Bunicii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Si eu cunosc o familie cu doi copii, baiatul favoritul bunicilor. Relatia dintre frati a avut de suferit din cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Si la noi au mai existat tensiuni... Din partea bunicii paterne...

Eu am fost preferata, fratele meu este cu aproape 10 ani mai mic, ii seamana mamei mele, mama mea este de nationalitate maghiara, dar n-ai spune sub nicio forma, si bunicii paterne nu i-a prea convenit ca tata si-a gasit o "bozgoroaica".

Bunica masca f. bine diferentele, dar eu stiam ca sunt acolo.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Edit: cred ca diferenta mare dintre noi doi a contribuit la faptul ca NU m-am indepartat de el si NU m-am infumurat din cauza preferintelor, din contra, l-am aparat si protejat mereu.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Si intre mine si varul meu bunica materna a facut diferente: eu eram dracusorul familiei, el baiatul cel cuminte (de ex el era in casa si citea cand eu mi-am rupt mana cazand din copac ) asa ca il prefera. O mica precizare: mama mea imi spunea mereu ca pe el trebuie sa il iubim toti mai mult pentru ca a avut o situatie familiala mai neplacuta si asa ca nu simteam partinirea atat de urat cum as fi putut sa o simt. Cu el am ramas in relatii foarte bune.

Poate ca o mica explicatie din partea parintilor fata de copilul mare ar ajuta, influentand si bunicii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Ca bunicii sa faca diferente intre copii...mai treaca mearga...dar exista si parinti, mame care fac clar diferenta intre copii...din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Daaaa... si mai rau cand parintii fac astfel de diferente, cu bunicii macar nu traisc copiii zi de zi, pe cand cu parintii, da (cea mai mare parte a anului).
Nici eu nu suport treaba asta cu un copil favorit si unul "de umplutura", ma doare sufletul doar sa ma gandesc la asa ceva, ce simte copilul care nu e favoritul.. Si vorba cuiva de mai sus, nici pt "favorit" nu are doar de castigat pe tema asta, cel putin u pe termen lung, ca si formare a lui ca om. Doar avantaje pe termen scurt...
Si da, un asemenea lucru poate duce la o indepartare a fratilor... ceea ce mi se pare trist
Si eu am 2 copii, si vreau sa se inteleaga, sa fie apropiati sufleteste unul de altul, sa se ajute, nici nu vreau sa ma gandesc ca pot fi tratati diferit de rudele f apropiate... Iar eu le iubesc f tare pe ambele fete, si nici nu concep sa fac vreo diferenta intre ele (afectiv + conditii materiale, atata cat imi permite buzunarul, imi va permite pt amandoua), indiferent de fire/temperament/aspect fizic/note la scoala, etc... Sunt de acord cu diferente in functie de unele aptitudini mai dezvoltate ale unuia sau altuia, preferinte, de ex unul copil e talentat la desen, celalalt nu, dar are alte inclinatii etc...

Sunt de acord cu relatiile bunici-nepot(i), dar doar daca relatiile sunt in beneficiul copiilor, daca nu, si mai mult dauneaza, mai bine lipsa.

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si la mine a fost o experienta similara. Baiatul meu mai mare (cu 2 ani si 9 luni) cerea jucarii - bunicii cumparau. Cel mic era mai timid si nu cerea - nu primea. Era aiurea si desi cel mic nu zicea nimic nu era o situatie normala. Le-am zis bunicilor si raspunsul a fost ca e prea mic sa inteleaga...(deja avea peste 2 ani, cum sa nu inteleaga?). Ce am facut? L-am invatat pe cel mare sa ceara doua jucarii si sa spuna de la inceput ca una e pentru el si una pentru fratiorul lui. Asa de bine i-a intrat in sange ca acum (el are 8 jumate si cel mic 6) si cand e servit cu bomboane ia doua si anunta ca una e pentru fratiorul mai mic. O pastreaza si i-o da! Iar prin imitatie si cel mic face la fel.
Incearca sa-l inveti pe baietelul mai mare sa zica ca vrea impreuna cu fratiorul lui sa sa ii separi cat mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Din pacate stiu cum e. Soacra-mea a facut toata viata diferente mari intre sotul meu si cumnat si ajuns pana la a-i vinde cumnatului apartamentul, ca sa nu mosteneasca sotul meu nimic.
Eu nu inteleg in ruptul capului cum sa faci diferente intre frati. Ii pun sa imparta si cea mai mica bucatica si le repet intr-una ca ei sunt frati si trebuie sa imparta tot.

Mergi la inceput