Copilasi iubiti de sept-oct 2010(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camisv spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariadan

Buna.
Am si eu cateva intrebari legate de vaccinurile de la un an - infarix si ROR.
M-a sunat asistenta si mi-a spus ca ma costa 185 lei.
Din discutiile cu alte mamici am inteles ca infarixul ar fi 100 lei, iar ROR-ul nu are inlocuitor si este gratuit. si atunci de unde diferenta?
voi cat ati platit?

Noi am platit 230ron pe infanrix, deci 185 mi se pare un pret corect

Camelia,mami de Tudor (10/9/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camisv spune:

Buna dimineata,

am avut o noapte "bonus" cum zice Ana (unde esti?) cu dormit de la 21 la 7, fara nici o maraiala

afara e innorat, dar ii dau cosmonautul si plecam in "explorare"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

cami, eu sunt treaza d ela 5 si a adormit pe la 12.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariadan spune:

Citat:
citat din mesajul lui camisv
Noi am platit 230ron pe infanrix, deci 185 mi se pare un pret corect

m-am uitat aseara pe net si am vazut ca preturile sunt in jur de 200.
Ma gandeam ca nu se poate ca in aceeasi localitate, la doi medici, preturile sa fie asa diferite, dar se poate

Mergi la inceput

ROR e gratuit!
eu am facut infarixul,dar formula gratuita,data de stat.
pe scurt nu am platit nimic.
mi-a explicat o prietena de a mea, pediatru, de ce se ofera varianta cu plata a vaccinurilor:aportul calitativ nu e sa dai pe spate, comisionul primit de medici,da.ca sa nu mai spunca pe 100 de infarixuri facute, a plecat la un congres la Londra.
si pe rotavirus se placa intr-o veselie. un alt coleg de al ei era nervos ca el a facut la 100 d ecopii,dar astia care-l distribuie l-au trimis pe un altul cu 150.
comert!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns just_me31 spune:

ce spuneti ca eu am platit pe infanrix 295 ? bine...noi am facut si synflorix si rotarix , avem un card am economisit cam 1000 ron din 3000 .Dar totusi , acum vad ca e cam scumpa doctora domnisoarei D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns summertime spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

ROR e gratuit!
eu am facut infarixul,dar formula gratuita,data de stat.
pe scurt nu am platit nimic.
mi-a explicat o prietena de a mea, pediatru, de ce se ofera varianta cu plata a vaccinurilor:aportul calitativ nu e sa dai pe spate, comisionul primit de medici,da.ca sa nu mai spunca pe 100 de infarixuri facute, a plecat la un congres la Londra.
si pe rotavirus se placa intr-o veselie. un alt coleg de al ei era nervos ca el a facut la 100 d ecopii,dar astia care-l distribuie l-au trimis pe un altul cu 150.
comert!

Plecand de la premisa asta cred ca te poti intreba de ce a ales statul sa subventioneze celalalt vaccin. Ce te face s acrezi ca nu au fost considerente de marketing si acolo? sau crezi ca Sanofi Pasteur da gratis vaccinurile?

F bine ca Glaxo trimite doctorii la Londra, se mai pun si ei la curent

Mergi la inceput

nu.evident.numai ca pt o diferenta calitativa minima,suma ceruta era prea mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns summertime spune:

nu stiu daca diferenta este minima sau nu sau daca diferenta exista.

ce vroiams asubliniez este faptul ca nu constituie un lucru negativ despre Glaxo faptul ca trimite doctorii la conferinte in functie de nr de vaccinuri facute. Daca e un lucru rau pt Glaxo, este la fel de rau pt Pasteur. Altfel spus, poti s avorbesti in termenii de mai sus despre companiile farmaceutice in general, nu despre una in special, pt ca nu sunt astia care produc Infanrix si Rotarix mai "comercianti" sua mai putin comercianti decat cei subventionati de stat. Sunt doar ceilalti, iar eu vreau s acreditez medicii cu parerea ca daca recomanda un vaccin in favoarea altuia, o fac din considerente medicale si nu comerciale.

Mie de ex dr mi-a expus alternativele si mi-a spus sa aleg singura, nu mi-a recomandat nimic. Insa dupa ce am ales, mi-a spus ca Glaxo e mai bun ca ca are mai putien intepaturi si pt ca raporteaza mai putine efecte adverse

Mergi la inceput

de acord cu tine.chestiunea e generalizata.

in materoie d evaccinuri am preferat pe cele cu o practica mai mare, cu o vechime mai mare,pt ca au si efectele adverse cunoscute.
ma abtin de la vaccinuri d eultima generatie,din aceleasi considerete.sunt insuficient testate,cunoscute.

Mergi la inceput