Cum renuntam la lapticul de noapte?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

si uite asa 95% dintre mame sunt defecte
eu sunt tare curiosasa cum ii explici copilului de 6 luni, noaptea cand el plange ca vrea lapte, ca e noapte si nu 'are voie' sa manance....sau cum ii explici unui nou nascut, ca de, se presupune ca asa tre sa il inveti. brrrrrr

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Nu/i explici nimic. Asta ar fi culmea. Noaptea se doarme, nu se vorbeste.

In anturajul meu sunt peste 30 de copii si este doar UNUL care doarme toata noaptea de la 3 luni.

Finn Constantine 15.10.2009 si 14+

corect

ma alatur si eu mamicilor defecte ....plus tot anturajul cu pitici pana in 2 ani
eu am fost mai norocoasa, si-a scos singur lapticul de noapte la 1 an si tot de atunci doarme si toata noaptea....cu mici exceptii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucutza77

Am un pitic de 6 luni si jumatate, care se trezeste in fiecare noapte (parca ar fi ceas) la 1:30 si la 4 ca sa pape laptic (din biberon). Toata lumea imi spune ca la varsta asta as putea incerca sa il dezvat (adevarul e ca taaare mi-as dori sa dorm si eu o noapte fara atatea treziri). Am incercat sa ii dau cereale in laptele de seara - tot s-a trezit. Cum e si cam pufos, dupa vreo 5 zile am renuntat la ideea cu cerealele. Am incercat ca atunci cand se trezeste, in loc de lapte sa ii dau ceai. In prima noapte a mers; in urmatoarele cum simtea gust de ceai, se punea pe un urlat, de trezea toata casa si pana nu ii dadeam lapte, nu se potolea. Asa ca... am revenit la lapte. Mai e vreo alta metoda? Pe fiica-mea nu am incercat sa o dezvat si s-a tot trezit noaptea pana la 1 an si 8 luni.

Mami de Miruna si de Vladut

iti impartasesc si eu din experienta mea avuta cu 3 triplete kre si al 9 luni se trezeau din 2 in 2 ore noapte, iar acum am si eu un puiut de 7 luni!
su puiul meu se mai trezea noapte intre 1-2 si apoi dimineata dupa ora 5, dar am ajuns la un conpromis fara prea mult efort( poate e si norocul meu ca este un copil f cuminte, m-am obisnuit sa ii dau ultima masa exact la miezul noptii( asta si din cauza ca mai mereu ma prindea ora 23-24 treaza, cu treburile prin casa) si in felul asta au inceput sa se rareasca si sa se termine cu trezirile nocturne! daca cumva se mai scanceste in somn ii dau reped eo gurita de pa si suzeta instant!
eu am inceput acest program km de la 3 luni, avand in vedere ca eu am fost nevoita sa-i introduc alimentatia artificiala!cam cat lapte mananca nopate? ei ar trebui sa manace acum la varsta asta( diferenta in bebe-ii nostri este cam de o sapt) cam 3 biberoane pe zi de 210 ml1 mie daca mi le manaca iainetde ora 24 atunci la miezul noptii il mai incertc cu 120ml , asta doar in cazul in care nu prea a mancat cum trebuie in timpul zilei!

cu fetele(tripletele pe kre le-am ingrijit d ela 9 luni pan ala 2 ani) cam aceeasi poveste, ele s etrezeau des din cauza foamei! am experimentat eu mai intai si apoi le-am spus si parintilor ca daca manaca sera la somn 240ml de lapte nu se trezesc pana din la 7( desi Elena parac era ceas , la 6 era lihnita de foame, pana se trezeau celela;te doua era si hranita si satula de jucat si clar se culca inapoi)! pe la 15 luni am inceput sa diluam laptele, iar pana la 24 luni l-am redus si din cantitate( la fel erau de ajutor suzetele) IUstin in somn ce o mai tine, in timpul zilei o arunca mereu, cu chiu cu vai il conving sa o tina knd ieim la plimbare ca sa nu stea cu gura cascata la tot ce vede si sa faca din nou rosu in gat!
nu stiu cat te-am ajutat dar eu cred ca il poti dezvata de acest obicei cu trezitul, ideea k orice metoda alegi nu trebuie sa cedezi dupa o zi doua ca apoi nici nu mai reusesti (copii stiu f bine sa exploateze adultii)
multa sanatate

