de cand introducem olita?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

delsim

a umple hardul unui copil si ai crea anumite obiceiuri( desi nu este cuvantul potrivit dar nu imi vine in minte altul in mom asta), daca le privesti dintr-o anumita latura tot dresaj se poate numi!!!!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Citat:
citat din mesajul lui kmy_black

Citat:

Da' de unde! Hai sa nu exageram, te rog!

Cu indoirea (curbarea) coloanei verticale cum e?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Dezvoltarea motorie continua sa progreseze de la cap spre extremitati. Acum sugarul isi tine capul, si chiar il intoarce de la dreapta la stanga. El se tine singur, cand este purtat in brate. La sfarsitul lunii a patra poate sta in sezut - usor sprijinit de un umar - pentru o durata scurta de timp, dar cu o curbura a spatelui, ca o cocoasa, care impresioneaza pe unele mame.

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

E pai daca tot ai aceasta informatie, atunci vei intelege ca inervatia nervoasa care merge dinspre coloana( la nivelul coloanei exista controlul motor pentru mictiune si defecatie) spre zonele perianale se formeaza treptat, si procesul asta dureaza pana la 24-30 de luni ( sa zicem global si pentru mictiune si defecatie) deci sub nici o forma sub 2 ani.Intai se perfectioneaza calea pentru defecatie si abea peste cateva luni si cea pentru mictiune.Copilul nu simte, si nu constientizeaza cum simtim noi , adultii, senzatia de plenitudine in vezica si rect.
Cum ai spus: nervii se formeaza de la centru spre periferie.
Intai copilul isi tine capul si abea pe la 6 luni reuseste ssa stea in fund.Nu are musculatura spatelui si trunchiului formata si capabila sa tina greutatea corpului, coloana vertebrala nu a are curburile formate si de altfel definitivarea curburilor fiziologice are loc complet mai tarziu.
Deci precum vezi: copilul evolueaza in etape, pe masura ce aparatele si sistemele evolueaza si ajung sa-si exercite functiile. De aia suntem oameni si nu animale. Suntem complecsi .De-aia nici nu se incepe diversificarea la 2 luni jumate, cand functionare intreg tubului digestiv -si tot ce trebuie pentru o digestie matura ( enzime, sucuri digestive)- nu este ajunsa la maturitatea. Si aicea tot chestie de crestere, evolutie, maturizare, este.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Citat:

am spus ca nu imi vad copilul in pampers la 2 ani ,argumentand ca stand la casa si avand posibilitatea de a-l lasa numai in chilotei toata vara care vine o sa renunte din initiativa incetul cu incetul

Vrei sa spui ca speri ca baietelul tau va fi pampers free la 14-16 luni?!! Si astepti din partea unui copil de 14-16 luni sa aiba initiativa sa mearga singur la toaleta (olita/WC) ?! Eu n-am auzit pe nimeni care sa fi reusit o asemenea performanta, unii copii nici nu merg singuri la virsta asta!

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

nu a merge singuri dar a invata sa spuna cand vor, sau mai bine spus sa ii intrebam des pana isi formeaza obiceiul de a se cere, eu stiu f multi copii care desi sunt inca la purtatul pampersului( si ma refer la varste intre 18 luni si 36 luni) knd sunt si afara ,au invatat sa se ceara la baie, si sincera sa fiu nu par copii dresati!!!
se apre ca orice argument as aduce este rastalmacit pe toate partile!!!
deci cel mai intepet cedeaza primul, vorba unui mare om!

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Bottom line:

Conform OMS si doctorilor "destupati la minte", diversificarea bebelusilor se face incepand cu varsta de 6 luni, in cazul celor alimentati exclusiv la san, si de la 4 luni 1/2, in cazul celor alimentati cu lapte praf sau mixt. Aceste valori reprezinta limitele inferioare si NU sunt "batute in cuie"!

Cu toate acestea, exista medici care recomanda, inca, diversificarea odata cu varsta de 2 luni 1/2, asa cum se proceda "pe vremuri".

Tot "pe vremuri", femeilor li se recomanda sa introduca in alimentatia copilului laptele de vaca, fara sa se cunoasca capacitatea de tolerare a acestuia de catre organismul uman.

