Grecia, piatra de moara

Grecia, piatra de moara | Autor: OanaP

Link direct la acest mesaj

Dupa ce se dadura de ceasul mortii nemtii cu francezii sa puna Europa la cale, iaca sa ca subiectu' in cauza pare ca se razgandi. Grecii mai ca nu spun pass pachetului de masuri, bun-rau cum o fi fost, macar se incerca ceva.

Pe mine m-a lasat in pana de imaginatie o astfel de reactie din partea lor. Cam care credeti ca vor fi consecintele? Sau e tot o apa si-un pamant?

Se pare ca nu e prima oara cand trec prin asa ceva si au supravietuit. E oare dracul atat de negru?
http://www.zf.ro/business-international/repeta-grecii-isprava-din-1932-atunci-au-blocat-rambursarea-datoriei-externe-tot-cu-un-referendum-si-au-intrat-intr-un-default-de-32-de-ani-8924565

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu ca simplu contribuabilas fi tare multzumita sa nu accepte ajutorul oferit,ba chiar sa iasa din EU si sa-si rezolve singuri rahatul in care sunt!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai e o groapa fara fund in care intreaga Europa pompeaza!Normal ca te trage la fund,e efectul gaurii negre!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu se poate sa-si rezolve singuri rahatul in care sunt pana in gat, iar pachetul oferit nu e pentru ca mor nemtii si francezii de grija grecilor ci intru salvarea bancilor care numai grecesti nu sunt. Care banci daca intra si ele in rahat incep sa strige dupa ajutor pe la toate sucursalele, filialele, birourile si ce-or mai avea din toata europa. Cam asa ne trage pe toti in jos. Eu asa am priceput.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Aha, deci e o forma de santaj, inteleg. Nu ne-ati sters din datorie cat am vrut, l'as ca v'aratam noi...

Mergi la inceput

Stie careva care sunt principalele firme grecesti din romania?

Incep prin a enumera bancile:
Bancpost
Alphabank
Banca romaneasca
Pireus bank

Alte companii:
Romtelecom
Cosmote

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Mie mi se par de o nesimtire incredibila. Au furat, au mintit, au tras toata Europa in criza si acum ce vor?

Pe de alta parte, eu nu inteleg cu de nu a vazut UE ce se intampla in Grecia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Faza e ca tarile fondatoare UE au vrut ele dupa ratificarea tratatului de la Maastricht sa faca ele comunitatea asta cu scopul bine definit de a face afaceri mai usor, scoate banul mai repede, etc .

Faza aiurea a fost ca bolovanul a luat-o la vale si cum e pe unii nu ar fi trebuit sa-i bage in UE, dar i-au bagat ca erau zone cu potential, nu numai turistic, nu numai strategico-militar ci pur si simplu comercial, smecherii din UE, germanii, francezii, olandezii (pusi ei tare pe business) si-au luat-o in freza.

Chestia e ca tot aia de platesc taxe sufera, nu bancile, nu corporatiile care au facut bani din anexarea statelor astora.

Asa ca mai tarziu sau mai curand, UE va exploda ca un balon de sapun. Mai ales ca cica Rusia s-a oferit sa ajute UE, ioi, credeti ca asa pe ochi frumosi? Om trai si om vedea!

Mergi la inceput

E, asta ma nelamureste si pe mine. Toata asta a aparut asa deodata pe nepusa masa. Dar eu cred ca asa ne pare noua pentru ca nu avem toate informatiile. Nu cred ca e numai chestie politica. Ei sunt mercantili din fire.

Oricum eu cred ca situatia e atat de groasa pentru Grecia daca vor accepta situatia asa cum s-a negociat saptamana trecuta incat prefera sa iasa din UE si sa moara de foame.
Eu simt ca nu sunt toate informatiile "pe piata". De asta nici nu imi pot imagina ce spanac se intampla acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
OanaP: Stie careva care sunt principalele firme grecesti din romania?

Incep prin a enumera bancile:
Bancpost
Alphabank
Banca romaneasca
Pireus bank

Lasa bancile din Romania, bancile mari ale europei de vest au sucursale acolo si de aia vor sa-i ajute, ca daca alea pica probabil se declanseaza o reactie in lant si incep sa pice si sucursalele din alte tari si tot asa. Nu face nimeni caritate cu Grecia. Au un motiv serios pentru care ii ajuta.

Mergi la inceput