de cand introducem olita?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Citat:
citat din mesajul lui delsim

Asa deci...cel mai intelept cedeaza...ok, ai perfecta dreptate, proasta sunt eu ca incerc sa-ti explic niste lucruri.
Mi-am rupt din timpul meu si altele au facut-o , in speranta dovedita desarta de a te invata ceva.
Efort inutil insa, NU esti pregatita pentru asta!

ia-ma si pe mine cu tine, pleaseeeeeeeeeeeee

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

esti gata? hai! e cazul sa ne caram de aici!
si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Pai intre 14 luni (ca atunci "pica" vara) si 36 luni e enorm de mult timp. La virsta asta, 2 luni inseamna mult. Ce o sa faci daca trece vara si copilul nu atinge target-ul pe care i l-ai stabilit?

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

repet a nu stiu cata ora, ca nu i-am impus copilului meu un target, este un gand( doamne iarta-ma nici nu stiu ce cuvinet sa folosesc odata ce tot ce spus este rastalmacit), am zis doar ca ar fi mai multe optiune sa-l faca sa renunte, daca nu se intampla asta este, doar nu o sa-i disciplinez copilul pt asta, si la fel de bine stiu ca in crese se folosesc pampers, deci......

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Citat:

Asa deci...cel mai intelept cedeaza...ok, ai perfecta dreptate, proasta sunt eu ca incerc sa-ti explic niste lucruri.
Mi-am rupt din timpul meu si altele au facut-o , in speranta dovedita desarta de a te invata ceva.
Efort inutil insa, NU esti pregatita pentru asta!

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

ia-ma si pe mine cu tine, pleaseeeeeeeeeeeee

esti gata? hai! e cazul sa ne caram de aici!
si maine e o zi

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

hai c-am obosit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

odihna placuta!!! si multa sanatate la copii!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

multumesc! asemenea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Bai, deci eram si eu ca omu', la WC, si citeam revista Baby. Si dau acolo peste niste chestii cica de la OMS, cum ca exista copii care se pot ridica sustinuti la 5 luni si sta singuri, fara sprijin, la 7 luni... Si zicea ceva si de varsta de 4 luni...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Bai, deci eram si eu ca omu', la WC, si citeam revista Baby. Si dau acolo peste niste chestii cica de la OMS, cum ca exista copii care se pot ridica sustinuti la 5 luni si sta singuri, fara sprijin, la 7 luni... Si zicea ceva si de varsta de 4 luni...

Lucrusoare de vanzare...

iti trimit o poza pe mess, cu a mea la 5 luni si 3 saptamani ? S-o vezi cum sta in picioare, ajutata de mine, evident, dar nu fortata

La subiect:nu mai tin minte exact cand am intordus olita, cred ca dupa un an, asa, in joaca, dar am fost intotdeauna de parere ca, copilul trebuie sa faca la olita atunci cand isi poate controla aceste nevoi.

Nu mai suntem pe vremea parintilor nostri.

Fi-mea a avut pampers pana la 2 ani si 4luni.
La 2 ani si 4 luni am scos pampersul de tot si zi si noapte si...surpriza....nu am mai avut nevoie de el.
Dar asta pentru ca era pregatita.

kmy, eu cred ca pana la urma vei lua decizia cea mai buna pt copilul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Nu am timp sa citesc din urma, asa ca imi asum riscul de a ma risca.

Va spun doar experienta noastra. Am inceput pe la un an dar din comoditatea mea (si citind sfaturi inclusiv aici) am renuntat repede si nu mi-a mai pasat de subiect.
La doi ani si 3-4 luni fiind vara si copilul ramanand cu bona a invatat in cateva zile udand copaceii prin parc. Pur si simplu el a fost pregatit si a reactionat fara nici un stres. Practic cred ca, chiar ajunsese la stadiul sa vrea el sa scape de pemperei. Si nu a vrut la olita ci direct la vasul de toaleta, cu reductor.

Mai am si o prietena care reusise sa o invete pe fetita pe la 9 luni insa, chiar dupa reusita, copilul s-a razgandit dupa canteva luni si nu mai vrea si pare acum. Asteapta si ea sa se produca declicul la micuta. Si se va produce!
Chiar nu cred ca trebuie sa ne stresam prea mult pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Nu am avut rabdare sa cietsc toate cele 10 pagini care s-au insirat aici. Am apucat sa-mi scriu parerea pe prima pagina si am reusit sa enervez fata. Concluzia e simpla: black stie exact ca a incepe cu olita la 7 luni e mai mult decat potrivit, a intrat si a pus subiectul doar sa mai invete si alte mame ca asa e bine.

offtopic :) : Black, multe felicitari pentru diversificarea la 2 luni jumatate. Sincer, nu stiu de ce te-ai mai chinuit cu laptele 2 luni cand puteai direct sa incepi cu gem de prune din maternitate. Un sfat, daca imi permiti: desi cafeaua s-a dovedit stiintific ca aduce multe beneficii in cantitati mici zilnice, te rog mult sa nu incepi cu ea de la 1 an. Deasemenea, celebrul pahar de vin rosu zilnic care inbunatateste circulatia sanguina, sa stii ca nu e valabil si la bebelusi.

Sa ne spui daca peste 1 saptamana, bebe al tau isi ia olita singur, te rog.

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Lucrusoare de vanzare...

iti trimit o poza pe mess, cu a mea la 5 luni si 3 saptamani ? S-o vezi cum sta in picioare, ajutata de mine, evident, dar nu fortata

BAZAR UMANITAR

este un reflex al nou-nascutului, dispare la 4-5 luni si revine in forta cand copilul e pregatit pentru mers

Despre olita: eu am asteptat-o sa fie pregatita, adica sa-si controleze sfincterele, ca de constiezat ca face constietizeaza mult mai devreme in timp ce face, fara sa-si poata controla sfincterele. S-a intamplat in jurul varstei de doi ani jumate, n-a fost niciun potty-training cum imi imaginam eu, intr-o saptamana folosea direct WC-ul cu reductor. Cu rare accidente ulterioare, cerea cand trebuia, a fost pregatita si gata, nu m-am stresat nici eu nici ea.

Daca vrei sa se intample mai devreme citeste despre EC (comunicarea eliminarii), se incepe chiar foarte devreme, nu stiu cat are copilul tau, poate n-ati pierdut startul.

Mergi la inceput