Cum renuntam la lapticul de noapte?
Raspunsuri - Pagina 2
Laura25 spune:
mcoca, de unde stie pediatrul daca ii e foame sau nu copilului? sunt toti copiii niste masinute care atunci cand ating exact x kg se comporta si simt toti la fel? Nu se bate nimeni cu pumnul in piept ca al lui copil a dormit mai putin. Se sustine doar ca fiecare copil e unic, ca nu toti manaca la 3 ore fix si dorm 12 ore pe noapte. Si totusi cresc mari sanatosi si voiosi.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
J.D. spune:
Nu stiam ca toti copilasii sunt la fel, mananca acelasi lucuri la aceleasi ore si se dezvolta la fel. Mi se pare o aberatie sa spui asa ceva. Nu se bate nimeni cu pumnul in piept, ci se spune realitatea. Vorbesc din experienta nu din carti. Daca ar fi sa ne luam dupa ce spui tu, 80% din bebei sunt defecti pt ca se trezesc noaptea.
Finn Constantine 15.10.2009 si 14+
mcoca spune:
Daca citeati mai bine, ati fi vazut ca am spus ca problema vine din nediferentierea zilei cu noaptea. Nu am zis ca bebelusii sunt defecti, ci mamele.
In anturajul meu sunt 10 copii. 2 dintre ei, s-au sculat pana la 3, si da, ati ghicit, sunt frati. Ceilalti, au dormit, toata noaptea de la cateva luni.
Vicky si Printzesone
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Un copil trebuie sa se odihneasca noaptea, nu sa se trezeasca la 2 ore. Vicky si Printzesone |
si daca totusi orice ai face el continua sa se trezeasca, care e solutia? Intreb f serios. Faci tot ce zici tu in postul tau, cu explicat clar ca noaptea e noapte, ziua e zi ... nu ii dai de mancare, il lasi sa planga sau nu ... orice se recomanda. Si totusi copilul nu pricepe ca "trebuie" sa se odihneasca, nu sa se scoale. Ce solutie ai atunci? Cum il faci sa nu se trezeasca? (vorbim de un copil de 5-8 luni, nu de unul de 5 ani)
mcoca spune:
Laura, nu am solutia magica la un copil deja invatat sa se trezeasca. In nici un caz nu l-as lasa sa planga. Asta mama, care isi cunoaste copilul cel mai bine trebuie sa gaseasca solutia ...
Eu pledez pentru invatzarea diferentierii zilei si a noptii de la nastere. Am auzit mame care ii trezeau ele noaptea, ca asa scrie la carte, sa-i dai la 3 ore. Pai nu, daca el nu se scoala, e ok. Il trezeste tu la inceput, si apoi te trezeste el 3 ani.
Vicky si Printzesone
cristinuk@ spune:
al meu are doi ani si trei luni bea odata sau de doua ori lapte noaptea doarme cu mine in pat a renuntat singur la pampers da la lapte vad ca inca nu ... eu mai astept inca minunea
singurul pediatru care mi a zis sa renuntz la lapte l am schimbat acum noul medic e generalist si nu are nici o treaba cu laptele lui
sor sa a renuntat la doi ani jumate
stiu sunt nebuna ... asta este
Laura25 spune:
citat din mesajul lui mcoca Laura, nu am solutia magica la un copil deja invatat sa se trezeasca. In nici un caz nu l-as lasa sa planga. Asta mama, care isi cunoaste copilul cel mai bine trebuie sa gaseasca solutia ... Eu pledez pentru invatzarea diferentierii zilei si a noptii de la nastere. Am auzit mame care ii trezeau ele noaptea, ca asa scrie la carte, sa-i dai la 3 ore. Pai nu, daca el nu se scoala, e ok. Il trezeste tu la inceput, si apoi te trezeste el 3 ani. Vicky si Printzesone |
Eu nu i-am trezit pe ai mei, ma trezeu ei pe mine urland si eu simteam ca adorm in fund, cu ei in brate. Nu foloseam sursa de lumina decat o lampa de veghe f. slaba, nu m-am jucat cu ei noaptea, nu le-am cantat, nu i-am schimbat decat daca facusera kk. Si totusi s-au trezit f. des. Eu continui sa cred ca fiecare copil e unic si asa cum eu nu prea pot intelege cum un copil de 2-3 luni doarme 10-12 ore pe noapte, mi se pare absurd si nefiresc, tot asa mama careia ii doarme puiul neintors nu poate pricepe ce are unul ca ai mei care s-au trezit de 'tz' ori pe noapte. Un bebe care se trezeste de foame sau pt ca asa e firea lui pur si simplu nu poate fi 'dresat' sa doarma 12 ore pentru ca "asa trebuie". Poate doar cu romergan sau ceaiuri sedative.
Finutza mea se trezeste acum, la 1 an si cateva luni la 5 dimineata si nu mai adoarme decat dupa 9. Crezi ca o trezeste cineva sau ca parintii ei nu ar dormi? Crezi ca sar repede din pat sa se joace cu ea si aprind toate becurile? Au facut tot ce au crezut ca ar putea-o ajuta sa adoarma la loc. Efectul e zero. Si nu a fost mereu asa, are cateva saptamani de cand se trezeste asa.
J.D. spune:
Nici eu nu mi/am trezit copilul niciodata sa/i dau lapte. Si nu am dat drumul la lumina, nu am pus muzica, nu am jucat tontoroiul prin casa in toiul noptii sa fiu sigura ca se trezeste. Si poate sunt defecta, dar in nici un caz nu as ridica in slavi un pediatru care stie mai bine cat si cand ar trebui sa bea bebe lapte.
emanouela spune:
si uite asa 95% dintre mame sunt defecte
eu sunt tare curiosasa cum ii explici copilului de 6 luni, noaptea cand el plange ca vrea lapte, ca e noapte si nu 'are voie' sa manance....sau cum ii explici unui nou nascut, ca de, se presupune ca asa tre sa il inveti. brrrrrr
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
J.D. spune:
citat din mesajul lui emanouela si uite asa 95% dintre mame sunt defecte eu sunt tare curiosasa cum ii explici copilului de 6 luni, noaptea cand el plange ca vrea lapte, ca e noapte si nu 'are voie' sa manance....sau cum ii explici unui nou nascut, ca de, se presupune ca asa tre sa il inveti. brrrrrr mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail |
Nu/i explici nimic. Asta ar fi culmea. Noaptea se doarme, nu se vorbeste.
In anturajul meu sunt peste 30 de copii si este doar UNUL care doarme toata noaptea de la 3 luni.