Grecia, piatra de moara
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
Vauva spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Cum e asta,in ce categorie se include?(pentru mine...ei voi suntetzi fraieri si platitzi,noi suntem mai smecheri si ni se iarta si ceva datorii) Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial, Germaniei i s-au sters toate datoriile incat sa poata sa-si recladeasca economia si asta s-a datorat si Greciei....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
saskia spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei http://en.mercopress.com/2011/06/08/germans-don-t-work-as-hard-or-intensely-as-southern-europeans ![]() _ Daria & felina fioroasa ![]() ![]() www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1 ![]() |
Seful meu(olandez) a zis exact acelasi lucru, apai cand au echipament si o schema de munca clara, muncitorii romani, trag tare, pe cand cei olandezi o lalaie pana la 5 cand sparg usa sa plece acasa. Si vorbesc de muncit in depozite, nu mutat dosare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lidsta/lidsta.jpg)
lidsta spune:
citat din mesajul lui danutz Ganditi-va cum ar fi, in cazul in care aveti un credit ipotecar, sau unul de investitii (daca aveti o firma) sa primiti peste noapte o notificare in care banca sa va zica ca in termen de 30 zile trebuie sa rambursati integral creditul. Toate contractele de credit au clauze de denuntare unilaterala. . /// Daca detineti o rezerva de bani schimbati-o urgent in mai multe monede: o parte in USD, o parte in GBP, o alta parte in EUR sau CHF si cat mai putini in lei. Eu asa o sa fac... Danutz, mami de Maria-sa Rares (14.12.2006) www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti |
Nu exista asa ceva.
Iar sfatul e mai mult decat alarmist. In cel mai rau caz se nationalizeaza banci peste tot in Europa daca ajutorul statului e musai. Dar default fara recuperarea sumei minime garantate (EURk 100) nu exista decat cu exceptia Greciei - intern- daca se duce naibii totul. Ceea ce nu e de crezut nici macar acum.
reginai30 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Da Romania nu te frapeaza cu ce litoral are si nu a facut si nici nu face nika cu el? Romania nu o invidiezi, iti dai seama cit ar cistiga Romania din turism daca ar pune osul la treaba? Daca esti asa "frapata" de puturosenia lor, du-te la Mamaia, sa-ti fure tiganii slapii de pe plaja, si poate ai sa-ti mai revii din shoc. Ride hirb de oala sparta, cam asa. |
Nu stiu de ce va ambalati atat pentru ca nu ma cunoasteti, nu ati avut experientele mele in legatura cu ce am spus! Eu am avut experienta de a sta si de a locui acolo la munca..Aici nu vorbeam -ca subiect-despre mizeria din romania de care toti am vrea sa scapam -(eu as pune osul la treaba... dar conjunctura nu-mi ofera nimic) Va place sa giovlaniti pe forum vrute si nevrute si cand vine omul si spune o parere/povestea lui diferita de-a vostra incepeti sa jigniti...si sa-l contraziceti...
Nota moderator: scoate link-urile cu reclama de la semnatura sau vei fi pusa sub moderare
cipcipcip spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei http://en.mercopress.com/2011/06/08/germans-don-t-work-as-hard-or-intensely-as-southern-europeans ![]() _ Daria & felina fioroasa ![]() ![]() www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1 ![]() |
Parerea mea e ca sudistii au multe ore de lucru, dar sint delasatori, plus ca fac lucruri aiurea, nu sint bine organizati si pierd timpuri cu nimicuri. Eu stau acum in Portugalia si ii vad cum lucreaza, se arunca rapid si fac gresit, apoi le trebuie o gramada de timp sa repare. Nordicii se gindesc de 10 ori pina fac ceva, dar de cele mai multe ori il fac bine, plus ca au tehnologia necesara, pe care sudistii de multe ori nu o au.
Am vazut si eu intr/un clasament ca Grecia iesea cel mai bine la nr de ore muncite, dar din pacate nu ajunge sa muncesti mult, ci trebuie sa o faci si cu cap.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Dar nu oamenii, grecii dau faliment ci statul.
Problema nu este cat si cum muncesc grecii, ci faptul ca nu isi platesc taxele, iar statul s-a imprumutat prea mult ca sa sustina serviciile publice.
Daca nordicii care muncesc din cate spuneti voi eficient si cu spor nu si-ar mai plati taxele s-ar ajunge tot acolo. Daca grecii ar munci de doua ori mai mult ca in prezent dar nu ar achita impozitele ar fi in acelasi loc.
saskia spune:
citat din mesajul lui cipcipcip
Parerea mea e ca sudistii au multe ore de lucru, dar sint delasatori, plus ca fac lucruri aiurea, nu sint bine organizati si pierd timpuri cu nimicuri. Eu stau acum in Portugalia si ii vad cum lucreaza, se arunca rapid si fac gresit, apoi le trebuie o gramada de timp sa repare. Nordicii se gindesc de 10 ori pina fac ceva, dar de cele mai multe ori il fac bine, plus ca au tehnologia necesara, pe care sudistii de multe ori nu o au. Am vazut si eu intr/un clasament ca Grecia iesea cel mai bine la nr de ore muncite, dar din pacate nu ajunge sa muncesti mult, ci trebuie sa o faci si cu cap. Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
Da, dar multi dintre straini care au pus pe picioare ceva, in domeniul tehnic ma refer acum si au adus echipament si know how-ul lor, au zis ca aici se lucreaza mai bine si mai repede. Culmea eu lucrez in alt departament, dar mereu mi se spune asta, ca logistica merge ca pe roate. Daca ei o zic, eu cine sunt sa zic invers. Nu stiu portughezii, vorbesc de romani acum.
danutz spune:
citat din mesajul lui lidsta
Nu exista asa ceva. Iar sfatul e mai mult decat alarmist. In cel mai rau caz se nationalizeaza banci peste tot in Europa daca ajutorul statului e musai. Dar default fara recuperarea sumei minime garantate (EURk 100) nu exista decat cu exceptia Greciei - intern- daca se duce naibii totul. Ceea ce nu e de crezut nici macar acum. |
Uite o clauza dintr-un contract de credit ipotecar standard:
'Creditorul va putea transfera catre orice terta parte, orice drepturi si obligatii rezultate din prezentul contract, incluzand, dar nelimitandu-se la dreptul de a revendica suma aferenta creditului nerambursat si dobanda datorata in baza contractului. Creditorul va instiinta Clientul/Debitorul Principal in scris despre cesionarea sau transferul acestori drepturi catre terte persoane cu 30 de zile anterior efectuarii transferului."
Eu vorbeam de activele bancilor si de faptul ca atunci cand o banca decide sa se retraga isi vinde activele. Adica isi vinde inclusiv creditele. Iar cel care s-a imprumutat are 2 alternative: ori aduce toti banii si scapa de respectivul credit, ori renegociaza cu noul creditor. Eu nu spun ca o sa se intample asta ci ca E POSIBIL SA SE INTAMPLE! Acum 11 ani mie exact asta mi s-a imtamplat. banca unde aveam creditul de casa a dat faliment si creditele au fost cumparate de o firma de investitii care a schimbat si rata dobanzii si perioada de rambursare. ok, falimentul nu-i acelasi lucru cu retragerea de pe o piata dar si intr-un caz si in altul activele se transfera/vand catre un tert
Si da, statul poate prelua o banca sau 2 sau 3, dar nu poate prelua mai multe.
Fondul de garantare iti da inapoi pana la c/v 100k, este perfect adevarat, dar eu nu de asta vorbeam aici ci de riscul de devalorizare a leului fata de EUR si a EUR fata de alte valute, in conditiile actuale. Si de aici sfatul de a nu tine toate ouale in acelasi cos si de a le imparti, pentru a diminua pierderile din cauza devalorizarii. Bineinteles ca fiecare face cum crede ca-i mai bine!
Si ma retrag din aceasta discutie care deja a depasit subiectul topic-ului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
citat din mesajul lui cait Un alt scenariu vehiculat pe aici in cazul in care grecii spun NU referendumului este ca toate bancile grecesti vor bloca depozitele si creditele, deci daca ai ceva banuti printr-o sucursala de-a lor poti sa mai astepti cativa ani pana sa-i recuperezi. www.biomonde.ecosapiens.ro |
Care banutzi,ca ei au fost desteptzi si-au scos tot,au bagat la saltea ,si au trimis si-n banci straine!
Nu stiu ce se mai gaseste prin conturile din Grecia,poate asa de-un Ouzo!
![](icon_smile_big.gif)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
blue eyes spune:
citat din mesajul lui andacos Care banutzi,ca ei au fost desteptzi si-au scos tot,au bagat la saltea ,si au trimis si-n banci straine! |
Daca i-au bagat in Helvetia, nu e rau!
![](icon_smile_cool.gif)