifica acest protocol lung, chiar se justifica si ac-urile dinnainte (chiar daca am mutatii). Se justifica si o doza putintel mai mare de merional, ca la un AMH de 2,4 nu produc mai mult de jumatate din foliculi maturi (asa a fost la toate fiv-urile, jumatate goi, jumatate plini).
Dar care-i faza cu inhibarea din ziua 24? La ce ar ajuta ea? Nu ar trebui ca aceasta inhibare sa ma ajute si cu endometrioza, dar si la calitatea foliculilor? Si asta nu ar insemna ca eu pierd din start 3 zile, zile in care s-ar "alege" foliculii buni si ar deveni dominanti? Adica n-as putea ca din acesti foliculi care sunt plini la punctie sa am si eu unu-doi buni, dar buni de tot din care sa obtin macar un embrion bun? Ca eu am ramas cu impresia ca pierd putin la calitatea foliculilor, tocmai ca pierd aceste 3 zile de diphereline...
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
balanta_tm spune:
aristica, nu stiu sa raspund concret la intrebarea ta.
Mie vroia sa imi inceapa inhibarea din Z25 de CM si sa ma inhibe 3 (TREI) saptamani ...
Nu cred ca cele 3 zile pe care "le pierzi" au facut ca tu sa nu ai ovocite de calitate. Eu ma gandesc ca daca te inhibi mai putini, ar trebui sa produci mai bine decat daca te inhibi mult. Daca ai si dozele potrivite de stimulare, desigur. Plus ca este f f importnat daca ai nimerit la FIV o luna buna, in care sa se fi recrutat foliculii cei buni, care mai traziu sa dea ovocite de calitate.
Personal, cred ca Suprefactul este mai bun la inhibare decat Diphereline sau Decapeptyl.
bccami spune:
Aristica, cum ai calculat care a fost ziua 1 de inhibare? Cand e mai bine sa se inceapa inhibarea si... toate restul?
Eu am avut productie buna dar sunt curioasa sa aflu cat mai multe despre toata tevatura care se cheama FIV.
Nimeni nu ne explica nimic, nimeni nu ne spune cum ar fi mai bine, in ce consta mai exact...te lasa sa te dai cu capu, sa cauti singur si poate abia apoi sa-ti raspunda in fuga la intrebari...
Va pup
samira33 spune:
aristico,din ce ai scris tu acolo nu sunt de acord cu o chestie:la un AMH de 2,4 nu se pune problema ca ar fi mic si ca de asta sunt foliculii jumatate goi.
eu am AMH 2,33 si la toate cele 3 punctii nu am avut folicului goi.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
adrianaady spune:
Samira ce faci fata draga? Cum te simti dupa injectiile cu suprefact? zilele astea tre sa vina cm , corect?
Aristica nici eu nu cred ca un AMH de 2.4 e mic, sau ca de acolo se trage problema cu foliculi goi....
Balanta
aristica spune:
da mai fetelor, pe mine ma roade chestia asta, ca din 14 foliculi, la un estradiol de peste 3.000, un progesteron de 0,7 (in ziua administrarii pregnylului) si un amh de 2,4, am doar jumatate dintre foliculi maturi...o.k, am endometrioza, da' parca nu se justifica cei 7 foliculi goi...
cami prima zi de inhibare, la acest FIV, a fost ziua 24 a ultimului ciclu menstrual.
La FIV-ul dinnaintea acestuia, prima zi de inhibare a fost ziua 21 a ultimului ciclu menstrual. Consider prima zi de ciclu, ziua in care apare sangerare rosie si cantitate mare.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
bccami spune:
Aristica - Am ametit - la mine a fost cam asa - am inceput anticonceptionalele pe 17 august - 21 de zile.
Pe 5 septembrie am inceput diphereline, pe 10 septembrie mi-a venit cm (asa cum zici tu mult) iar pe 14 septembrie am inceput menopur si clexane.
Ce parere ai? La mine in a cata zi am inceput stimularea?
Eu in august nu am avut cm. Am inceput anticonceptionalele asa fara sa-mi vina cm.
Tu ce-ai mai facut? Ai vorbit la Budapesta? Cand te gandesti sa mergi? Trebuie mers si la o prima consultatie sau le trimiti pe mail analize...si mergi doar la punctie si ET? Cum se procedeaza la ei?
adrianaady spune:
Deci mai Aristicule din cite tin eu minte nu toti 14 foliculi ai tai avea aceasi dimensiune, corect? aveai tu multi foliculi, dar erau impartiti ca dimensiuni si daca retin corect erau ceva diferente intre ei ca dimensiuni. acum sa iti explic ce stiu eu, daca tu ajungi la punctie cu foliculi de 22-23 cei mai mari sa zicem ( maturi in acest caz) , este absolut normal ca foliculi de 17-18 sa fie imaturi si sa nu se fecundeze ovocitele din ei( in caz ca sunt ). Nu are cum un folicul de 17-18 sa fie la fel de "bun" ca unul de 22-23.....
tinuta78 spune:
ari, chiar asa a zis c-au fost goi? sau imaturi? Stii ca endometrioza am si eu si mi s-a parut si mie ciudat. la un AMH de 3,5 am avut 12 foliculi, 9 maturi, cica 7 embrioni(dupa ziua 1), dar cand a fost la transfer in ziua 2 (au fost doar 5 embrioni cat de cat). 1 de cal I, 3 de cal I-II, si 1 de cal II cu 2 celule(la care s-a renuntat). Asta in conditiile in care am avut protocolul lung, ba chiar prelungit cu 2 zile de stimulare si inhibare(concomitent). Deci... eu ii vad vina endometriozei, sincer. Nicidecum AMHului sau a nr de zile de inhibare.
si bafta tuturor.