de cand introducem olita?
Raspunsuri - Pagina 3
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kmy_black
nu am citit in carti, dar eu sunt de o parere ca in parte comportamentul copii il formam noi, si nu folosind forta sau constrngerea si joaca!!!in carti de altfel scrie ca este total contraindicat diversificarea inaiante de 6 luni, bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti, si sicera sa fiu Iustin este mai incantat de mancare decat de lapte! kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011 bebe strumph bobocel de 6 luni Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
Sigur ca nu! Le gasesti la doctorii "invechiti". P-orma sa nu te miri daca la maturitate va avea probleme cu stomacul.
Comportamentul e una, structura fizica si psihica e alta.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
emanouela spune:
citat din mesajul lui kmy_black
nu am citit in carti, dar eu sunt de o parere ca in parte comportamentul copii il formam noi, si nu folosind forta sau constrngerea si joaca!!!in carti de altfel scrie ca este total contraindicat diversificarea inaiante de 6 luni, bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti, si sicera sa fiu Iustin este mai incantat de mancare decat de lapte! kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011 bebe strumph bobocel de 6 luni Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
I cant believe it
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
Selene_Bunny spune:
Puteam sa jur ca a inceput diversificarea dupa sistemul vechi... (Desi eu sunt nascuta in '78 si maica-mea m-a diversificat catre 6 luni).
kmy, io zic sa-l pui linistita pe olita la cele 6 luni cat are, ca e oabla treaba.
Lucrusoare de vanzare...
delsim spune:
Dupa cate constat cu amaraciune, kmy_black este convinsa ca ea stie cel mai bine si vrea sa arda etape si in ceea ce priveste mancare , cat si facutul la oala. De ce atata graba? Tu-ti dai un pic seama cata presiune pui pe copilul tau?Ii fortezi tubul digestiv si rezultatele proaste nu se vad acum , ci la varsta adulta, iar cu oala ce sa mai zic...
Nu este sanatos ce vrei tu,nu este fiziologic.Intelege ca pana nu isi controleaza voluntar sfincterele, pana nu realizeaza singur ca ii vine sa faca caca sau pipi nu se poate vorbi de facut la oala, ci doar de dresaj. Asta vrei de la copilul tau ? Sa raspunda la dorintele tale, la bucuria ta ca a facut la oala daruindu-ti caca mult asteptat, dar fara ca el sa fie pregatit si fortandu-si fiziologia?Asta e caca facut la comanda!
La om maturizarea sistemului nervos se termina abea in jurul varstei de doi ani- doi ani jumate, si senzatiile de defecatie si mictiune abea atunci le percep si sunt constienti de ele.
Poate eu nu mai pricep sa explic. Astept cu nerabdare sa o faca altcineva mai bine decat mine.
Diversificare de la doua luni jumate? Iarta-ma , tu esti foarte multumita de decizia asta, dar eu cred ca este inconstienta. Tu crezi ca pediatrii (si cartile alea, Organizatia Mondiala a Sanatatii, UNICEF) care reconanda diversificare de la 6 luni sunt prosti ?
Acuma si la alimentatie exclusiv cu lapte praf se recomanda diversificare tot de la 6 luni.
Ma miram eu la subiectul celalalt de ce ti se pare ca mananca putine la 7 luni.
Si cum bine zicea cineva: o sa faca si la oala/wc, nu am vazut nici un copil sa nu o faca !
kmy_black spune:
citat din mesajul lui roxanaz
offtopic: asta nu ar trebui sa fie sustinuta sus si tare ca o regula si nici macar ca un exemplu bun, avand in vedere ca majoritatea indicatiilor din ultimii 10 ani spun clar ca NU se face diversificare inainte de 6 luni, 4 luni este privita ca o varsta limita (de jos) pentru introducerea de alte alimente in afara de lapte, si asta in cazuri extreme. Roxana |
NU AM INCEPUT DIVERSIFICAREA DE CAPUL MEU CI SUB INDRUMAREA UNUI PEDIATRU FFFF BUN, ODAT CE NU SE CUNOSC SUBSTRATURILE UNEI PROBLEME , ESTE USOR DE CRITICAT, SI NICI NU AM SPECIFICAT CA AM SA-L TIN CU FORTA PE OLITA!!!
