Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

ce frumos e ca aveti gemeni fetelor, si eu imi doream gemeni, sa fac 2 bebei odata si sa scap.. hehehe.. dar cred ca pt inceput ma bucur mult pt un bebelus...
joana multumesc frumos de raspun, si mie mi s-au parut ok cei de la synevo cand am mai facut analize la ei in trecut... dar acuma astept sa vad ce imi spune doctorul.. daca nu cumva trebuie sa repet si alte analize, nu numai toxo, si dupa o sa ma duc odata sa le refac pe toate...
sarcina usoara si bebei sanatosi!!!!

Anca 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Diana, vreau sa iti spun ca mi-au placut extrem de mult cuvintele tale pentru Virginia! Ai o intelegere si o logica ce transpar foarte frumos in cuvinte.
Addya, felicitari pentru gemenasi, draga mea! Iti doresc sa ai o sarcina minunata, la dublu!
Danya, bun venit! Daca testele sunt pozitive, bb e acolo, negresit! Eu am fost la medic cand implinisem 6 saptamani de la ultima menstruatie, a fost potrivit momentul, deoarece s-a vazut activitate cardiaca, ceea ce m-a linistit foarte mult.
Ramonik, eu chiar cunosc pe cineva care a pierdut bebelusul dupa amniocenteza. Sotul ei e ginecolog, el ii facuse amnio. O durere imensa, iti dai seama. Pe mine ma sperie ideea. Stiu ca sunt foarte rare aceste cazuri, insa in mine a intrat frica, mai ales cunoscand-o pe ea.
Titi, eu dimpotriva, auzisem ca pe al doilea bb il simti mai tarziu, din cauza relaxarii musculaturii pelvine. Si mai stiu ca la inceput nu simtim in fiecare zi miscarile bebelusului, ci e normal sa le simtim o data la cateva zile. Mai tarziu intr-adevar, o sa-l simtim de cateva ori pe zi.
Virginia, exact asta a fost si impresia mea de cand te-am cunoscut: ca esti o persoana puternica, relaxata, echilibrata si matura. Sunt convinsa ca vizita de maine iti va reda zambetul pe buze. Ma bucur mult pentru ca ai reusit sa ajungi la dumnealui, am auzit ca e destul de greu de patruns. Crezi ca m-as putea programa si eu la dr Iliev pentru sfarsitul lui noiembrie, cand voi avea 12 saptamani? M-ai putea directiona putin printr-un mesaj privat? Astept cu nerabdare vesti despre tine.
2liniute, faci febra? Daca da, sa iei paracetamol, febra nu face bine bebelusului. Cat despre toxo, din pacate nu ma pricep. Oare eu sunt singura de pe aici care inca nu mi-am facut analizele?
Ella, ma bucur ca totul e in regula cu bebe, acum stii sa fii mamica de baietel, iti va fi simplu si comod cu inca un baiat. Si eu parca tot spre baiat inclin. AM hainute, jucarii, plus ca stiu cumm e cu un baiat, stiu cum sa ma comport cu el, mi-ar fi foarte comod sa fie baietel.
Va pup, dragelor, astept cu nerabdare ziua de maine sa vad ce face Virginia. Si eu sunt de acord cu zilele de nastere;
Anitta - 31.03.1975
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

anitta nu, nu fac febra, chiar acuma mi-am luat temperatura si am 36,4...si o sa tin aproape termometrul in noaptea asta sa vad cat am atunci cand transpir...simt ca iar o sa transpir fiindca , ca si aseara, ma ustura ochii foarte tare, ba asera imi lacrimeau din senin...
e tare ciudata raceala asta, nu mi s-a mai intamplat sa stranut asa des, sau sa transpir noptile si sa imi lacrimeze ochii...
dar presupun ca e asa fiindca sunt gravida... ca latfel nu-mi explic...
sper sa-mi treaca odata
va doresc sa fiti sanatoase si sa nu va lasati pacalite de vreme cum am patit eu
daca se cere ziua de nastere..: 06.04.1985

Anca 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

Salutare burtici.
Va citesc din cand in cand, pt ca sunt si eu graviduta oarecum de iunie. Am DPN 01.07.2012, UM 25.09.2011.
Dar mai mult ca sigur va fi in iunie, nu prea sunt nasteri dupa 40+, majoritatea inainte.
Felicitari tuturor burticilor si numai bine fasolicilor din burtica!

