sa l incurajez sa si exploreze latura bi?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Acum ca ati alungat-o pe Cora, sa incerc sa continui discutia de una singura, poate ma mai contrazic cu cineva

Convingerea mea despre "normalitatea" homosexualitatii se bazeaza 100% pe teoria cum ca "homosexualitatea" este o deviatie sexuala nativa ...

Intrebarea mea este : suntem siguri ca e nativa ? Exista studii stiintifice care au demonstrat asta, sau asa banuim noi, heterosexualii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Tanti Z: Cat se poate de on topic: daca sotul Normalei e homosexual sau nu e o chestiune care il priveste pe el personal si pe ea, ca sotie a lui. Nu e treaba societatii relatia lor de cuplu, cat timp nu ies pe strada cu fundul neacoperit.

Pai daca e asa o chestie de privata (si sint de acord ca e), de ce Dumnezeu a publicat toata povestea pe un forum public? Nu se cheama asta ridicarea fustelor in cap, sau spalarea rufelor in public?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Buflea inca nu s-a descoperit ''the gay gene'' dar o cauta. Mai jos e un articol, unde se vorbeste despre asta, e de 4 pagini, eu am citit pe sarite ca nu am timp acum, dar am inteles ca desi gena nu e descoperita, a fi gay e mai mult decat credem noi, e un cumul de premise: nivel testosteron, predispozitie genetic(nedovedica clar, dar banuita), apoi parca si la unele animale s-a observat un comportament homosexual.

Dar eu, personal, nu am nevoie de studii ca sa-mi sustin argumentatia. Eu ii accept pe homosexuali si daca zic ca a fost alegerea lor, o optiune personala. De ce e atat de greu sa acceptam optiunile personale chiar si inmaterie de sex, sex care nu ne priveste si care nu e un abuz adus nimanui si care nu pune pe nimeni in pericol (eu una nu cred ca homosexualli au mai multe boli decat hetero). Daca eu ma fac roscata din satena, trebuie sa am predispozitie? Daca refuz sa manac vanta trebuie sa am predispozitie? Daca femeile poarta fuste scurte si pantaloni dupa secole de fuste pana-n pamant trebuie sa fie un studiu genetic/ fiziologic/biologic care sa ne arate dispozitia nativa spre asa ceva? Oare nu e totul o optiune personala suprapusa peste o societate ce respecta libertatile si alegerile fiecaruia, repet, atata timp cat nu pune in pericol pe altii ?

Un singur lucru nu imi place la homosexuali: unii nu au pudoare in public, dar nu toti, si oricum asta poate fi remediat in timp. Suedia e o tara care are homosexualii ei si barurile de acest tip, dar ziua pe strada totul e ok, desi nu-i recunosc care-s hetero si care nu.

http://discovermagazine.com/2007/jun/born-gay/article_view?searchterm=gay&b_start:int=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Eu nu sunt pe forum incontinuu, asadar nu stiu de unde a rezultat ca am fost alungata...?
Ca se raspunde in raspar si tocmai cei care iubesc diversitatea ca pe ochii din cap nu pot accepta ca ALTUL poate avea o ALTA opinie, devine deja o constanta a forumului.
Mistocariile si group bullying-ul de asemenea.

On topic: mi-am expus parerea si mi-o pastrez.
Am prieteni homosexuali (ohhhh rumoare in public!!) si ii pretuiesc, insa am dreptul sa nu fiu de acord cu ideea de iubire fizica intre persoane de acelasi sex.
Intr-un schimb de idei mi se pare de bun simt sa nu ti se puna pumnul in gura pentru simplul motiv ca nu ai aceeasi opinie ca ceilalti.

O seara buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma_la1 spune:

Bomba:
" as vrea sa te vad sarutindu te cu o alta tipa..... Si sa fiu si eu pe undeva pe acolo... In peisaj!"
Am citat exact din cuv lui de aseara....
Si continuarea....
" si daca ai face o cu un tip as vrea sa aleg eu tipul"
M a lasat fara replica
Desigur am glumit si am ris dar credeti ma ca nu era risul meu....
Nu l mai recunosc....
Ceva s a intimplat cu el????!!!!
Numsi pot de plins nu pot scrie mai mult.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

Buflea inca nu s-a descoperit ''the gay gene'' dar o cauta. Mai jos e un articol, unde se vorbeste despre asta, e de 4 pagini, eu am citit pe sarite ca nu am timp acum, dar am inteles ca desi gena nu e descoperita, a fi gay e mai mult decat credem noi, e un cumul de premise: nivel testosteron, predispozitie genetic(nedovedica clar, dar banuita), apoi parca si la unele animale s-a observat un comportament homosexual.

Dar eu, personal, nu am nevoie de studii ca sa-mi sustin argumentatia. Eu ii accept pe homosexuali si daca zic ca a fost alegerea lor, o optiune personala. De ce e atat de greu sa acceptam optiunile personale chiar si inmaterie de sex, sex care nu ne priveste si care nu e un abuz adus nimanui si care nu pune pe nimeni in pericol (eu una nu cred ca homosexualli au mai multe boli decat hetero). Daca eu ma fac roscata din satena, trebuie sa am predispozitie? Daca refuz sa manac vanta trebuie sa am predispozitie? Daca femeile poarta fuste scurte si pantaloni dupa secole de fuste pana-n pamant trebuie sa fie un studiu genetic/ fiziologic/biologic care sa ne arate dispozitia nativa spre asa ceva? Oare nu e totul o optiune personala suprapusa peste o societate ce respecta libertatile si alegerile fiecaruia, repet, atata timp cat nu pune in pericol pe altii ?

Pai sa-ti spun de ce este important pentru mine ...

Daca este o "deviate genetica" (asa cum imi place sa cred), pot tolera fenomenul mai usor si imi pot sfatui copiii sa faca la fel, sub explicatia "asa cum unii se nasc "speciali" si acest gen de atractie este "speciala", nu e o cale de urmat, trebuie sa o accepti la altii.

Daca insa este "o alegere", incep sa trec in barca Corei.
Aceasta varianta ma face sa fiu atenta cu sfaturile si educatia copiilor mei - asa cum le spun ca nu e bine sa faca atatea lucruri, sa le spun si ca nu e bine sa se sexeze cu acelasi sex. Sa pun orientarea lor sexuala pe lista alegerilor din viitor, alaturi de profesie, bunastarea materiala, situatia sociala ...etc. Cand sunt la pubertate si atat de influentati de colectivul in care se maturizeaza, sa am grija ca prietenii lui sa fie heterosexuali, astfel incat mediul sa nu ii afecteze decizia.
Cu alte cuvinte, daca orientarea sexuala este "o alegere" atunci simt ca eu trebuie sa imi calauzesc copiii spre o alegere cat mai buna, mentaliatea mea spunand ca este mai bine sa fii heterosexual decat homosexual. Retineti, nu am spus ca e RAU sa fii homosexual, asa cum nu e rau sa fii sarac, sa muncesti din greu, sa te casatoresti de 5 ori ... dar exista optiuni in viata mai bune ca astea si heterosexualitatea imi pare una dintre ele ...

Na ! am comis-o acum ...astept sa vad cine imi ofera cafea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

buflea, eu am citit, demult, ce-i drept, o chestie prezentata ca "descoperire de ultima ora": orientarea sexuala se stabileste inca din stadiul de fetus.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Buflea,nu, nu este o alegere.

Discutiile sunt intre inascut si dobandit, sau una, sau alta, sau amandoua in interactiune. Si nici innascutul nici dobanditul nu inseamna alegere.

daca ar fi fost vorba de alegere, s-ar fi pus problema la fel si-n cazul heterosexualilor. Tu ti-ai spus vreodata ´´ok, hotarasc sa fiu atrasa de barbati, exclusiv´´? Cred ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

On topic: mi-am expus parerea si mi-o pastrez.
Am prieteni homosexuali (ohhhh rumoare in public!!) si ii pretuiesc, insa am dreptul sa nu fiu de acord cu ideea de iubire fizica intre persoane de acelasi sex.
Intr-un schimb de idei mi se pare de bun simt sa nu ti se puna pumnul in gura pentru simplul motiv ca nu ai aceeasi opinie ca ceilalti.

O seara buna!

Ti-ai spus parerea dar nu ti-ai argumentat in niciun fel opiniile, decat facand comparatii nepotrivite. De aici si lipsa unui schimb de idei benefic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Uite: http://doipedoi.com/2011/04/18/orientarea-sexuala-nu-este-o-alegere/

Citat:
Chiar daca identitatea sexuala umana ajunge sa se exprime mult mai traziu in viata, ea este totusi conditionata inca de la nastere. Cu alte cuvinte, asa ne nastem. Nimeni nu isi alege sau schimba orientarea sexuala dupa plac, oricand si oricum doreste indiferent de presiunile din exterior.
Conceptul vizual al acestei campanii este obtinut de la Organizatia canadiana Fondation Emergece, care l-a folosit in 2007 intr-o campanie anti-homofobie de mare impact.

http://www.egalitatedesansa.ro/articole.aspx?articleId=9

http://www.worldpolicy.org/globalrights/sexorient/twins.html

Citat:
Nobody in science now believes that sexual orientation is caused by events in childhood or adolescence. Homosexuality is an early, probably prenatal and irreversible preference. - Author and geneticist Matt Ridley

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput