de cand introducem olita?
Raspunsuri - Pagina 8
ela_04 spune:
Copilul mic, atunci cand il tot pui pe olita de la o asa varsta frageda el nu intelege ce trebuie sa faca. Daca tu insisti ...se numeste dresaj.
Din momentul in care copilul vede ca tu te bucuri sau te enervezi (o sa te si enervezi crede-ma) ajunge sa fie f dependent de tine. Va astepta ca tu sa-l imbraci, sa-i dai sa manance, in majoritatea actiunilor sale el te va astepta pe tine sa-i spui ce sa faca.
Pt ca el nu stie sa fie independent...El stie, de mic, ca tu ii vei spune ce sa faca si cum sa faca. El nu va sti decat f tarziu ...sa fie independent. Sa se descurce singur. Sa-si puna neuronii la treaba daca ceva e bine daca nu fara sa te intrebe pe tine.
Daca asta iti doresti pt copilul tau...e ok.
Al meu acum la aproape 2 ani a inceput sa-si aleaga singur hainele
da sa manance singur...isi cauta singur olita....
eu asta imi doresc pt copilul meu sa fie independent. sa-si sustina punctul de vedere si sa nu astepte dupa nimeni sa-i spuna ce sa faca in viata.
nici macar de la mine. pt ca e posibil ca si eu sa gresesc si ce mi se pare mie bun pt el sa nu fie. si decat sa am un copil care face ce zic eu si e interiorizat si nefericit ...mai bine unul care sa aibe curajul sa-mi spuna sa-mi vad de treaba mea si sa fie fericit.
Pt ca eu o sa-l iubesc oricum...
kmy_black spune:
Citat: |
Da' de unde! Hai sa nu exageram, te rog! Cu indoirea (curbarea) coloanei verticale cum e? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
Dezvoltarea motorie continua sa progreseze de la cap spre extremitati. Acum sugarul isi tine capul, si chiar il intoarce de la dreapta la stanga. El se tine singur, cand este purtat in brate. La sfarsitul lunii a patra poate sta in sezut - usor sprijinit de un umar - pentru o durata scurta de timp, dar cu o curbura a spatelui, ca o cocoasa, care impresioneaza pe unele mame.
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
Selene_Bunny spune:
kmy, daca ai alaptat doar 2 luni, chiar si asa, chinuit, pediatrul ce te-a sfatuit? Sa treci copilul pe lapte de vaca, daca tot ai gospodarie proprie?
Sunt doar curioasa...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kmy_black
Dezvoltarea motorie continua sa progreseze de la cap spre extremitati. Acum sugarul isi tine capul, si chiar il intoarce de la dreapta la stanga. El se tine singur, cand este purtat in brate. La sfarsitul lunii a patra poate sta in sezut - usor sprijinit de un umar - pentru o durata scurta de timp, dar cu o curbura a spatelui, ca o cocoasa, care impresioneaza pe unele mame. kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011 bebe strumph bobocel de 6 luni Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
Da, corect, normal ca ma impresioneaza. Fetita mea isi intorcea capul de pe o parte pe alta de foarte timpuriu, cred ca nu avea o luna cand facea asta, nu a fost niciodata nevoie sa i-l intorc eu, pentru o crestere simetrica. Oricum, s-a nascut cu capsorul perfect simetric.
Lucrusoare de vanzare...
emanouela spune:
Dezvoltarea motorie continua sa progreseze de la cap spre extremitati. Acum sugarul isi tine capul, si chiar il intoarce de la dreapta la stanga. El se tine singur, cand este purtat in brate. La sfarsitul lunii a patra poate sta in sezut - usor sprijinit de un umar - pentru o durata scurta de timp, dar cu o curbura a spatelui, ca o cocoasa, care impresioneaza pe unele mame. kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011 bebe strumph bobocel de 6 luni Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
ai citat din carti???
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
kmy_black spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny kmy, daca ai alaptat doar 2 luni, chiar si asa, chinuit, pediatrul ce te-a sfatuit? Sa treci copilul pe lapte de vaca, daca tot ai gospodarie proprie? Sunt doar curioasa... Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
nu, doar dupa un an de zile!pana atunci de luptam sa consumam macar 500ml de lapte praf in 24 de ore!( lapte praf pe care tot l-am schimbat in speranta ca depasim aceasta cantitate)
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
delsim spune:
mi-as fi dorit sa imi alaptez si eu copilul la san, cum poate face toate dintre voi, dar la noi nu a fost sa fie decat f chinuit si f putin pana la 2 luni! si poate ca de multe ori din necesitate suntem fortate sa adoptam idee care sunt in cele mai multe cazuri controversate de majoritatea mamicilor si nu numai! dar fiecare mamica are dreptul sa-si creasca copilul cum ii dicteaza inima, implicit sa faca acele alegeri( unele chiar dificile) pentru cresterea lui!poate ca aceasta idee a mea o sa adune iar un val de intrebari ; cum de ce am mai deschis acest subiect odata ce sunt decisa! ei bine am deschis acest subiect pentru ca din experientele celor trecute prin aceasta etapa poti alege momentul knd as putea incerca, "jocul" care sa-l atraga in asta!eu cred ca experintele celorlalte mamici ajuta, am spus ca nu imi vad copilul in pampers la 2 ani ,argumentand ca stand la casa si avand posibilitatea de a-l lasa numai in chilotei toata vara care vine o sa renunte din initiativa incetul cu incetul!la fel de bine sunt constienta ca poate nu o sa aiba nici o tangenta cu olita dar nu am apucat sa expun adunat aceste idei si de aici toate aceste contradictii si mici " atacuri"! fiecare copil are caracterul sau bine definit si nu cred ca a-i ingradi acest drept ajuta la cresterea lui arminioasa, din acest motiv nu ma vad fortand copilul sau incercand sa-l dresez! sper ca am lamurit cate ceva din ce vroiam eu sa explic, daca nu .... nu! kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011 bebe strumph bobocel de 6 luni Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
E clar ca vorbim la pereti! poti sa incerci cate jocuri vrei, tu nu intelegi ca nu e treaba de vointa copilului sau de atractie spre jocuri, ci tine de functia normala, de maturizarea neurologica si de controlul nervos!
