alimente permise la 7 luni?

alimente permise la 7 luni? | Autor: kmy_black

Link direct la acest mesaj

as avea nevoie de ajutorul vostru dragi mamici care v-ati confruntat deja cu acest subiect! ce dati sa manance unui bebelusi de 7 luni care este hranit artificial cu lapte preaf?
va multumesc anticipat pentru sugestii!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

-Piure de legume diverse, in combiantii diverse si combinat cu carne , totul mixat in blender sau mixer vertical.Carne la varsta asta pui si curcan, apoi introduci vita, pe la 7-8 luni ficatul de pui.Pestele peste 10 luni 1 an chiar pentru ca este alergen.Porcul peste 2 ani.
-Piure de fructe( banana, mar, pruna, para, avocado, mango, piersica), mai putin cele alergene gen fructe de padure, capsuni , kiwi, astea mai incolo, peste 1 an, 1 an jumate chiar.
Piure de fructe deci, simplu sau cu cereale specifice varstei sau cu biscuit.
- branza de vaci simpla sau calcica ( facuta in casa)
-iaurt simplu
-Cereale cu lapte
- mesele de lapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

piure de legume mancam de la 4 luni,inclusiv carnita de pui, ou(galbenus) de la 5 luni, de la 6 luni paaam ficatel, in fiecare zi branza calcica amestecata cu un fruct si 3 mese de lapte! doar ca eu vroiam sa ii mai diverdific meniul ca deja piureul de fructe mi-l vomita, isi face greata singur, cerealele nu au functionat, prin biberon nu le mananca deloc iar daca le-am facut mai groase k sa le pape cu lingurita, dupa 10 lingurite maxim isi face greata !

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Eu zic ca mananca suficiente pentru 7 luni.Nu te grabi. Are tot timpul din lume sa manance de toate. Secretul e sa ai rabdare si sa nu fortezi nota. Vezi ca nu mai vrea, ca impinge lingurita, vomita, isi face greata, se stramba etc, nu insista! Ii dai atat cat vrea, cat ii place. Da-i zilnic alte combinatii de fructe si legume ca sa nu se sature de monotonia gustului. Incearca diverse marci de cereale care se dau peste 6 luni. A mea a mancat bine pe cele de la Milupa si Humana. Nesle nu manca nici moarta. Asta pentru ca au o aroma vanilata si multor copii nu le place. Asa ca trebuie sa incerci sa gasesti ce-i place. Fetitza mea nu voia deloc cerealele in biberon , daca-i puneam 2-3 masuri in lapte. Nu voia decat facute gros cu lingurita. Practic, isi voia gustul de lapte ,asa cum il stia ea, nu-l voia modificat.
Si de altfel diversificarea se face cu lingurita.
Dar nu forta, nu te enerva, descuraja.
E timp pentru toate.
Daca esti lejera cu chestiile astea , ai sa vezi ca o sa accepte totul mai usor.
Daca vezi ca nu vrea sau isi face greata la ceva, lasa-l cateva zile in pace cu preparatul respectiv si peste 4-5 zile incearca din nou.
Oricum, diversificarea pana la un an inseamna sa-i prezinti gusturi si consistente diferite, sa invete si sa accepte ca pe lumea asta sunt si alte gusturi decat laptele. Dar laptele ramane baza.Asa ca daca nu mananca o masa de ceva bine, nu te descuraja, da-i completare cu lapte.Sau la masa urmatoare va manca mai cu spor.
Trebuie sa ai rabdare. Eu zic ca ce-i dai e suficient pentru 7 luni.
Poti sa mai combini galbenusul cu branza, branza cu carnea, legume cu branza.
Poti dupa 7 luni sa-i dai si iaurt, daca nu a avut probleme de hiperaciditate gastrica pana acum.Poti sa combini iaurtul cu branzica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Se poate sa-i fi dat prea mult in lingurita. Daca se umple gura numai poate mesteca, da sa inchita, e prea mult si de aici senzatia de voma.

