Discutie despre cadouri

Discutie despre cadouri | Autor: Ioana_Pos

Link direct la acest mesaj

Dragilor,

Daca tot se apropie Mosii (N+C) si o sa inceapa frenezia alergarii dupa cadouri m-am gandit sa le pun in discutie impreuna cu 2 probleme ale mele.

Problema mea cea mai mare este ca nu reusesc sa multumesc pentru cadou astfel incat sa fiu crezuta. Am primit cadouri care mi-au mers la suflet, dar mai mult decat 'multumesc mult, este foarte frumos, este exact ceea ce imi doream' nu am reusit sa scot. Cand incerc sa am un ton vesel cand multumesc, par falsa . Daca am un ton normal, par nemultumita. Prin comparatie, am prietene care se arata atat de entuziasmate incat e o placere sa le cadorisesti . Stiu ca aparenta mea lipsa de entuziasm se trage de la faptul ca nu am fost invatata sa desfac cadoul pe loc, ci sa il iau, sa multumesc si sa ma ui la ce am primit dupa ce plecau musafirii... Asta e, nu mai pot da timpul inapoi, dar cum ii conving pe cei care imi fac cadouri acum ca ma bucur mult de ce mi-au adus?

Alta problemuta: am prieteni (mai multe cupluri) care s-au mutat in casa noua si vreau sa le duc un cadou pentru casa. Desi ii cunosc destul de bine, e greu de extrapolat felul in care considera ei ok sa isi aranjeze casa, prin urmare s-ar putea sa nimeresc cu nuca in perete. Am varianta voucherelor (IKEA stiu eu, poate or mai fi si altele in Bucuresti) dar ma gandeam sa le cumpar ceva. Nu este politicos ca primitorul sa afle valoarea cadoului dar nu ar fi mai simplu daca as zice: v-am luat X si in caz ca nu se potriveste cu casa voastra uite bonul si il puteti schimba cu ceva care se potriveste (ca sa nu zic direct ca nu le place). Ce ziceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Am primit cadouri care mi-au mers la suflet, dar mai mult decat 'multumesc mult, este foarte frumos, este exact ceea ce imi doream' nu am reusit sa scot. Cand incerc sa am un ton vesel cand multumesc, par falsa . Daca am un ton normal, par nemultumita.

Stiu ca nu te ajuta cu nimic, dar asa sunt si eu. Cred ca e un chin pentru oameni sa imi dea cadouri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

De ce nu incerci sa fii naturala si atat?? Adica, nu te mai gandi cum suna vocea ta cand multumesti pentru un cadou, ce or crede ceilalti, ce discutii ies de-aici...
Eu nu ma bucur de cadouri, nu-s tipul de persoana care se extaziaza verbal cand primeste ceva.Stiu ca e un gest fain, ca, in comparatie cu mine, altora le face placere nu doar sa primeasca, ci sa si ofere, incerc sa fiu naturala, multumind pentru gest si facand persoana sa se simta bine si altfel, aratandu-i ca pretuiesc timpul petrecut impreuna, ca sunt disponibila pentru ei, ca ii accept si ca imi place de ei in mod general, nu doar atunci cand ne facem cadouri.
Este o carte faina, Cele cinci limbaje ale iubirii, ce m-a ajutat in tinerete sa inteleg ca nu-s defecta ca nu ma bucur de cadouri pana la al 9-lea cer, ci ca asa sunt eu. Chiar de primesc ceva ce mi-am dorit, tot nu pot afisa incantare maxima, nici atunci, nici timp de ore intregi,ca altii, care raman cu fata luminoasa si zambitoare, stimulati fiind de placerea de a oferi si a primi.Si prietenii mei, familia mea, toti stiu asta, se poate sa primesti un cadou si cu mai putina exaltare, asta nu inseamna ca nu il apreciez, ori ca nu-i apreciez pe ei!

In cealalta problema, aici este obiceiul foarte firesc de a oferi nu doar tichete valorice de la diferite magazine, dar chiar si bani, in modalitati deosebite, aranjamente decorative samd.www.basteln-gestalten.de/geldgeschenke" target="_blank">Ceva de genul acesta. Si poti preciza ca sunt pentru casa, pentru copil, pentru un scop anume, chiar cu ceva joc de cuvinte sau expresii familiare si cu sens si subinteles intre voi ( daca sunteti prieteni la catarama si va permiteti).
Eu prefer sa primesc bani sau tichete valorice, de la magazine cu articole pentru casa pana la tratament la cosmetica, decat sa primesc un set de creme sau lotiuni ( ori parfum, mai rau!) care sa nu se potriveasca nevoilor si gusturilor mele, ori...pahare, seturi de cafea, prosoape,lenjerii de pat...

"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Cu privire la prima intrebare, am observat la cei din jur ceva care-mi pare foarte potrivit. Dupa ce desfaci cadoul, multumeste inca o data si imbratiseaza persoana care ti l-a oferit. In felul asta, chiar daca nu reusesti sa arati suficient entuziasm pentru cadou, arati ca apreciezi persoana care ti l-a oferit.

In a doua problema, pe aici voucherele sunt foarte populare. Iar eu personal privesc problema foarte practic. Pentru casa noua prefer sa ofer un voucher decat un cadou care chiar daca poate sa fie schimbat, inseamna ceva bataie de cap in plus, alergatura etc. In plus, le las gazdelor libertatea sa aleaga ce li se pare mai potrivit. Poate vor sa isi ia un asternut de pat nou, sau sa mai puna ceva bani si sa ia un covor, sau o lustra sau orice. Iar pentru o prima vizita mi se pare foarte ok sa mergi cu o floare, o sticla de vin si o felicitare in care pui voucherul. Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Pt multumiri, ai putea sa suni peste o zi doua persoana care ti-a facut cadoul si sa strecori in conversatie ce mult ti-a placut cadoul sau cum il folosesti ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Idei pentru cadouri care pot produce timp frumos si de calitate in familie: www.desprecopii.com/info-id-7495-nm-Jocurile-interactive-un-mod-de-a-va-cunoaste-copiii.htm" target="_blank">Jocurile interactive de familie.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Chiar de primesc ceva ce mi-am dorit, tot nu pot afisa incantare maxima, nici atunci, nici timp de ore intregi,

Chiar asa sunt eu! Dar cumva ma simt vinovata ca cineva si-a dat osteneala sa aleaga ceva si mie imi place dar nu pot sa ma exprim... O sa caut carticica aia sa vad poate ma lumineaza

In cealalta problema, aici este obiceiul foarte firesc de a oferi nu doar tichete valorice de la diferite magazine, dar chiar si bani, in modalitati deosebite, aranjamente decorative samd.

Super idee! Chiar nu ma gandisem., Numai trebuie sa le atrag atenti ca sunt bani adevarati, nu doar imitatii, sa nu cumva sa nu ii foloseasca, sau mai rau, sa ii arunce.

Multumesc mult

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Pt multumiri, ai putea sa suni peste o zi doua persoana care ti-a facut cadoul si sa strecori in conversatie ce mult ti-a placut cadoul sau cum il folosesti ...

Buna ideea, o sa incerc si asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Pentru casa noua prefer sa ofer un voucher decat un cadou care chiar daca poate sa fie schimbat, inseamna ceva bataie de cap in plus, alergatura etc.

La asta nu ma gandisem . Eu m-am gandit din perspectiva mea, ca as prefera sa merg si sa schimb ceva care nu e tocmai potrivit (pentru mine, pentru casa) decat sa ma tortorez incerand sa fac respectivul cadou sa se 'adapteze'.

Mergi la inceput

Recunosc ca ideea de a primi bani sau chiar vouchere mie nu-mi surade, poate de asta sunt atat de reticenta fata de a da bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

as fi preferat un voucher (recunosc, nu banii direct) in loc de cele 4 (patru!!)cutii cu sticla de vin si ustensilele aferente la prima am reusit sa ma bucur. si la a treia, ca are un design mai deosebit, nu-i intr-o singura culoare, ca celelalte. dar n-am reusit sa mimez entuziasmul la toate patru

Mergi la inceput