de cand introducem olita?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

Kamy, nici eu nu mi-am vazut copilul la 2 ani in pampers. Si eu am spus ca o sa il pun de la 1 an si ca la 1 an si 1 luna o sa faca, insa ... nu intotdeauna poti forta copilul sa faca asa cum ai citit tu in carti. O sa vezi ca experientele personale, iti vor schimba perceptia asupra "copilul trebuie sa .... la x luni" :). Eu iti urez succes in demersurile tale de a invata copilul sa faca la oala de pe acum, dar vei fi surprinsa ca oricate eforturi vei face, copilul tot cand va fi pregatit vei avea rezultate. :)

Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare si chiar daca vecina a reusit cu copilul la 6 luni sa faca la oala, nu inseamna ca si copilul tau va fi asa. :)

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

nu am citit in carti, dar eu sunt de o parere ca in parte comportamentul copii il formam noi, si nu folosind forta sau constrngerea si joaca!!!in carti de altfel scrie ca este total contraindicat diversificarea inaiante de 6 luni, bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti, si sicera sa fiu Iustin este mai incantat de mancare decat de lapte!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda2009 spune:

Mai e un subiect mai sus, poate te inspira si pe-acolo ceva...

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149324&nm=Intamplari-cu-si-despre-olite

Eu i-am facut cunostinta cu "instrumentul" dupa ce a aniversat 2 ani. Era pregatit, se pare, pentru ca in doua saptamani a invatat ce si cum...

Succese!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Ai mei baieti n-au folosit niciodata olita. Au schimbat pampersul pe wc pe la 2 ani jumate.

Anya

La fel si fimiu. Nu am avut nici un stres, din momentul in care a inceput sa foloseasca WC-ul am si incheiat cu scutecele si nu am avut nici accidente. Clar copilul era pregatit pentru etapa asta .

Bucuria mea ca am scapat de spalat olite.
De pe la 8 luni mama era gramada pe mine sa invat copilul sa faca la olita ca altfel o sa stea cu scutece pana la 7 ani. Nu a fost deloc asa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kmy_black

imi pare rau ca nu sunt de acord cu voi dar nu imi vad, eu una, copilul pana la 2 ani in pamapers!!!, k sa nu zic si depasind aceasta varsta!

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Nu vad ce rezolvi daca copilul sta la un an fortat pe olita, tinut de mana. In plus daca nu este pregatit accidentele o sa-l marcheze - o sa se simta neputincios iar PP si KK o sa devina niste "dusmani".

Daca ii respecti ritmul de dezvoltare totul o sa fie natural si copilul o sa aibe control asupra necesitatilor lui fara frustari de genul ca a facut PP pe el in parc.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

Kamy, nici eu nu mi-am vazut copilul la 2 ani in pampers. Si eu am spus ca o sa il pun de la 1 an si ca la 1 an si 1 luna o sa faca, insa ... nu intotdeauna poti forta copilul sa faca asa cum ai citit tu in carti. O sa vezi ca experientele personale, iti vor schimba perceptia asupra "copilul trebuie sa .... la x luni" :). Eu iti urez succes in demersurile tale de a invata copilul sa faca la oala de pe acum, dar vei fi surprinsa ca oricate eforturi vei face, copilul tot cand va fi pregatit vei avea rezultate. :)

Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare si chiar daca vecina a reusit cu copilul la 6 luni sa faca la oala, nu inseamna ca si copilul tau va fi asa. :)

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

nu am citit in carti, dar eu sunt de o parere ca in parte comportamentul copii il formam noi, si nu folosind forta sau constrngerea si joaca!!!in carti de altfel scrie ca este total contraindicat diversificarea inaiante de 6 luni, bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti, si sicera sa fiu Iustin este mai incantat de mancare decat de lapte!

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Tu stii de ce este contraindicata diversificarea atat de devreme pentru un BB-lus?????

Al meu la un an servea in fiecare zi un mic si-o bere....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

abia dupa 18 luni copii sunt in stare sa-si contoleze muschii. pana atunci daca reuseste sa faca la olita, Capraru spune ca e mai mult un dresaj...
Baieteii se deprind sa faca la olita mai tarziu, fetele mai devreme.

Baietelul meu abia la 2 ani si 5 luni s-a imprietenit cu olita, desi o cumparasem de la 1 an. pana atunci a fost pe post de palarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti, si sicera sa fiu Iustin este mai incantat de mancare decat de lapte!

offtopic: asta nu ar trebui sa fie sustinuta sus si tare ca o regula si nici macar ca un exemplu bun, avand in vedere ca majoritatea indicatiilor din ultimii 10 ani spun clar ca NU se face diversificare inainte de 6 luni, 4 luni este privita ca o varsta limita (de jos) pentru introducerea de alte alimente in afara de lapte, si asta in cazuri extreme.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:

eu vreau sa-l pun cate putin dimineata,( clar sa-l tin eu ca el una-doua se intinde dupa ceva!) mai ales k dim dupa ce papa, una-doua face caca !!!

bebe strumph

bobocel de 6 luni

La sugestia cui? A alora care la 4 luni isi pun copilul in "rotobil"?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

kmy, Daria mea are aproape 3 ani, in decembrie ii implineste. Nu mai folosim pampers din aprilie-mai, insa kk NUMAI in pampers face. I-l pun, face, i-l scot, o spal, la revedere.

Si e un copil care vorbeste f. f. bine. Dar asta nu inseamna ca a constientizat la 6-7 luni (!!!), cand de-abia invata sa isi tina echilibrul in fundulet, ce inseamna pishu/kk la olita.

La noi nu e moft sau lene kk in pampers la aproape 3 ani, e o conditionare mentala de-a ei - olita e doar pentru pipi. Si se constipa oribil, efectiv bolovani face, de as arunca cu scutecul cu kk in capul cuiva, sigur ar avea impresia ca l-am pocnit cu o piatra...

Am refuzat sa-i pun pampers odata, a stat fara sa faca 48 de ore, dupa care numai nu i s-a crapat funduletul de la efortul de a face, am zis ca nu mai insist, la ce am vazut in noaptea aia...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

vezi ca in graba asta a ta de a scapa de pampersi ai toate sansele sa faci rau, chiar un mare rau. multi parinti grabiti au dezvoltat copiilor lor o fobie fata de olita, tocmai pt ca i-au pus la varste din astea la care ei nici macar nu constientizeasa ca fac ceva, nici macar nu stiu ce-i aia si de unde vine....si nu i-au apucat 2 ani jumate cu pampersi ci mai mult. zici ca nu ai citit carti, ok, citeste macar din experienta mamicilor grabite. e strict parerea mea si nu tre sa fii de acord

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput