alimente permise la 7 luni?
Raspunsuri - Pagina 2
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz poti incerca dovlecei - sunt dulci si destul de neutri la gust, ai mei copii i-au acceptat cu placere. in supa, piure, sau la cuptor. pune condimente in mancare - adica busuioc, marar, cimbru - dau un alt gust piureului. mazarea e putin cam indigesta. dar broccoli poti incerca, macar putin - peste vreo luna asa. Roxana |
nu este cam devreme pentru condimente? dovlecei deja folosesc, am intrebat de celelalte alimente( legume) intrucat am gasit diverse retete pentru 7 luni care le au!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
kmy_black spune:
citat din mesajul lui lulu77 mazare? ai curaj la 7 luni.... deja mananca mult prea multe alimnete pentru varsta lui. |
nu am folosit mazarea ca stiu ca baloneaza, dar am enumerat ce lugume am conservate si ce as putea alege din ele pt varsta de 7 luni!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
kmy_black spune:
citat din mesajul lui r_ocsy In alt subiect deschis de tine , cel cu olita, spuneai ca ai inceput diversificarea la 2 luni si jumatate ... asa ca eu nu vad rostul intrebarii ca oricum faci cum vrei tu. De ce nu il intrebi pe pediatrul tau cel extraordinar de bun care ti-a indrumat pasii in diversificare ??? |
intamplarea face sa nu fiu unica mama care isi hraneste copilul si cu altceva inafara de 500ml de lapte care ii bea el pe zi(asta daca are chef, daca nu ne oprim sub 300ml)
bebe strumph
bobocel de 6 luni
delsim spune:
Asta e un criteriu la tine? Ca si altele fac la fel?(gresit)
Mazarea nu acum, peste 1 an.
Poti sa incerci dovleacul galben, de placinta. Are gust dulce placut.In combinatie cu branza, cu carne sau cu alte legume. Copt, fiert.
Poti sa-i dai brocoli, conopida peste 7 luni, insa sa nu pui mult ca au gusturi destul de puternice si e posibil sa nu-i placa daca pui mult.
Poti incerca cartofii dulci, care nu sunt o specie de pe la noi, dar sunt placuti de copii.
Poti incerca napul, tot asa o leguma mai putin intalnita si folosita.
Poti adauga cate o lingura de porumb bine, bine fiert si blenduit alatiri de celelalte legume.
kmy_black spune:
citat din mesajul lui delsim Asta e un criteriu la tine? Ca si altele fac la fel?(gresit) Mazarea nu acum, peste 1 an. Poti sa incerci dovleacul galben, de placinta. Are gust dulce placut.In combinatie cu branza, cu carne sau cu alte legume. Copt, fiert. Poti sa-i dai brocoli, conopida peste 7 luni, insa sa nu pui mult ca au gusturi destul de puternice si e posibil sa nu-i placa daca pui mult. Poti incerca cartofii dulci, care nu sunt o specie de pe la noi, dar sunt placuti de copii. Poti incerca napul, tot asa o leguma mai putin intalnita si folosita. Poti adauga cate o lingura de porumb bine, bine fiert si blenduit alatiri de celelalte legume. Delia "Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer |
nu este un criteriu, si imi cer scuze dar sa zicem ca am ramas putin " agitata" dupa discutia cu celalat subiect!
la conopida si la brocoli , ma gandeam ca si cantitate la aproape jumatate de buchetel( din cel mic)!
pana acum am folosit doar dovlecel din cel verde care creste incepand din rpimavara pana in toamna, dar am si din cel de placinta, am sa incerc la urm masa sa introduc din cel galben, sa vedem cum reactioneaza!
in general mi-a mancat fara mofturi tot ce i-am dat, si clar fara sa-i bag cu fortza in gurita , numai ca de o sapt parca nu mai le inghite!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
delsim spune:
Da, referitor la conopida si brocoli , incearca cu cantitati crescande.
Mai poti introduce sfecla rosie, daca nu ai incercat inca.
Mai poti incerca sa combini legume fierte cu orez bine fiert si apoi pasat totul in blender.
Cea mai buna modalitate de a fierbe si a pastra vitamilele in legume este metoda la abur. Daca ai avea cratita speciala sau aparat din acela cu etaje, ar fi minunat.
Ce nu mai vrea sa inghita?Ceva anume sau nimic, orice ii dai?
kmy_black spune:
sfecla rosie nu i-am dat!
iar povestea cu inghititul e o variabila, intr-o zi nu vrea branzica( care nu i-o dau simpla, mereu cu un fruct), in alta zi nu vrea supa( gusta cate o lingurita -doua si apoi inchide gura si nu o mai deschide pana nu plec cu castronasul de langa dansul), m-am uitat sa vad daca nu cumva ii mai iese vreun dinte ca este si f agitat dar nu am remarcat nimic schimbat!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
emanouela spune:
ti-au spus si fetele: dovlecel, conopida, brocoli (astea 2 cate putin la inceput, cresti cantitatea treptat), sfecla rosie (nu mult, o bucatica), mazare nu, nu inca, fasole verde, spanac (congelate, nu conserva). bramzica poti sa i-o amesteci si cu cartofei sau sa faci un piure de legume, mai multe si sa amesteci acolo. condimentele de care iti zicea roxanaz sunt naturale, daca ai retineri foloseste doar marar si patrunjel pt inceput, patrunjelul e si o sursa ft buna de vit C. ii pui unt in piure? sau ulei de masline?
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
delsim spune:
Deci refuza mai degraba , diverse lucruri!
Credeam ca e o problema cu inghititul propriu-zis.
Daca refuza un aliment sau o anumita combinatie, nu te stresa, lasa-l in pace, sa ai pregatit altceva de mancare ca sa-i oferi in loc si mai incearca peste niste zile.Exp: daca azi nu vrea supa, ii dai piure cu carne, sau altceva de mancare.
Variaza-ti combinatiile, ca sa nu i se para gusturile prea monotone.
O avea si el zile in care isi doreste altceva sau in care nu doreste un aliment. Ca si la noi: se poate intampla sa nu avem chef de ceva intr-o zi.
Daca te agiti, oricum nu rezolvi nimic, mai rau faci , ca daca insisti si are senzatia ca-l obligi , oricum ii accentuezi refuzul.
Si observa-l : cum ai zis: daca e capricios si agitat, poate-i mai dau dinti sau poate are un alt discomfort.
delsim spune:
A si ii oferi altceva, sau lapte, nu se intampla nimic daca are masa de lapte, totusi la 7 luni e mic, poti sa-i completezi linistita mesele cu lapte.Am mai spus: pana la 1 an, laptele ramane de baza.
Dupa-aia, intr-adevar alimentatia solida predomina si laptele ramane pentru seara si dimineata, de obicei recomandabil in jur de 500 de ml/zi, nu mai mult, ca sa-si ia celelalte clalorii si nutrienti din hrana cealalta.