SE PARE CA CERAND O OPINIE, M-AM ALES SA FIU, VB DIN POPOR: " batuta cu pietre in piata orasului!"
CUM S-A MAI SPUS FIECARE MAMICA STIE CE ESTE CEL MAI BINE PT PUIUL EI!!!!
nu am crezut ca o sa nasc atatea controverse cu acest subiect!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
beshter spune:
kmy, nu mai tipa si nu te mai da de ceasul mortii ca-i pediatrul bun.
E bun de impunge, altfel cum pusca mea sa recomande diversificare la 2 luni jumate?
Si ca sa raspund la intrebare, l-am diversificat incepand cu 6 luni si l-am pus pe oala la 3 ani. A durat 2 (doua) zile pana s-a terminat cu 'accidentele'.
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
emanouela spune:
kmy...dilema mea este de ce ai deschis acest sub daca tu esti decisa deja cum faci???? titlul suna a intrebare, adica dati-mi sfaturi, cu alte cuvinte si tu iei si contrazici pe oricine intra si-ti spune cate ceva.....vrei sa pui copilul do it, nimeni nu da cu pietre, iti spunem ca ai gresit, mult...si inca vrei sa gresesti....greseala e omeneasca,insa daca 1, 2 iti zic ca esti beat, nu te duci sa te culci dar macar iti faci un test de alcoolemie.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka kmy, nu mai tipa si nu te mai da de ceasul mortii ca-i pediatrul bun. E bun de impunge, altfel cum pusca mea sa recomande diversificare la 2 luni jumate? Si ca sa raspund la intrebare, l-am diversificat incepand cu 6 luni si l-am pus pe oala la 3 ani. A durat 2 (doua) zile pana s-a terminat cu 'accidentele'. Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz |
ati luat vreodat in calcul ca poate din motive de sanatate , k un copil sa ia in greutate sa se dezvolte , trebuie facut si altceva decat sa ne rugam la d-zeu sa bea laptele pe care il refuza cu desavarsire!!!! ????????????
dar mai bine asteptam sa ajungem in spital sub perfuzii si poate mai grav, k vezi doamne spune k nu se incepe diversificarea inainte de 6 luni!!!
nu imi aduc aminte sa fi specificat ca i-am dat sarmale sau vreo friptura de porc!!dar ma rog.............fiecare are dreptul la propria opinie!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emanouela kmy...dilema mea este de ce ai deschis acest sub daca tu esti decisa deja cum faci???? titlul suna a intrebare, adica dati-mi sfaturi, cu alte cuvinte si tu iei si contrazici pe oricine intra si-ti spune cate ceva.....vrei sa pui copilul do it, nimeni nu da cu pietre, iti spunem ca ai gresit, mult...si inca vrei sa gresesti....greseala e omeneasca,insa daca 1, 2 iti zic ca esti beat, nu te duci sa te culci dar macar iti faci un test de alcoolemie. mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail |
am deschis acest subiect in speranta ca voi mai intalni mamici care au incercat introducerea olitei in jurul varstei de un an, dar dupa cum observ eu sunt singura de pe aici , care imi "FORTEZ: copilul sa devina un copil precoce!!!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Selene_Bunny spune:
kmy, roxanaz este medic. Ti-a raspuns mai intai din punctul de vedere al unui medic si apoi din punctul de vedere al unei mame. Ca este si mama. De doi copii.
Si nu, nu intotdeauna mamicile stiu ce e mai bine. Dovada ca se scrie "in draci" pe DC. Despre orice.
Cate din superstitiile babelor si mosilor le-ai respectat?
Care lapte?
Analize i s-au facut? Daca da, ce fel de analize?
Lucrusoare de vanzare...