Grecia, piatra de moara
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
USA deja nu mai conteaza pentru afaceristii europeni, ci China, India, si altele. Cum e euro acum pe noi cei din spatiul euro nu ne afecteaza, caci hai sa numaram pe degetele de la o mana ce se importa din USA, aproape nimic.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia USA deja nu mai conteaza pentru afaceristii europeni, ci China, India, si altele. Cum e euro acum pe noi cei din spatiul euro nu ne afecteaza, caci hai sa numaram pe degetele de la o mana ce se importa din USA, aproape nimic ![]() |
problema e ce se exporta nu ce se importa.... si inca USA ramane pricipala piata atat pentru Europa cat si pentru China si India.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Eu tot stau si ma intreb,cum de a supravietzuit Grecia ca stat atitzia ani fara taxe si impozite? Eu sincer...nu prea vad ce au ei sa negocieze,cam vind pielea ursului,dar stiu ca va fi rau pentru noi(EU)daca se scufunda in abis!Si atunci iar revolta din mine,contribuabilul cel fraier,este de ce s-a permis de catre EU(ca si-asa isi baga nasul peste tot)sa se ajunga aici! Ca cresterea monedei euro le-a stat in git americanilor de la inceput ,mi-e clar si tot clar imi este ca deprecierea dolarului si-au facut-o cu mina lor,insa sunt "prea mica"sa simt/vad o incercare de sabotare,vezi situatzia Greciei! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Grecii au supravietuit atata timp platind o parte doar din impozite, exact prin creditele luate, care acum, ajunse la scadenta nu mai pot fi platite. In acelasi timp de exemplu italianul , francezul, neamtul, daca vrei, au luat si credite dar au platit si taxe si astfel s-au adancit diferentele dintre nivelul de trai si calitatea serviciilor statului (infrastructura, invatamant, sanatate, etc) intre tari.
S-a explicat pe paginile precedente de mai multe ori ce au de pierdut toti europenii in cazul falimentului Greciei. Grecilor le va fi greu si intr-un caz - cel al ajutorului strain conditionat de un plan draconic de austeritate - si in cazul falimentului. Restul Europei (si al lumii) are mult mai mult de pierdut in cazul falimentului. Asta este diferenta si asta este locul lor de negociere. Teoretic pentru greci ajutorul EU este raul mai mic, dar fiind vorba de o noua criza si dupa experienta celei trecute ceea ce se discuta este doar teorie, practica s-ar putea sa fie alta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Da,asa este Lai,si este exact cum am intuit eu!
este prosteala pe fatza din partea grecilor,pentru ca ei stiau foarte bine ca fara taxe si impotite corespunzatoare ,nu au cum plati!
Si da ,normal ca eu "contribuabilul fraier"ma sufoc de indignare!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui andacos Pai asta tzine de deprecierea leului si nu a monedei euro! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Pai da. Daca sa zic , Romania ar fi o piata f buna de desfacere pentru producele nemtesti, n-ar fi bucuros neamu de deprecierea masiva a leului.
Asa si cu America. Europeanul euro nu se bucura de deprecierea dolarului. Ca nu are de ce, produsele euro devin mult prea scumpe pentru american si deci nu se mai vand.
Cu alte cuvinte, nu pierd doar americanii cand scade dolarul Pierd toti.
Lali spune:
citat din mesajul lui andacos Da,asa este Lai,si este exact cum am intuit eu! este prosteala pe fatza din partea grecilor,pentru ca ei stiau foarte bine ca fara taxe si impotite corespunzatoare ,nu au cum plati! Si da ,normal ca eu "contribuabilul fraier"ma sufoc de indignare! ![]() Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Am explicat intr-un post anterior de ce nu trebuie (inca) sa te sufoci de indignare.
Aderarea nepregatita a Greciei la EU a adus avantaje tuturor indignatilor de acum.
De asemenea exact cum s-a spus mai sus, si cei care au dat creditele stiau exact cum sta Grecia.
Indignarea in principal trebuie indreptata catre politicienii greci si europeni care prin deciziile lor au creat in douazeci de ani situatia de acum fie din interes fie din proasta previziune.
"Prosteala" ca sa folosesc propriul tau termen nu a fost pe fata ...
Doar ca e mult mai simplu sa arati spre multimea din piata decat spre finantisti si politicieni de seama.
Deasemenea Merkel & co prin planul lor, din banii contribuabililor europeni salveaza acum bancile private, pietele financiare si Grecia la pachet.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui Lali Doar ca e mult mai simplu sa arati spre multimea din piata decat spre finantisti si politicieni de seama. |
Adica sa inteleg ca multimea din piata nu a realizat ca muncind din pauza in pauza si fentand darile ar putea se le iasa pe nas la un moment dat...i-a luat totul prin surprindere, nu?
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Rufus,ai punctat foarte bine pentru ca eu vorbesc din punctul de vedere al omului simplu,nu al omului de afaceri sau politic!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Lali spune:
citat din mesajul lui Rufus
Adica sa inteleg ca multimea din piata nu a realizat ca muncind din pauza in pauza si fentand darile ar putea se le iasa pe nas la un moment dat...i-a luat totul prin surprindere, nu? Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Tare cred ca multimea era formata in majoritate din bugetari care-si platesc taxele implicit .
Si da... in general multimile din piete nu inteleg masurile de austeritate, ca daca le-ar intelege ar sta acasa si ar fi ocupate cu stransul curelei.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
citat din mesajul lui Rufus
Adica sa inteleg ca multimea din piata nu a realizat ca muncind din pauza in pauza si fentand darile ar putea se le iasa pe nas la un moment dat...i-a luat totul prin surprindere, nu? |
Multimea din piata, cea care are sanatate si putere de munca, munceste dar pe cash. Cei mai afectati sunt pensionarii, bugetarii si vor avea de suferit serviciile sociale. Cei cu bani (cash) vor incepe sa "cumpere" servicii sociale si de aici imboboceste coruptia.
Explicat la nivel global, toata lumea intelege - dar cand e sa dea din buzunarul propriu, incep sa ezite ...