FIV Europa(49)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

asa ma gandeam si eu balanta_tm . dar zisei sa ascult de medic. de 2 ori m-a trimis sa testez ATPO pt transpiratiile astea. stie el ce stie numai ca eu n-am ATPO.
nu-mi fac neaparat griji...doar intrebam. si 2) nu gasesc nici o metoda de a face sa-mi iasa e2 mic in ziua 2.

apoi daca nu gasesc si nu gasesc ma intreb ce protocol mi-ar face bine: sa ma tin batz pentru un protocol lung cu inhibare din ziua 20? sau sa discut cu doctorul (care va fi urmatorul doctor....) sa inghit niste estrogen din ziua 20 si apoi sa fac protocol cu antagonist?
cam astea sunt dilemele mele.
si ma tin batz de transpiratiile astea pt ca ele pentru mine sunt un soi de ceas dupa care ma ghidez: a trecut ovulatia, vine ovulatia etc. cand eram mai mai mai tanara transpiram in prima si a doua zi de ciclu, apoi s-a dus cateva zile inainte de ciclu, apoi s-a dus si mai inainte adica imediat dupa ovulatie, iar in unile luni....transpir fara nici o logica:))
tuturor va multumesc pentru ca mi-ati zis care e situatia la voi. tare bine e sa nu ma simt asa de aproape de menopauza

ariadna nu-mi amintesc dar nu cumva tu ai inghitit niste estrogen? stiu ca a inghitit cineva dar nu-mi amintesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Sabina, iei Vitex parca? Asta ar trebui sa te regleze un pic. Dar am o dilema: daca iei Vitex, de ce mai testezi hormonii in perioada in care faci tratamentul? Ai si tu putintica rabdare, da-i o sansa medicamentului sa isi faca efectul si apoi testeaza hormonii.
De ce ai vrea sa faci un protocol FIV care sa contina estrogeni din z20? Crezi ca e o idee buna atata vreme cand tu ai deja probleme cu E2ul?

Mergi la inceput

balanta degeaba iau vitex. mi-au iesit 2 luni analizele cat de cat. si luna asta peste vitex, cu tot cu vitex au iesit la fel ca inainte, cu E2 mare in ziua 2 si FSH mititel. nici o sansa nici cu vitex.
s-au intors la cum erau.
am citit ca daca ai prabusire de estradiol dupa ovulatie, FSH natural (care e de obicei mare la femeile cu asemenea probleme) se declanseaza mai repede decat ar trebui si determina selectia foliculilor inainte de vreme. astfel ca foliculii incep sa secrete estradiol. cand vine ziua 2-3 FSH e deja micsorat de E2 crescut, iar foliculul dominant e pe drum, si-a facut avant si isi vede de treaba lui.
astfel ca am dat peste estrogen priming protocol care zice ca daca se administreaza estrogeni din ziua 20-21 organismul e pacalit si tine FSH redus, nu are loc secretia foliculilor, nu creste E2. cand ajungi la ziua 2, ambele, si FSH si E2 ar fi mici si se incepe protocol cu antagonist.
am gasit mai multe variante la estrogen priming si am sesizat ca femeilor carora li s-a dat estrogen din ziua 20 li s-a administrat din ziua 2 ditamai doza de stimulare. nu stiu daca au primit doze atat de mari de stimulare pt ca asa lucra clinica sau cumva din cauza ca estrogenul administrat din ziua 20 ar inhiba foarte tare si fiind vorba de femei cu FSH mare s-a dat ditamai doza de stimulare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Cate luni ai luat Vitex?
Ti-ai masurat E2 dupa ovulatie si iti scade brusc? Eu nu am avut curiozitatea asta; la mine oricum vad ca E2 sta intre 50-60 in Z2-3 si sunt multumita.

Mergi la inceput

asta e a treia luna de cand iau vitex. in prima luna cand am luat s-a dus ciclul la 28 de zile, luna urmatoare 28. fericita mustaceam gata i-am dat in cap. ioc...a venit la 27...hm...eu inainte il aveam de 25 de zile. luna asta, dupa cum am mirosit ovulatia, vine la 25.

imediat dupa ovulatie nu am masurat E2. l-am masurat la 7 zile impreuna cu progesteronul. e mai mic decat cel din ziua 2 la mine:)) si progesteronul mi-a iesit mic mama lui de progesteron. si sa-l vezi ce marisor e si asta in ziua 2.
super bine balanta cu 50-60. run forest run la FIV.
sa fie cu noroc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Sabina, dar poate transpiratiile alea sunt de la glicemie. Te-ai gandit si la asta?

Mergi la inceput

mi-am facut test de toleranta la insulina. mi-am analizat si glicemia. sunt in regula.
habar nu aveam ca ar avea o legatura. ce stii despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

Buna fetele
Sa aveti o duminica frumoasa!
Sabina, da ce analize au iesit naspa acum?la ce te referi, doar E2?
Nuj ce sa zic de protocol, am citit eu multe,dar inca nu am experimentat nik,,, stiu doar ca cel lung ar fi mai ok ptr calitatea ovocitelor, pot sa fie mai putine dar calitatea conteaza nu?
Mie PK mi-a sugerat k am face prot lung, acu cine stie cum o fi,,,
probabil s-a gandit la AMH meu turbat,si sa evitam cat putem o hiperstimulare, asa cred eu...
Cu transpiratiile nuj ce sa zic, dar stiu k organismul nostru e atat de complicat si de multe ori nu gasim noi explicatiile la ce n-i se intampla.Am mai patit si eu, dar trecator si sincer nu am bagat in seama, doar acu citindu-te mi-am adus aminte.
Sper sa nu fie ceva grav la tine, si da de la hormoneii bagati se deregleaza uneori sistemul hormonal, si asta e cel mai greu de "pus pe picioare"...Unde intentionezi sa mai incerci alt fiv?
Balanta mult bafta ptr cand va veni momentul
Aa si cum ramane cu faza asta k vara nu prea sunt reusite la fiv? e doar un mit??sau s-a confirmat cumva si statistic?
Spuneti tooott ca sa ma grabesc si iooo, sa nu vina vara peste noi.
Sisi, ink nu am 35, si sper sa am ce legana la varsta aia
asta dak ne iese treaba din prima,,,,
Aadina
Daniela
Eu ink ma lupt cu raceala asta urata Tusea magareasca e la locul ei, cred k am speriat vecinii de 2 nopti
Siropul care m-i l-a dat nu imi merge deloc, vomit tooottt
In concluzie bag parasinus de al nostru si frectii cu diverse balarii si unguente. Ieri am bagat o ceapa de apa azi o juma'de capatana de usturoi antibiotice naturale ce sa mai
Va pooopicc si aveti grija de voi

Mergi la inceput

jaguar eu nu am nici o problema diferita de a altor femei de pe forumul de fiv
atata doar ca am E2 destul de mare si FSH cateodata se arata foarte mare.
habar nu am unde fac urmatorul fiv, ma informez in legatura cu protocoalele, stiu doar ca la primul fiv la pk am avut 13 ovo nefertilizate. si n-as vrea sa mai repet experienta.
raspunsul la stimulare a fost deisgur f bun in conditiile in care, intr-o luna, mi-a iesit FSH 17,9.
nu inteleg deocamdata care e statusul meu si nu m-as "izbi" foarte repede la a a doua incercare.
in rest o duminica f frumoasa iti urez si tie si tuturor fetelor de pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

Sabina iertare, nu am intentionat sa zic k esti "pe dos" fata de alte fete de aici
Fsh si E2 au iesit asa dupa fiv,sau si inainte?
Din cate stiu nu este indicat sa faci astea si inclusiv amh in primele 3 luni dupa un fiv, k iese "dezastru",,,,
Si da ciudat fsh asta si de 17 hmmm,,,
ma gandesc ca poate ovocitele au fost cu "invelisul" mai grosut de nu s-au fecundat,,,, sau poate gigeii cam pe langa,,,
Incerc sa gasesc vre-o explicatie logica la cele intamplate,,, nuj am zis si eu, nu da cu paru'
Pooopici

Mergi la inceput