Cum renuntam la lapticul de noapte?

Cum renuntam la lapticul de noapte? | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

Am un pitic de 6 luni si jumatate, care se trezeste in fiecare noapte (parca ar fi ceas) la 1:30 si la 4 ca sa pape laptic (din biberon). Toata lumea imi spune ca la varsta asta as putea incerca sa il dezvat (adevarul e ca taaare mi-as dori sa dorm si eu o noapte fara atatea treziri). Am incercat sa ii dau cereale in laptele de seara - tot s-a trezit. Cum e si cam pufos, dupa vreo 5 zile am renuntat la ideea cu cerealele. Am incercat ca atunci cand se trezeste, in loc de lapte sa ii dau ceai. In prima noapte a mers; in urmatoarele cum simtea gust de ceai, se punea pe un urlat, de trezea toata casa si pana nu ii dadeam lapte, nu se potolea. Asa ca... am revenit la lapte. Mai e vreo alta metoda? Pe fiica-mea nu am incercat sa o dezvat si s-a tot trezit noaptea pana la 1 an si 8 luni.Mami de Miruna si de Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Am incercat si eu faza cu apa in loc de lapte..n-am facut decat vreo 3 nopti experimentul asta...Iustin avea doar un an atunci (la 6 luni mi se poare prea mic sa-l privezi de lapticul de noapte) si dupa 3 nopti de groaza, de urlete si nopti efectiv nedormite am renuntat...Acum are 1 an si 5 luni si inca se trezeste noaptea pt lapte..si nu doar de doua ori ca al tau..pt ca nici nu bea un biberon de lapte odata ci bea cater putin..la mine se trezeste de 2-3-4-5 ori/noapte depinde de starea lui...acum ca ii mai ies si caninii..urla mai toata noaptea...Te inteleg cand spui k ti-ai dori sa dormi o noapte intreaga..noi toate ne-am dori asta... dar cine stie cand se va intampla minunea???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ralu, nu cred ca se trezeste de foame. Mai ales ca a doua trezire e la 2 ore jumate dupa prima. Din pacate s-a invatzat asa :(. Ca si metoda nu stiu sa te ajut. La noi a inceput sa se trezeasca la 4 apoi la 5, la 3 luni dormea toata noaptea.

Eu m-as chinui cateva nopti si i-as da apa, nu ceai, decat sa o duc asa pana la 3 ani. Stiu ca mamele martire, si mandre de asta, imi vor sari in cap, dar noaptea se doarme, nu se mananca. Iar 6 luni mi se pare perfect sa-l dezveti de acest obicei.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ai mei s-au trezit sa bea lapte noaptea pana dupa 2 ani si nu mi s-a parut nefiresc. La 6 luni mancau si la 2-3 ore. E inca foarte mic sa il lasi flamand toata noaptea, parerea mea.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Daca e lapte praf, ai putea sa-i diluezi laptele.In timp poate stomacul lui se dezobisnuieste sa mai lucreze noaptea.
Laptele de la san stiu ca e in regula sa-l il dai noaptea bebelusului cat cere dar de cel praf parca am auzit contraindicatii, cica ar afecta dintisorii sau mugurii lor...sper ca nu mi-am amintit prostii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Mi se pare mult prea mic bebe ca sa renunte la lapticul de noapte. Finn si acum se trezeste noaptea pt lapte si are 2 ani. Iar eu de cand s/a nascut nu am dormit mai mult de 4 ore legat.

Finn Constantine 15.10.2009 si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Hmmm, m-ati cam derutat. Mie imi spusese pediatra ca el probabil nu se trezeste de foame, ci pentru ca si-a format un obicei si ca de-acum e destul de mare sa reziste pana dimineata fara laptic. Dupa ce am citit raspunsurile voastre.... nici nu mai stiu ce sa zic. Mi-e cam greu cu programul asta .Mami de Miruna si de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Bebe doarme cu voi in camera sau cu sora lui? Nu ar putea sotul sa se trezeasca sa/i dea laptele? Stiu ca este foarte greu mai ales cand ai 2 copii. Ai nevoie de ajutor. Macar sambata si duminica da/i copiii sotului si tu stai in pat si odihneste/te.

Finn Constantine 15.10.2009 si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Si eu cred acelasi lucru. Este absolut normal ca la varsta de 6 luni copilul sa aiba nevoie sa fie hranit la 3-4-5 ore. Faptul ca ai inceput diversificarea nu inseamna ca laptele nu mai este necesar, ba din contra, laptele este de baza in primul an de viata. Si daca este cerut atat ziua cat si noaptea e datoria ta, ca mama, sa raspunzi cererii copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Pediatra ta e din 'generatia Capraru'? Parerea mea personala: Daca ii dai apa si nu se culca la loc, ci plange, inseamnna ca ii este foame. Deci da-i lapte.
Daca ti-e greu, consoleaza-te cu ideea ca se putea sa fie mult mai rau (sau ca poate deveni mult mai rau daca il vor chinui durerile de dinti/masele peste cateva luni). Sa te trezesti de 2 ori pe noapte sa dai un biberon e floare la ureche. Pe bune!

Desigur ca exista si pareri conform carora copiii sunt niste teroristi ce se trezesc pt ca nu le e mila de tine si intentionat te chinuie, precum si celebra "cum il educi asa il ai" (desi nu stiu ce e de educat de 3-6 luni).

Parerea mea personala este ca la 6 luni inca are nevoie de lapte noaptea. Desigur ca nu trebuie sa fii de acord cu mine .

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Pediatrul meu nu e din generatia capraru, si zice ca dupa 6 kg bb nu mai are nevoie sa manance noaptea. Si nu numai pediatrul meu, ci si pediatrii prietenelor mele.
Parerea mea este ca problema vine la de inceput, cand nu se ajuta copilul sa faca diferenta intre zi si noapte. Noaptea nu se schimba pampersul, nu se aprinde lumina, se vorbeste in soapta etc. Copilul inca de la nastere are capacitatea de a dormi legat 4-5 ore. Daca ti le-a dormit ziua, adios.
Nu e cazul sa ne batem cu pumnul in piept ca pana la 2 ani nu am dormit 4 ore legate! Un copil trebuie sa se odihneasca noaptea, nu sa se trezeasca la 2 ore.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput