Prietene la bine si la greu - 144
Raspunsuri - Pagina 6
dankutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui many_bani Help, Stiu ca s-a discutat despre contolul oftalmologic la copii, insa nu am retinut despre ce dr. si clinici s-a discutat. Imi recomandati un dr. o clinica? Multumesc |
http://www.reginamaria.ro/ro/noutati/screening-ul-oftalmologic-copii-depisteaza-defectele-primele-luni-de-viata.html
Eu am dus-o pe Pinky la dr din imagine, dr Gradinaru Sanziana, la Regina Maria-Dorobanti (vis-a-vis de televiziune). I-am facut un screening oftalmolgic. Costa 50 lei. Dureaza un sfert de ora totul. Stinge lumina si "ii fotografiaza" ochisorii. Aparatul emite sunete si are luminite. Face 2 poze si apoi calculatorul face calculul pe care il va interpereta dr. Nu reperezinta nici un sters pt copil. Daca dr identifica o problema, ii face si consultatie ca atare. La noi nu a fost cazul. Fi-mea vede bine ... cand vine lingurita spre ea
dankutza spune:
citat din mesajul lui gabitza35 vaccinul de la 2 ani e obligatoriu...(varilix)? |
Din ce stiu eu nu e obligatoriu. Sora-mea care este dr, a considerat ca trebuie sa i-l faca cand l-a bagat la gradi. Decei i l-a facut in septembrie la 3 ani si 9 luni. Eu nu am hotarat ce fac, pt ca nu am inteles pera bine cat timp iti da imunitate. 7 ani? toata viata? Nu stiu ce sa fac, ca parca nu as plasa pisica pe mai tarziu.
many_bani spune:
citat din mesajul lui dankutza http://www.reginamaria.ro/ro/noutati/screening-ul-oftalmologic-copii-depisteaza-defectele-primele-luni-de-viata.html |
multumesc mult
DianaR spune:
La multi ani Doz! La multi ani Marga si iti tin pumnii (ma bucur ca te-ai inscris la clinica!) si La multi ani mamica de gemanasi Gabitza (scuzati intarzierea....).
Fulgusori dulci si voua la multi ani!
Scurt si repede...
Dana cand am fost cu Timi la control la pediatru am si primit vaccinul antimeningococ, mai trebuia si a doua doza de MMR pe care i-a facut-o dupa 4 saptamani de la antimeningococic, a tot insistat cu meningococul ca-i boala periculoasa, ea merge in colectivitate, il facem pe asta primul... No eu cum nu sunt antivaccinare am spus ok. M-a intrebat si de varicela dar Timi facuse deja. Maine merg cu Teo insfarsit (ma termina astia cu terminurile lor cu tot puse dupa n-spe luni ) si probabil vor urma cateva luni tot cate un vaccin din luna in luna. Ca ea are restante la Pentaxim , mai trebuie antimeningococic, a doua doza de MMR, 2 doze de varilix (una cred ca o face cu MMR-ul odata, ceva tetravaccin) si probabil ne propune si un antipneumococic... Pupam burtica, ce putin mai ai!
No cam asta am vrut... Va pup pe toti si toate!
DianaR spune:
Am uitat ca eram restanta cu povesti de la gradinita: Toate bine si frumoase, cuminte, nu plange, se joaca, mananca dar nu prea doarme . Adoarme invariabil in secunda in care iese tatal meu cu ea din gradi in carucior. S-au prins educatoarele si ieri se chinuiau sa-i deschida carutul s-o scoata afara sa doarma dupamasa dar n-au reusit. Le-a aratat tata, azi sper sa doarma cumva.
DianaR spune:
Inca una si ma duc Ionela, ador pozele si povestile voastre! Ce fain ca ai reusit cu tandemul, povesteste cat mai mult ca eu abia astept!