Grecia, piatra de moara
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
Citat: |
parerea mea este ca daca dolarul creste exportul americanilor se duce naiba. asa ca sua nu are nici un interes ca dolarul sa creasca. Din contra. sua nu trebuie sa se agite prea tare cu euro...e ca si cum ne-am face noi probleme ca va creste leul moldovenesc. |
eh, din pacate, sua mai mult importa decat exporta. si oricum, nu despre exporturi era vorba. e vorba ca la un moment dat dolarul poate cadea la cote dezastruoase si ca, daca toti creditorii, alarmati de caderea dolarului se trezesc ca vor sa-si rascumpere obligatiunile de stat (treasury bonds), statul american nu mai poate plati datoria publica. si atunci, ori emite dolari fara acoperire, ceea ce ar amplifica caderea libera a dolarului ori intra in faliment! ta-na!
euro nu poate lua locul dolarului. nu in urmatori ani indiferent la cat va fi cotat in rom. Cat despre Grecia...ma bucur ca politicieni lor s-au gandit si per ansamblul nu numai la buzunarul pro[riu ca la noi. Si nu ii plang eu pe greci, o sa-si revina (ec) mult mai repede decat noi. Mie frica pt noi, la ce o sa ne astepte dupa alegeri.... ![]() |
din pacate romania nu e buricul pamantului, oricat ar batea otv-ul moneda pe asta. deci situatia e cam bleu internationally speaking, nu depinde de cota dolarului in ro, imi pare rau sa ti-o spun.
iar politicienii greci nu stiu la ce s-au gandit, astept si eu sa vad ce se mai intampla, caci vad ca papandreous tocmai a picat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ela_04 spune:
Statele Unite e o tara. Europa Unita ...e un proiect.
Din pct meu de vedere euro nu are nici o sansa.
Nici ca moneda nici ca zona.
Din pacate multi au bagat bani in acest proiect si nu stiu cum sa faca sa-i recupereze.
din pacate romania nu e buricul pamantului, oricat ar batea otv-ul moneda pe asta. deci situatia e cam bleu internationally speaking, nu depinde de cota dolarului in ro, imi pare rau sa ti-o spun. |
nu stiu cum e la otv ca nu ma uit. pe mine cetatean roman care primesc salariul in lei si fac toate cumparaturile in lei ...putin imi pasa cat e euro sau dolarul. Nu folosesc nici una din monedele respective.
La noi e doar orientativ...cat mai cresc facturile
![](icon_smile_big.gif)
Edit
caci vad ca papandreous tocmai a picat. |
cica a dezmintit "zvonul"
ela_04 spune:
eh, din pacate, sua mai mult importa decat exporta. si oricum, nu despre exporturi era vorba. e vorba ca la un moment dat dolarul poate cadea la cote dezastruoase si ca, daca toti creditorii, alarmati de caderea dolarului se trezesc ca vor sa-si rascumpere obligatiunile de stat (treasury bonds), statul american nu mai poate plati datoria publica. si atunci, ori emite dolari fara acoperire, ceea ce ar amplifica caderea libera a dolarului ori intra in faliment! ta-na! |
nici mie nu imi plac americanii cine stie ce...dar asta bate toate legile economiei citite de mine ...ta-na-na ...
e mult de discutat despre dolar si de ce incearca americanii sa-l tina la un anumit nivel... ar trebui sa scriu mult iar copilul meu nu-mi permite decat raspunsuri scurte
![](icon_smile.gif)
daca stau prea mult la calc se revolta
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Mie tot ce fac grecii acum mi se pare pe de o parte negociere la sange cu Merkel si Sarkozy si pe de alta parte o incercare interna de asumare mai larga a responsabilitatii.
Iar raspunsurile nemtesti si frantuzesti din zilele trecute la uite referendumul/ nu e referendumul imi intaresc aceasta opinie.
Grecii vor sa arate lumii intregi ca nu e numai pielea lor in joc, ca vina pentru situatia asta e foarte impartita, ca au si alte alternative (relativ la fel de dure pentru ei, dar mult mai nasoale pentru restul lumii) si sa castige cat mai mult pe aceste argumente la negocieri.
Iar Sarkozy si Merkel sunt tare furiosi ca nu mai pot aparea in ochii propriilor cetateni (a se citi electorat) ca si cavalerii dreptatii pe cai albi.
La scara istoriei e foarte interesant ce se intampla acum. pe termen scurt si mediu, insa poate fi nasol pentru oricare din noi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
citat din mesajul lui Lali Grecii vor sa arate lumii intregi ca nu e numai pielea lor in joc, ca vina pentru situatia asta e foarte impartita, ca au si alte alternative (relativ la fel de dure pentru ei, dar mult mai nasoale pentru restul lumii) si sa castige cat mai mult pe aceste argumente la negocieri. |
Eu tot stau si ma intreb,cum de a supravietzuit Grecia ca stat atitzia ani fara taxe si impozite?
Eu sincer...nu prea vad ce au ei sa negocieze,cam vind pielea ursului,dar stiu ca va fi rau pentru noi(EU)daca se scufunda in abis!
Si atunci iar revolta din mine,contribuabilul cel fraier,este de ce s-a permis de catre EU(ca si-asa isi baga nasul peste tot)sa se ajunga aici!
Ca cresterea monedei euro le-a stat in git americanilor de la inceput ,mi-e clar si tot clar imi este ca deprecierea dolarului si-au facut-o cu mina lor,insa sunt "prea mica"sa simt/vad o incercare de sabotare,vezi situatzia Greciei!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
en_kvinna spune:
DEspre dolar eu cred ca China are tot interesul sa-l protejeze, are totusi, peste 1000 miliarde de dolari imprumutati Americii. Nu cred ca ar vrea ca investitia sa se duca pe apa Sambetii daca SUA declara faliment.
ladyJ spune:
Explicati-mi va rog, ceva: spuneti ca americanilor le sta in gat deprecierea dolarului si scumpirea euro. Ok, dar europenilor nu le sta in gat? Ma gandesc ca, cu cat e euro mai scump cu atat scad mai dramatic exporturile. Ceea ce nu e ok. Gresesc?
andacos spune:
Lady...cum adica scumpirea euro?
Faptul ca euro e mai mare ca valoare decit dolarul ,exact asta arata ca ceva nu functzioneaza cum trebuie la americani,ca exporturile lor sunt undeva-n keller ,vorba neamtzului!
Dana
ladyJ spune:
citat din mesajul lui andacos Lady...cum adica scumpirea euro? Faptul ca euro e mai mare ca valoare decit dolarul ,exact asta arata ca ceva nu functzioneaza cum trebuie la americani,ca exporturile lor sunt undeva-n keller ,vorba neamtzului! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Asta intreb, faptul ca euro este mai mare decat dolarul, mult mai mare, si tot creste, e ok sau nu pentru europeni? Eu zic ca nu. Si ceream confirmari.
![](icon_smile_big.gif)
Daca azi dau pe mercedes 1000 de lei, si luna viitoare tre sa dau 1700 de lei din cauza deprecierii leului, e naspa si pentru mine si pentru mercedes.
andacos spune:
Pai asta tzine de deprecierea leului si nu a monedei euro!
Dana