alimente permise la 7 luni?
Raspunsuri - Pagina 3
emanouela spune:
variaza si compozitia piureului....sa nu contina vesnic aceleasi ingrediente...azi fa-l de ex din cartof, dovlecel, morcov, pastarnac; maine cartof, motcov, conipida, ardei; maine spanac, morcov, dovlecel, pastarnac....etc.....ca sa nu vaci zilnic, fierbi mai multe legume si le pasezi facand combinatii. nu-i probl de nu papa supa, al meu pana la 1 an nu a mancat supa, nu a baut apa sau ceai, ce era sa fac? sa-i dau cu forta?
si da....nu vrea sa manance, nu-l forta, da-i lapte
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
delsim spune:
Eu stiu ca e devreme pentru unt inca, poate fi alergen,dar poti pune un varf de ulei de masline.
Mie pediatra mi-a dat voie unt dupa 10 luni, cate un mic cub in piure sau in mamaliga cu iaurt sau branza. Si m-a sfatuit ca intotdeauna cand ii dau copilului , sa am de preferinta un pachet nou, neinceput, sa nu fie statut de exemplu. Untul fiind de origine animala este alergen.
roxanaz spune:
nu, nu-i devreme pentru ierburile aromatice. exemplu: fiica-mea nu manca piureul de dovlecel si cartof simplu. cu 2 fire de marar si un strop de smantana mai pe la 9-10 luni il radea. are cu totul alt gust.. incearca.
Roxana
emanouela spune:
delsim....pediatri si pediatri, unii zic da, altii zic nu. eu personal i-am bagat cate un vf de cutit, o data pe saptamana la 7 luni...erau saptamani cand nu-i dadeam deloc, n-am avut probleme. uleiul de masline e chiar recomandat de 99,99% pediatri, in stare cruda, nu feirt, nu prajit
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emanouela ti-au spus si fetele: dovlecel, conopida, brocoli (astea 2 cate putin la inceput, cresti cantitatea treptat), sfecla rosie (nu mult, o bucatica), mazare nu, nu inca, fasole verde, spanac (congelate, nu conserva). bramzica poti sa i-o amesteci si cu cartofei sau sa faci un piure de legume, mai multe si sa amesteci acolo. condimentele de care iti zicea roxanaz sunt naturale, daca ai retineri foloseste doar marar si patrunjel pt inceput, patrunjelul e si o sursa ft buna de vit C. ii pui unt in piure? sau ulei de masline? mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail |
folosesc ulei de masline din cel extra virgine!
iar patrunjel am folosit numai radacina!
am incercat sa cultiv si fenicul ca este f bun pt digestie si somn dar nascand in primavara nu am reusit sa ma ocup de el knd ii era vremea si l-am pierdut!!!am strans numai niste frunze sa le folosesc cla acrnita mai tarziu!poate la anul nu patesc la fel
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
kmy_black spune:
la noi supa, mai bine spus, este o crema de legume, k asa zeama nu am mancat nici noi sub nici o forma!!!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
emanouela spune:
deci, foloseste si frunze, nu multe...da aroma, il face mai gustos si e si sanatos....dat la blender, o dat cu legumele pt piure...si marar, idem
delsim spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emanouela delsim....pediatri si pediatri, unii zic da, altii zic nu. eu personal i-am bagat cate un vf de cutit, o data pe saptamana la 7 luni...erau saptamani cand nu-i dadeam deloc, n-am avut probleme. uleiul de masline e chiar recomandat de 99,99% pediatri, in stare cruda, nu feirt, nu prajit mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail |
da , sunt de acort cu tine in ceea ce priveste uleiu de masline
e foarte indicat si sanatos , de la bebei , pana la adulti
delsim spune:
Poti sa folosesti si frunze de fenicul.
Asa bulb, gasesti in supermarket si uneori in piata, dar evident nu se compara cu cel cultivat in gradina.
Si la mine supa insemna un fel de piure mai cu multa zeama, era o supa crema de fapt.
kmy_black spune:
nu am incredere in bulbii de pe piata, sigur is tratati ca sa reziste mai mult timp!
bebe strumph
bobocel de 6 luni