Nu exista nici ceva ce ai putea face tu, nici ceva ce ar putea face el.
Oferindu-i olita inainte de 2 ani, nu faci decat sa-l dresezi! Tot obligat se zice ca faci, chiar daca este mai subtil!
Iar in ceea ce priveste personalitatea, nu e cgiar cum zici tu...copilul vine cu "hardul gol". Si tot ce invata si face o face responsiv la comportamentele si actiunile noastre. Sunt lucruri subtile care tin de psihologie , pe care eu nu ma pricep sa le explic.
Copilul nu are stiinta binelui si a raului, nu stie ce trebuie si ce nu, invata totul pe parcurs, observandu-ne si adaptamnu-si comportamentul si raspunsurile la noi.
Daca vrei sa fi o mama buna, si eu sunt convinsa ca da..citeste, informeaza-te. Cartile nu sunt degeaba. De foarte multe ori gresim,facand lucrurile dupa capul nostru sub deviza nevinovata:" e dreptul meu sa fac cum cred"
Poate acest "cum cred" nu e bine! Si-si face cunoscute efectele pe termen lung!Asa teoretic, oricine, orice parinte vrea sa faca bine, dar ajunge sa faca rau fara intentie si fara sa-si dea seama din prea mult orgoliu, combinat cu nestinta si ignoranta.
Nu avem nici o scuza pentru neinformare si ignoranta!
Copilul e responsabilitatea noastra majora si de noi depinde totul: de la comportamentul lui alimentar si pana la formarea lui,cresterea si dezvoltarea lui, dar nu ceea ce pare in aparenta , ci interiorul lui, psihicul lui, structura lui ca om . Si asta tot de noi depinde , nu se naste cu ele.
Selene_Bunny spune:
Bottom line:
Conform OMS si doctorilor "destupati la minte", diversificarea bebelusilor se face incepand cu varsta de 6 luni, in cazul celor alimentati exclusiv la san, si de la 4 luni 1/2, in cazul celor alimentati cu lapte praf sau mixt. Aceste valori reprezinta limitele inferioare si NU sunt "batute in cuie"!
Cu toate acestea, exista medici care recomanda, inca, diversificarea odata cu varsta de 2 luni 1/2, asa cum se proceda "pe vremuri".
Tot "pe vremuri", femeilor li se recomanda sa introduca in alimentatia copilului laptele de vaca, fara sa se cunoasca capacitatea de tolerare a acestuia de catre organismul uman.
"Pe vremuri", nu se cunosteau atatea despre intoleranta la lactoza sau la gluten. Sau despre refluxul gastric. Nici despre faptul ca mierea nu se da copiilor sub cel putin 1 an.
Referitor la olita, tot conform "modernismului", copilul nu va constientiza actul urinarii/defecatiei decat in jurul varstei de 1,5 - 2 ani, ba chiar mai tarziu. Nu va sti, nu va intelege ce se intampla si de ce este pus pe olita. Sigur ca poate fi "dresat" sa faca la olita, insa va aparea un reflex conditionat.
Cine vrea, asculta, cine nu, nu.
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
kmy, dar 500 de ml pe zi de ce nu e in regula? In plus, el mananca destule la 7 luni, noi, pe vremea aia, nici vorba de ce zici tu acolo...
Si eu stiu ca nu e bine sa tot schimbi marca de lapte praf. Pot aparea probleme intestinale - diaree sau constipatie, voma...
Lucrusoare de vanzare...
Marox spune:
citat din mesajul lui kmy_black am spus ca nu imi vad copilul in pampers la 2 ani ,argumentand ca stand la casa si avand posibilitatea de a-l lasa numai in chilotei toata vara care vine o sa renunte din initiativa incetul cu incetul |
Vrei sa spui ca speri ca baietelul tau va fi pampers free la 14-16 luni?!! Si astepti din partea unui copil de 14-16 luni sa aiba initiativa sa mearga singur la toaleta (olita/WC) ?! Eu n-am auzit pe nimeni care sa fi reusit o asemenea performanta, unii copii nici nu merg singuri la virsta asta!