La noi mai apare senzatia asta si acum cand eu sunt neatenta. Sau cand nu dau bine legumele, fructele pe blender. Raman...aiurea asa si se duc pe gat provocand senzatia de voma. De exp la noi spanacul
Noi avem in fiecare zi suc de morcov cu mar si sfecla rosie. Vitamine cat cuprinde gust delicios...e masa favorita.
Poti sa-i dai spanac dar nu cantitati mari ca e diuretic, fasole verde, brocolii, piure de diverse legume.
Dimineata baiatul meu nu a mancat niciodata cereale clasice pt bb...nici gris cu lapte nu e pt el cine stie ce.
Asa ca avem acum mar cu biscuiti, diverse fructe tot cu biscuite...depinde si daca e mai constipat mai putin etc. Iaurt cu cereale (fulgi de porumb zdrobiti, al meu e mai mare acum).
Nu a mancat niciodata iaurt cu fructe dar a mancat iaurt cu branza calcica f bine. Nici mar cu branza nu a mancat asa ca a trebuit sa inventez un pic.
Eu nu prea l-am fortat sa manance ceva ca fiind un "trebuie".
Nu ii place...ok...incercam altfel...nici asa nu merge...scoatem produsul respectiv cateva saptamani si mai incercam apoi.
In loc de piureul clasic puteti trece la o ceapa inabusita (fara ulei) un pic de ardei gras, dovlecel, o rosie etc si o bagi si un pic la cuptor...iese o chestie...intre piure si mancare. E destul de buna. Apoi o dai cu blenderul si uite o masa delicioasa.... cu sau fara carne...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Cerealele noi le mancam in iaurt. Niciodata nu a vrtu sa manance cereale in lapte sau facute simple. Asa ca il pacalesc cu iaurt simplu, insa nu mai mult de 3 lingurite ca se face clisa combinatia.

In rest, ii mai poti da budincute. Fierbi brocoli si conopida (nu mai stiu exact daca la 7 luni avea voie conopida, dar asta poti verifica), fierbi niste legume (telina, morcov, pastarnac, patrunjel) si la final le pasezi, le amesteci cu branzica si le dai la cuptor. Poti adauga in combinatia asta carne fiarta sau ou.

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Hai sa iti spun eu Kamy o poveste mica,sper ca tu sa nu treci prin asa ceva.o poveste pe care pare atat de urata este reala din pacate.
O vecina de-a mea,fata cu scoala,cu acces la internet,informatii,cu prietene mame,a inceput pt cel mic diversificarea la 2 luni cu iaurt (din comert,cu fructe,plin de aditivi),copilul la 6 luni manca deja (am vazut cu ochii mei la masa de revelion prima oara,dupa pe parcurs in vizitele mele la ea):piftele,catalbosi,sarmale,friptura in ulei,muraturi,cremvusti,salamuri,mici,efectiv orice,lapte de vaca,nu UHT sau praf dar fructe/legume/cereale ioc.
Saptamana trecuta a ajuns cu el la urgente,e internat,se pare ca (din ce mi-a zis socru) are o rana mare pe stomac,trebuie operat.Oare sa fie de vina diversificarea timpurie???

Nu mai suntem pe vremea lui Ceausescu,cand mamele noastre se intorceau la munca dupa 3 luni,noi mancam numai mar cu biscuite iar la 6 luni eram bagati in oala pt sarmale.Gata,s-au dus timpurile,acum avem acces la informatii,s-au facut noi cercetari si descoperiri.

Tu ce ii dai baiatului tau la 7 luni sa manance este foarte variat,nu are rost sa mai adaugi ceva.
Dar fiecare face ce vrea cu copilul lui,insa sa nu te intrebi de ce la 24 de ani va avea probleme cu stomacul si nu numai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

as fi dorit sa vad daca pot sa-i mai adaug una-doua legume( conopida, brocolli, mazare) , k sa mai schimbam gustul, nimic mai mult!
nu sunt pentru hranirea cu ceea ce mancam noi!

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

In alt subiect deschis de tine , cel cu olita, spuneai ca ai inceput diversificarea la 2 luni si jumatate ... asa ca eu nu vad rostul intrebarii ca oricum faci cum vrei tu. De ce nu il intrebi pe pediatrul tau cel extraordinar de bun care ti-a indrumat pasii in diversificare ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

mazare? ai curaj la 7 luni....

deja mananca mult prea multe alimnete pentru varsta lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

poti incerca dovlecei - sunt dulci si destul de neutri la gust, ai mei copii i-au acceptat cu placere. in supa, piure, sau la cuptor. pune condimente in mancare - adica busuioc, marar, cimbru - dau un alt gust piureului.
mazarea e putin cam indigesta. dar broccoli poti incerca, macar putin - peste vreo luna asa.

Roxana

Mergi la inceput