"Pe vremuri", nu se cunosteau atatea despre intoleranta la lactoza sau la gluten. Sau despre refluxul gastric. Nici despre faptul ca mierea nu se da copiilor sub cel putin 1 an.

Referitor la olita, tot conform "modernismului", copilul nu va constientiza actul urinarii/defecatiei decat in jurul varstei de 1,5 - 2 ani, ba chiar mai tarziu. Nu va sti, nu va intelege ce se intampla si de ce este pus pe olita. Sigur ca poate fi "dresat" sa faca la olita, insa va aparea un reflex conditionat.

Cine vrea, asculta, cine nu, nu.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

NU, acum se recomanda divesificare peste 6 luni la toti copiii si la cei alimentati natural exclusiv si la cei alimentati mixt sau artificial.
Si nu as folosi cuvantul "modernism" , ci mai degraba evolutie. Medicina este o stiinta in continua evolutie, cercetare, descoperire. Cum ar fi daca n-ar fi asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Pai intre 14 luni (ca atunci "pica" vara) si 36 luni e enorm de mult timp. La virsta asta, 2 luni inseamna mult. Ce o sa faci daca trece vara si copilul nu atinge target-ul pe care i l-ai stabilit?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Citat:

am spus ca nu imi vad copilul in pampers la 2 ani ,argumentand ca stand la casa si avand posibilitatea de a-l lasa numai in chilotei toata vara care vine o sa renunte din initiativa incetul cu incetul

Vrei sa spui ca speri ca baietelul tau va fi pampers free la 14-16 luni?!! Si astepti din partea unui copil de 14-16 luni sa aiba initiativa sa mearga singur la toaleta (olita/WC) ?! Eu n-am auzit pe nimeni care sa fi reusit o asemenea performanta, unii copii nici nu merg singuri la virsta asta!

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

nu a merge singuri dar a invata sa spuna cand vor, sau mai bine spus sa ii intrebam des pana isi formeaza obiceiul de a se cere, eu stiu f multi copii care desi sunt inca la purtatul pampersului( si ma refer la varste intre 18 luni si 36 luni) knd sunt si afara ,au invatat sa se ceara la baie, si sincera sa fiu nu par copii dresati!!!
se apre ca orice argument as aduce este rastalmacit pe toate partile!!!
deci cel mai intepet cedeaza primul, vorba unui mare om!

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Aici e cheia:invata sa ceara SINGURI la baie cand SIMT ca trebuie sa mearga!Pana nu fac legatura, pana nu inteleg coordonarea intre ce simt ei pe interior ( adica senzatia de plenitudine) si actul in sine nu o fac VOLUNTAR!

Mergi la inceput

Asa deci...cel mai intelept cedeaza...ok, ai perfecta dreptate, proasta sunt eu ca incerc sa-ti explic niste lucruri.
Mi-am rupt din timpul meu si altele au facut-o , in speranta dovedita desarta de a te invata ceva.
Efort inutil insa, NU esti pregatita pentru asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

mai....noi cu ale noastre argumentate, ea cu ale ei neargumentate.....fraq mai intelege
eu stiu f multi copii care desi sunt inca la purtatul pampersului( si ma refer la varste intre 18 luni si 36 luni)....fata draga, al tau are cat???????????????? si nu zau?????? chiar pe bune????iti zic eu, cei ce ies afara cu pampers anunta parintii dupa ce fac...in procentaj de 95%, deci asta e varsta la care ei incep sa perceapa, ma numar printre ei, deci stiu despre ce vb.

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui delsim

Asa deci...cel mai intelept cedeaza...ok, ai perfecta dreptate, proasta sunt eu ca incerc sa-ti explic niste lucruri.
Mi-am rupt din timpul meu si altele au facut-o , in speranta dovedita desarta de a te invata ceva.
Efort inutil insa, NU esti pregatita pentru asta!

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

ia-ma si pe mine cu tine, pleaseeeeeeeeeeeee

Mergi la inceput

Citat:
ai citat din carti???

nu am spus niciodata nu m-as documenta doar ca nu pun in practica tot ce citesc!

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Mergi la inceput