FIV Europa(49)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

Jaguarule micutule. Mie nu imi plange inima de faptul ca nu faci in Belgia IVF-ul. Mie imi plange inima din alta cauza: stiu din 2 surse (de la spital) si de pe un forum olandezo-belgian, unde scria o belgianca si informatia zice asa: in Be se acopera de basis verzekering ( deci nu ai nevoie de suplimentara) 6 incercari de IVF. si stii care e faza cea mai tare in povestea asta? ca daca tu vrei sa faci IVF intr-o alta tara din UE, in Au sau in Hu sau unde te-ai gandit tu sa faci, belgienii tai iti vor acoperi costurile. Tu nu trebuie sa ii intrebi pe ei in scris, te uiti pe site-ul firmei de asigurare unde esti tu inscrisa si scrie acolo ca se acopera IVF ( si aici vorbim de lege, nu de ce au ei chef sau nu sa acopere). Daca vezi pe site ( sau in pachetul tau de asigurare) ca ti se acopera ( si e musai sa ti se acopere), atunci cand incepi in vitro trebuie sa le trimiti un formular care se numeste aanvraag formulier for behandeling in het buitenland. formularul ala trebuie completat de medicul care face IVF cu diagnosticul vostru si cu data la care se asteapta sa inceapa IVF.si cu ala, fata draga, iti faci IVF-ul fara sa scoti bani din buzunar, sau scoti mult mai putini, pentru ca asiguratorul o sa iti acopere suma = cu IVF-ul in Be. Daca in Be costa un IVF 7000 de euro, atat trebuie sa iti acopere si in alta tara din UE. Si tu esti norocoasa cu belgienii tai, pentru ca poti face linistita 6 incercari pe banii lor. Si daca ai congelati la freezer, o incercare cu congelati se considera ca apartinand de IVF-ul originar, deci nu se considera alt IVF. plus ca daca reusesti in astea 6 incercari sa faci un bb si dupa aia te gandesti ca mai vrei un fratior/surioara pentru el, ai din nou dreptul la 6 incercari. acum vezi ce posibilitati largi se deschid pentru tine?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui 5ab1na

daniela te rog detaliaza putin protocolul de la ultimul tau fiv. ala cu estrogen priming.
fetele sa speram ca va fi bine. sisipisi nu ma pricep ce sa-ti zic. poate e mai bine cu menopur, poate fara decapetyl inainte cine stie...

Sabina,scuze nu am vazut intrebarea ta.Aici il numesc protocol SMART,a fost in felul urmator:din ziua 20 c.m se iau estogeni(estrace in cazul meu)15 zile timp in care vine menstuatia.In a 16 zi am inceput stimularea cu femara,niste pastilute,5 zile si apoi am continuat cu menopur 300 mg/zi si orgalutranul(antagonistul) cind foliculii au ajuns la 14 mm.Inainte sa incep protocolul am luat dhea si cq.10,3 luni,dar asa cum am mai spus eu pe aici le-am luat degeaba pentru ca eu am inceput abia dupa 3 luni dupa ce le-am terminat si nu cred ca au mai avut efectul dorit(calitatea ovocitelor).Asa ca rezultatul a fost dezastruos-5 foliculi maturi dar de proasta calitate,s-au format 2 embrioni care nu au ajuns la transfer.Cel mai slab rezultat din cele 4 incercari,prima- protocol lung,2 embrioni slabuti rezultat 0;a doua -protocol antagonist,3 embrioni,sarcina biochimica; si a 3 a-protocol antagonist 3 embrioni,dar transferat doar 1 din cauza ca tocmai se dadu si aici gratuitatea si iti transfera doar unul daca nu ai 37 de ani si fet cu 2 embrioni-rezultat o.Despre analize habar n-am,nu-ti zice nimeni nimik dar la aproape 38 de ani,endometrioza si un singur ovar cred ca situatia nu e chiar roz.
,cam asta e istoricul meu in ale fiv-ului,ma pregatesc de urmatoarea incercare,protocolul e cam acelasi,doar ca de data aceasta se numeste antagonist adica :estrace,repronex 300 si puregon 300 si apoi orgalutran.Si intre timp am:acid folic 5 mg/zi, dhea 75 mg/zi si cq 10 300 mg/zi ,3 luni,asa ca prin ian-fev dau startul.
AOOOLEU,CE M-AM LUNGIT,SCUZE FETELOR NU VREAU SA VA PLICTISESC

daniela,
urmeaza fiv 5 in ian-fev 2012,ULTIMUL..........te rog, Doamne

Mergi la inceput

am mai facut si o gramada de greseli,dar ma grabesc sa plec la munci
scuze fetelor

