intrebare carte de munca

intrebare carte de munca | Autor: Ioana_Pos

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Va intreb in numele cuiva apropiat care lucreaza si a trecut pe un post nou de cateva luni bune. La momentul schimbarii postului i s-a dat o anexa la contractul de munca in care se specifica numai schimbarea de salariu. Cum poate sa se asigure ca este intregistrat pe noul post? Inteleg ca nu mai exista carti de munca tiparite si datele ar fi centralizate. Unde anume? Si cum se pot verifica? In cazul in care pleaca din firma respectiva, cum poate demonstra ca era pe postul x si nu pe cel anterior?

Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In mod normal trebuie sa aiba contract de munca intregistrat care contine elementele prevzute de lege iar daca este cazul daca apar modificari ulterior fata de acest contract acestea (modificarile) sunt cuprinse de asemenea intr-un act numit Act aditional care est de asemenea inregistrat.
Fiecare dintre aceste acte trebuie sa aiba asemnatura partilor deci atat al angajatului cat si al angajatorului si trebuie sa fie stampilat.
Pe fond sunt detalii mai multe care sunt obligatorii - nerespectarea acestor elemente putand sa duca la nulitatea de drept al actului in cauza.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Actul aditional exista (semnat etc) dar in el este specificata numai marirea de salariu, nu si schimbarea functiei. Explicatia: in noua baza de date nu conteaza functia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

orice modificare a contractului de munca trebuie sa fie specificata intr-un act aditional. fie ca e vorba de salariu, functie, norma, ore lucrate, zile de concediu s.a.m.d...
poate solicita o adeverinta, de ex, cu functia si salariul sub un pretext bine gandit sau se poate adresa ITM pt. o adev. cu nr. contractului.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

A solicitat adeverinta si i s-a dat numai cu salariu, fara functie (a zis ca ii trebuie la banca)... Daca gasiti alta scuza, unde sa fie necesara si functia...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

se poate adresa ITM pt. o adev. cu nr. contractului.

Contractul de cand a fost persoana angajata exista si este ok. De altfel pana in ian 2011 au fost trecute in cartea de munca toate maririle de salariu. Buba acum este cu noua functie - cum putem afka daca e inregistrata la ITM?

Mergi la inceput

Stai un pic cum adica sa solicite de undeva un act pe care trebuie sa il aiba chiar el(ea) dupa caz? Imi scapa mie ceva?
Orice modificare asa cum s-a precizat mai sus la CIM se face doar pe baza de act aditional semnat de ambele parti si in 2 exemplare cate unul pt fiecare parte.
ITM nu are nici o legatura cu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Varianta noua a cartii de munca este REVISAL-ul (registru de evidenta a salariatilor) acolo ca si in cartile de munca sunt trecute toate inregistrarile si modificarile unui contract.Acest registru, dupa ce se fac modificarile intervenite, se trimite online catre ITM.
Daca doreste sa vada daca i s-a facut aceasta modificare (functia)
prietena ta poate sa faca o cerere prin care solicita o copie din revisal a raportului pe salariat (arata ca o adeverinta si tb. sa contina toate modificarile:nr. contract, data contract, salariul, functia etc).
Este un drept al angajatului sa solicite asa ceva.Poti citi HG 161/2006 art. 7(3).

Atentie!
Cererea tb. inregistrata.
Adeverinta pe care o primeste sa fie stampilata si semnata.
Bafta!

Mergi la inceput

Da, asa este nu m-am gandit la acest aspect. Nu stiu insa cat costa (cred ca este tarifat de ITM) dar este o varianta perfect posibila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Nu exista un cost, cererea este adresata angajatorului, acolo unde persoana in cauza lucreaza, iar el angajatorul, la cererea salariatului sau este obligat sa-i elibereze aceasta adeverinta.

Mergi la inceput

A.... hmmm. Mda. Nu stiu ce sa spun. Teoretic si legal ai dreptate. Practic o vad sfintii. Poate sa adresez catre ITM si din cate stiu si ITM ul elibereaza contracost aceasta certificare.

Mergi la inceput