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Hmmmm, ce de-a raspunsuri si ce de-apareri contradictorii. Sa o iau pe rand. Dr noastra e o tipa destul de tanara, in care eu am mare incredere. E si pediatra fica-mii si in cei 4 ani de cand mergem la ea, nu am nimic sa ii reprosez. Nu mi-a spus sa las copilul sa urle de foame, ea mi-a spus ca nu crede ca de foame se trezeste. Bb de papat papa intre 90 si 120 de ml, depinde cat de somnoros e. Mie recunosc ca mi-e cam greu cu programul asta, mai ales ca in timpul zilei nu pot dormi. Sotul are un somn foarte greu, de regula nu il aude pe bb si decat sa trag 5 minute de el si sa il lamuresc ce se intampla, prefer sa merg eu la copil (bb are camera lui).Stiu si cum e sa nu doarma noaptea din cauza dintilor, are deja 3; nu mai spun ca am mai trecut o data prin asta acum 6 ani...Nu vreau sa imi chinui copilul, scopul meu nu e sa il fac sa planga. Am crezut ca e vreo metoda care imi scapa mie.Mami de Miruna si de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Eu cred ca se trezeste des si pentru ca ia putin cantitativ la o masa. Fi-mea la fel a facut, eu am schimbat biberoanele de 120 ml cu cele de 250 la 1 an jumate. Pana atunci nu depasea 90 ml/masa si manca, ceas, la 23, la 2 si la 5 dimineata. Dupa 1 an jumate a renuntat la masa de la 2 noapte apoi pe la 2 ani jumate a inceput sa nu o mai ceara nici pe aia de la 5 iar cea de la 23 s-a mutat la ora de culcare. Dar nu tot timpul Ultima data m-a trezit pentru lapte pe la 6 dimineata acum vreo luna (are 3 ani si patru luni acum). Si cand nu ma trezeste pt lapte, vrea pipi, tot la fatidica ora 5 dimineata cand io nu mai pot adormi la loc si mor de oftica ca ea adoarme tun si io stau si ma uit la crime pe discovery.

Eu nu am incercat sa scot laptele de noapte, doar am eficientizat procesul de hranire: incalzitor de bibe langa pat, 3 biberoane cu apa deja masurata, laptele praf masurat si el pus intr-un recipient special cu 3 portii; imi luat fix 1 minut prepararea pe intuneric a laptelui (nici macar nu ma extrageam de sub plapuma - copilul doarme cu mine in pat). Dimineata doar culegeam biberoanele goale de pe jos, le spalam si gata

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

al meu are 3 ani si 5 luni si inca se trezeste noaptea sa ceara lapte.si nu adoarme pana nu i dau.dar nu m am gandit niciodata sa l las sa planga.sper ca pana s o insura sa renunte la obiceiul asta.

Mergi la inceput

Apropo de schimbat pampersul noaptea - am si eu o nedumerire. Noi folosim scutece Happy, pentru 8-18 kg, al meu avand vreo 9 kg. Daca nu il schimb la a 2-a trezire (pe la 4), dimineata il gasesc ud fleasca. Scutecul e corect asezat, dar e pliiin de pishu. Exista alte marci de scutece care tin pana dimineata? Sau pur si simplu e din cauza ca bea mult laptic si nu am ce sa ii fac (dupa baita papa cam 180 ml, apoi inca 90-120 pe la 12 - 1 noaptea)?Mami de Miruna si de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

am patit si eu in mom in care am zis sa schimb marca, asa de proba. eu personal, am constatat ca e vb de calitate. scutecele pampers au niste granule care absorb umezeala si nu s-a mai intamplat asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Si eu zic ca depinde de marca..noi folosim Pampers nr 4 (7-18kg) nu avem probleme, bebe are 1,5 ani si 10,7Kg..mananca cam cat al tau..uneori mai putin..dar nu avem treaba cui scutecul...Mi se intampla rar sa iasa pipi atunci cand nu-l schimb pana la 11 dimineata pt ca doarme..dar totusi..sunt atatea ore de la 22 pana la 11 a doua zi...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Si eu zic ca depinde de marca..noi folosim Pampers nr 4 (7-18kg) nu avem probleme, bebe are 1,5 ani si 10,7Kg..mananca cam cat al tau..uneori mai putin..dar nu avem treaba cui scutecul...Mi se intampla rar sa iasa pipi atunci cand nu-l schimb pana la 11 dimineata pt ca doarme..dar totusi..sunt atatea ore de la 22 pana la 11 a doua zi...
Doarme pana la 11???? Oau...Mami de Miruna si de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

pe vremea cand foloseam scutece pentru fetita mea, am incercat si eu happy, dar nu am fost multumita de ele. nici de pufies, asa ca tot la pampers am ramas.
am inteles ca pentru a alege corect marimea scutecului, greutatea copilului trebuie sa fie undeva la jumatatea intervalului mentionat pe ambalajul scutecelor. copilasul tau are 9 kg, iar scutecele pe care le folosesti sunt pentru 8-18 kg, de aceea s-ar putea sa iasa pipi pe langa marginea scutecului.
in legatura cu lapticul de noapte, parerea mea este sa-i dai in continuare ori de cate ori solicita. la un moment dat va renunta singur. stiu, e greu sa nu dormi mai mult de 4 ore legate pe noapte...si s-ar putea ca micutul tau sa fie si in perioada eruptiei dentare, il dor/mananca gingiile si bautul lapticului il mai linisteste probabil...

oana, copilul tau doarme pana la 11 ? la cat se culca seara ? in timpul zilei mai doarme ? dar programul de masa care este ?

Mergi la inceput