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui 2liniute

anitta nu, nu fac febra, chiar acuma mi-am luat temperatura si am 36,4...si o sa tin aproape termometrul in noaptea asta sa vad cat am atunci cand transpir...simt ca iar o sa transpir fiindca , ca si aseara, ma ustura ochii foarte tare, ba asera imi lacrimeau din senin...
e tare ciudata raceala asta, nu mi s-a mai intamplat sa stranut asa des, sau sa transpir noptile si sa imi lacrimeze ochii...
dar presupun ca e asa fiindca sunt gravida... ca latfel nu-mi explic...
sper sa-mi treaca odata
va doresc sa fiti sanatoase si sa nu va lasati pacalite de vreme cum am patit eu
daca se cere ziua de nastere..: 06.04.1985

Anca 8+

La fel am patit si eu termometrul imi arata 36 cu ceva desi eu aveam frisoane si trenuram rau, am luat paracetamol dar apoi noaptea iar aveam frisoane dar n-am apucat sa iau paracetamol ca am adormit nu stiu ce s-a intamplat ca m-am trezit din nou si eram transpirata..sper ca bebe sa fie bine

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Crysa bine ai venit..ma bucur tare mult ca suntem din ce in ce mai multe..
DN:05.02.1987

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina04and spune:

buna seara burtici.
in primul rand pentru Alma si Addya felicitari pentru gemeni. si eu sunt o persoana care inca nu si-a facut analizele insa maine mergem la doctor sa vedem ce ne spune. si pentru ca tot se cere data nasterii 04.01.1982.
Va pup si o seara frumoasa

In curand mamica si am o minune in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

ANITTA - si eu sunt de acord cu Titi: de la a doua sarcina in sus, anumite situatii sunt un pic diferite decit la prima sarcina: ca de ex, simti bebelul mai repede (si eu il simt deja pe bebe, sunt niste senzatii finute pentru ca el e inca mic si nu are putere sa loveasca mai tare, dar clar il simt in burtica in anumite momente) , la prima sarcina, pe la 16 saptamini am inceput sa-l simt, plus ca eu deja am burtica de gravida clara, la prima sarcina pe la 16 saptamini a inceput sa se arate, la fel, la a doua sarcina, poti sa nasti mai repede decit cele 40 de saptamini, sau fix in jurul celor 40 de saptamini si sa nu mai treci peste baremul de 40 de saptamini, nasterea in sine poate fi mai usoara, la fel recuperarea. Cam asta am citit si prin cartile pe care le am in casa despre aceasta perioada.
Bineinteles ca fiecare femeie e diferita si nu e nici o problema daca nu ti se intimpla toate astea, asa ca instinctul matern e cel mai bun.:)
Ne-a iesit si noua rezultatul de la dublu test, m-a sunat asistenta si ne-a anuntat ca totul a iesit in parametrii normali.
Se indura cineva si de sufletelul nostru sa primim parola de pe contul comun?:)
Ah, ziua mea e pe 22 august si a lui Bryce pe 18 august.

Va pup si sa aveti o seara buna,

Clara- mami lui Bryce, si bebe 2- 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Buna seara fetelor!
Am fost la a doua sedinta foto a lui bebs, deja se diferentiaza capul, corpul, manutele si piciorusele si am vazut si inimioara cum bate. A fost tare emotionant.
Dimensiunea e de 2,22 cm, cu 2 zile mai mic decat daca ar fi sa ne luam dupa UM, dar doctorita a spus ca e ok, eu deja eram impacientata ca la 6 saptamani era doar cu o zi in urma. Inimioara bate de 167 ori pe minut. Pe 28 mergem sa facem ecografia pentru dublu test si testele de sange. Doamne ajuta!
DN 8.08.1982

Elena 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

addya, stai ca eu am patit ce spui tu acolo. la prima eco de confirmare de sarcina, in s 6, se vedea numai 1 sac gestational cu activitate cardiaca, al doilea sac se vedea, dar nema inimioara. asa ca m-am dus peste vreo 10 zile si s-au vazut amandoi. conteaza mult nu neaparat actul sexual in sine, ci momentul in care se nideaza embrionul. au am avut FIV si iti imaginezi ca i-am pus pe amandoi in aceeasi zi, dar mereu a fost diferenta intre ei, care diferenta oscila. aveam 2 dpn-uri, de ma prapadeam de ras, ca la fata aveam 9 decembrie, iar la baiat 16 decembrie. cum fata s-a grabit la maritat, i-am nascut cu o luna si jumatate mai devreme, la 33 de saptamani, dar suntem foarte bine si am recuperat tot.
SFAT esential: dupa morfologia fetala de 22-24 de saptamani, bate-ti drul la cap sa iti faca periodic injectia cu dexametazona pt maturarea plamanilor copiilor. cu greu sarcinile gemelare ajung la termen si daca, doamne fereste, nasti mai devreme, sa respire bebelanii singuri. mie drita tot imi amana injectia si i-am zis ca daca nu mi-o face atunci, pe loc (s 28), ma duc acasa si mi-o fac singura. si mi-a fct-o. am repetat la 31 s si cand am nascut, primul lucru de care ma intreba toata lumea era: ai fct dexa?

sarcina gemelara este o minune, mai ales obtinuta natural.dar este si grea, aglomeratie mare in garsoniera, pumni, batai, sa vezi cum il vedeam pe baiat batand-o pe fata la echo, sotzul intreba intruna daca o sa iasa sanatoasa sau tumefiata, apoi se puneau fund in fund, odata ea il mangaia pe fatza si el se juca cu putza, ce sa iti spun, era mare veselie pe noi cand mergeam la echo.sa fii cuminte, sa nu faci efort, sa fii atenta la col. poate scapi fara cerclaj.bafta!

Mergi la inceput