daniela,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

multumesc mult daniela. e ciudat cum abia in a 16-a zi sau ceva de genul a inceput stimularea. am citit despre protocolul asta si am gasit diverse variante, bineinteles si pe cel pe care l-ai avut tu. ce nu inteleg eu: ai inceput din ziua 20 estrogenul. menstruatia cand a venit? ai continuat estrogen peste menstruatie si abia din a 16-a zi a inceput stimularea?
ma interesez de protocolul asta pt ca eu am estrogenul ridicat dar la protocol scurt cu suprefact nu m-am simtit bine, desi se pare ca am reactionat bine...13 ovocite, 0 fertilizate. cum ma gandesc la calitatea ovocitelor m-am interesat de protocol lung cu agonist si de asta cu estrogen priming. suprefact sau alt inhibator din ziua 20...nu cochetez pt ca tare rau m-am simtit de la suprefact.
iti doresc multa bafta cu varianta 2 de estrogen priming, mare bafta si sa vina urmatorul an cu vesti mult mai bune.
inteleg ca ai endometrioza, nu ma pricep prea bine, ai E2 mare in ziua 3? eu am E2 mare dar nu am endometrioza, nici chisti. am un FSH mare care de fapt iese mic in ziua 3...pt ca deja in ziua 3 am folicul dominant care secreta estrogen.

a si inca ceva: acum la urmatoarea incercare ai estrace din ce zi?

Mergi la inceput

SABINA incep estrace in ziua 20,mie imi vine menstruatia la 28,30 chiar si 32 de zile (m-am dereglat rau de la atitea tratamente ),si in functie de asta se continua o zi,doua dupa care se incepe stimularea propriu zisa,deci cam din ziua a 3-a.
Am si eu o intrebare,din 12 foliculi nici un embrion,nu le-a facut icsi,ca mie in afara de prima fertilizare care a fost un experiment ,au facut imediat icsi chiar daca sperma este foarte buna,am inteles ca ovulele mele au cojita cam groasa,niste nesimtite
Bafta multa si tie,sa gasesti protocolul potrivit si sa ne vedem gravidute

daniela,

Mergi la inceput

:)
nu le-a facut icsi ca cica nu era nevoie. pe principiul material sot bun.
bafta multa. te urmaresc sa stii. mai scrie te rog. vreo problema cu TSH-ul ai? eu am si cu asta...
mai am 2 intrebari.
1) poti sa-mi spui te rog valorile tale hormonale din ziua 3(estradiol, FSH, LH)?
2) o intrebare cu care stiu ca le disper pe fetele de pe forum (fapt pentru care imi cer mii de scuze) tu transpiri noaptea in partea a doua a ciclului (adica dupa ovulatie)?
imi cer scuze dar incerc sa gasesc si eu fete care se aseamana din nefericire cu mine.

Mergi la inceput

Sabina,probleme cu tsh-ul stiu ca nu am,iar cu analizele din pacate nu te pot ajuta,asa cum am mai zis nu mi le zice nimeni si nici nu am intrebat,atita timp cit mi se spune ca nu s-a terminat rezerva de oute nici nu vreau sa le stiu,nu imi mai trebuie un stres de plus.Cit despre transpiratie nu ne asemanam ,tu ai fost tot timpul asa,ai intrebat un doctor?
fetelor,ce mai ziceti?
Balanta,Sisi,Aadina,Jaguar ?

daniela,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Fetelor, ce stiti biopsia de endometru se face doar cu anestezie?
M-am conversat cu medicul de la sibiu, si a zis sa repet biopsia dupa 3 luni. In rest, mare lucru eu nu prea fac: astept luna decembrie, sa vad daca se aproba dosarul.
Am inceput sa iau din nou toate nebuniile: coenzima q10, macca, omega 3,elevit, acid folic. Voi ce mai luati?
Vad ca am energie, obosesc mai putin, si asta e bine ca ne omoara astia cu scoala lor, e cel mai nebunesc an scolar

Mergi la inceput

nu dintotdeauna daniela
de pe la 26 de ani. acum am 32 de ani.
aadina nu stiu raspunsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

Fetelor e oficial. ciclul meu IVf a fost anulat incepand de azi. saptamana viitoare voi primi scrisoare de la ei cu info daca mai vor sa lucreze cu mine. si daca mai vor, ce protocol propun.
daca nu mai vor, imi ramane solutia de back-up, Viena. Am medicamentele acasa si oricum nu ii informasem ca nu ma mai duc la ei. asa ca, daca nu e gent, prin februarie fac o vacanta la ....Vienaaaa.

Mergi la inceput