Cum renuntam la lapticul de noapte?
Raspunsuri - Pagina 4
oana_lex82 spune:
Pai Corina...noi il punem in pat pe la 21:30-22..dar adoarme ff greu..undeva la 00:00 sau la 01:00.....de aia se trezeste si la 11...are zile..dar azi s-a trezit la 8:30..si aseara s-a culcat la 23...dar se trezeste des noaptea..de 3-4-5 ori...
De mancat mananca sand se trezeste..de ex:' Azi a mancat la 10, i-am facut acum 120 ml lapte ca sa doarma, cand se trezeste, in jur de 15-16 mananca iar si mai mananca o data pe la 19-20..iar la culcare ii fac lapte!
iris_2009 spune:
Ralucutza,
Imi permit si eu sa-ti raspund, din prisma unei mame "crude" care de la 4 luni, la sfatul pediatrei i-am dat celei mici ceai cand se trezea noaptea, ca sa nu-i mai dau lapte noaptea pt. ca era prea grasunica pt. varsta ei, era si alimentata artificial. Manca bine seara inainte de culcare iar noaptea ii dadeam ceai. Treptat (am avut si noroc ca l-a acceptat) nu s-a mai trezit vazand ca nu primeste lapte si de la 5 luni doarme toata noaptea. Deci, ea nu se trezea de foame. Acum are 3 ani si n-are nici o trauma iar analizele sunt mereu perfecte.
Pampersi am folosit mereu de la Pampers, fara accidente noaptea.
Deci, sfatul meu este sa asculti de pediatru, disciplina se formeaza inca de pe acum, orice ar spune oricine. Bineinteles ca nimeni nu spune sa lasi copilul flamand dar poti incerca, mai ales ca si pediatra este de aceeasi parere si mai ales ca spui ca e si pufosel.
Si a mea a fost tot timpul peste limita maxima admisa a greutatii pentru varsta ei si mereu am avut mare grija la ce a mancat, fara a o priva de tot ceea ce avea nevoie din punct de vedere al alimentatiei.
Poti incerca si cu suzeta daca vrei. Noi abia de curand am renuntat la ea, de cand e mare si intelege, a renuntat de bunavoie.
Eu iti doresc numai bine si eu una am invatat sa ascult de pediatra in care am capatat incredere si la care merg de cand am nascut-o. Poti s-o intrebi si pe ea cum ai putea sa-l dezveti de papat noaptea.
Iti doresc succes.
iris_2009 spune:
Un mic edit la mesajul meu de mai sus: fiecare copil are ritmul propriu de dezvoltare asa ca retete universale nu exista. Am vrut doar sa iti impartasesc experienta mea, pentru ca am fost in aceeasi situatie in care esti si tu.
Numai bine.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Pai Corina...noi il punem in pat pe la 21:30-22..dar adoarme ff greu..undeva la 00:00 sau la 01:00.....de aia se trezeste si la 11...are zile..dar azi s-a trezit la 8:30..si aseara s-a culcat la 23...dar se trezeste des noaptea..de 3-4-5 ori... De mancat mananca sand se trezeste..de ex:' Azi a mancat la 10, i-am facut acum 120 ml lapte ca sa doarma, cand se trezeste, in jur de 15-16 mananca iar si mai mananca o data pe la 19-20..iar la culcare ii fac lapte! |
pfiuuu, greu cu Iustin ! stiu ca fiecare copil are programul si ritmul sau, insa cred ca mai trebuie sa lucrezi un pic, sa-i decalezi orele de somn...in fiecare zi sa-l trezesti cu 10-15 min mai devreme, astfel incat treptat sa ajungeti la o ora mai rezonabila de trezire dimineata, pe la 8:30-9:00. si vei vedea ca se vor regla si orele de masa, si cele de somn din timpul zilei, astfel incat sa-l poti culca seara pe la 21:30 si sa adoarma, nu sa va tina pe toti in priza pana la miezul noptii...
poate se va rezolva si problema cu mancatul, stiu ca povesteai cat te chinui cu el, ca nu accepta diversificarea cum trebuie, ca nu papa anumite alimente/feluri de mancare, etc.
anda2009 spune:
Eu cred ca problema ar trebui abordata prin prisma unei mame care alapteaza.
Adica daca in continuare bebe ar fi alaptat in loc sa pape lapte praf, ce i-ai face noaptea cand s-ar trezi si-ar plange? I-ai da san, desigur, mai ales ca multi copii alaptati nici nu accepta biberonul. Si-atunci, de ce-ar fi diferita situatia unui copil care mamanca lapte praf?
Al meu a pastrat programul din maternitate (trezit din 3 in 3 ore noaptea ca un ceas elvetian) pana la 1 an si jumatate. Nici macar nu plangea, mataia cumva si stiam ca ala-i semnalul de papa, ii dadeam sa suga si adormea la loc in 15-20 de minute, fara scandal, fara nimic...
Cand n-a mai supt noaptea mi-a lipsit cumva ritualul...
Baby1320 spune:
Oana, dar ce e cu cantitatile astea minuscule de lapte la 1 an si 6 luni ? 120 ml ?! Pai al meu nu se mai satura cu 120 ml de pe la 4 luni
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
oana_lex82 spune:
Baby, al meu mananca ff rar 180 ml..dar ff rar asta insemnand ca pana acum a papat atat 1 data sau de 2 ori..in rest 50-90-120 maxim..asa mananca el lapte..cand avea 4 luni manca maxim 50...A fost jale pana acum...Acum de 2 luni s-a pus pe mancare cat de cat, astfel ca lapte ii dau doar inainte de somnul de dupa-amiaza si seara/noaptea...Dar trezindu-se asa des isi papa portia de lapte...probabil daca inainte de culcare ar manca 180-200 ml lapte ar dormi mai bine noaptea, dar nu vrea..papa cam 120 dupa care arunca biberonul...nu stiu ce sa fac..?
CorinaDani spune:
eu ii dau acum fetitei mele sirop de catina in miere, pentru imunitate. am observat ca de cand ii dau (1 lingurita/zi), a capatat o pofta de mancare de speriat, cere pur si simplu, zice ca i-e foame...si nici cu racelile nu mai are probleme...sau trece mai usor peste...bine, dupa un an de colectivitate, i s-o fi format si ei o imunitate mai buna...
oana_lex82 spune:
Tot ce e posibil Corina....eu ii dau Bronhovaxom..10 zile/luna si in rest ii dau Propolis C Kids...deocamdata suntem ok..iesim afara zilnic..e ok.Speram sa o tinem tot asa.
emanouela spune:
oana....intradevar tre sa lucrezi nitel la programul lui de somn.... n-ai ce sa-i faci in privinta cantitatii....si al meu identic manca, cand vedeam altii cum radeau un biberon si al meu abia imi manca 120 ma apucau crizele. rabdare, cafea si tiutiun. si pe mine la fel m-a terminat cu mancarea....numai ca al meu se trezea 5-6-7 dimineata, nu doar pt lapte.....atunci canta cocosul, indiferent de adormea la 8 sau 11
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail