Dovlecimea e in sarbatoare - are deja 2 ani! *17*
Raspunsuri - Pagina 14
Lali_mete spune:
Neatza!
Va scriu scurt,am treaba.Zugravim o camera.
Va spun atat:imi e dor taare de voi, de scrisul mult aici, de intrebat"voi ce mai faceti?", de raspunsurile fiecareia .
Va pup,revin la treburile mele.
Fii ajutorul lui Mos Craciun
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
laura78nico spune:
Buna!
Lali spor la treaba!
Noi suntem bine, cu ritmul obisnuit. Nimic nou sub soare !
va urez un we placut!
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
vine
x_ggg spune:
Salutari, girls!!
Totul bine din nordul nordului, dar eu si intrebarile mele...
Ce mananca dovleceii si de cate ori pe zi? Mai e cineva care sa dea cereale (gen milupa, humana), sau numai noi nu am depasit varsta?
Aseara, dupa o cana de cereale, mancata pe la ora 8 jumate, pe la 11 jumate s-a trezit horcaind intr-un hal si a vomitat tot ce mai avea in stomacel. Totul mirosea groaznic, a acid, a voma mai pe romaneste. Cu greu si-a revenit, i-a venit si pe nas... a luat un pic de apa, o gura de tzitzi si somn pana la 7 dimineata.
Oare e posibil ca cerealele astea, pe care eu i ledau cred 5 seri pe saptamana sa ii provoace ceva dureri de stomacel, si de asta sa fie el mai agitat noaptea?
Asa ca astept idei de meniuri pentru dimineata, pranz si cina. Intre mese mananca iaurt, fructe pasate, paine de casa(dar fff putina).
In rest, sanatosi, voinici..ne incearca o tuse, dar momentan o tratam cu indiferenta.
Si daca acus vine primul mos al tarii, Mos Nicolae, ce le aduce dovleceilor?(pentru ca stiu ca au fost cuminti)
Lali, de ce zugravesti? A avut Paul ceva activitati?
Aaaa, si mai voiam sa va cer o parere despre calciu carbonic. O prietena a fost cu puiul de 1 ani si 3 luni la medic, care i-a recomandat calciu carbonic in loc de gluconic sau de osteocare(copilului ii iesise calcemia micuta). Si vitamina d, vigantol, mai dati?
Va pup.
laura78nico spune:
Catalina
Noi dimineata mancam oua, cascaval, friptirica de pui, branzica de vaci, la pranz ciorbita, seara felul doi ( de obicei ardei umpluti, pilaf cu carnita, mancarica de cartofi cu carnita, mancarica de masline cu pui,musaca) cam astea. Eu cereale ii dau de la nestle cu miere dimineata. Nu-i mai dau demult cereale de care zici tu.
Cat despre cadouri: Ramona va primi un alfaberat magnetic, iar Mihai puzzle-uri de lemn plus fructe.(asta de mos Niculae)
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
vine
Roxxy80 spune:
Hai sa raspund pe rand [:]:
Maria nu mai papa cereale din acelea de la 1 anisor. Matei a papat pana pe la 2 ani si jumatate, dar niciodata nu am avut probleme de la ele. Noi am mers mai mult pe cele de la Humana.
Meniul Mariei intr-o zi:
1. La micul dejun: un castron de laptic in care pun o cantitate mai mare de fulgi de porumb si putine cereale de la Nestle (cu miere sau cu cioco);
2. la pranz: un castron mare de ciorbita (unde pun mai multe legume si carne si mai putina zeama). Sunt zile in care ii dau un castronel mai mic si serveste si felul doi (de fel e o mancare traditionala: pilaf cu carne, piure cu peste la steamer, vita cu sos de rosii la cuptor etc);
3. La cina difera mereu meniul: mamaliguta cu branza, smantana si ou; paste carbonara, supa de galuste, o fripturica la cuptor de pui/curcan/peste, taitei cu lapte/gris cu lapte etc.
Referitor la cadouri: de mos Niculae, Maria va primi un puzzle de la Educa cu Minnie si Mickey (http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003VWILIM?ie=UTF8&tag=shopwiki-uk-21&linkCode=as2&camp=1634&creative=6738); multeeee carti, un ou mare kinder si ma mai gandesc la ceva mic .
kemsy spune:
Salutare!!!
lali, ai intrat serios in curatenia generala Spor la treaba!!
x_ggg, eu nu ii dau cereale de alea lui L. El are meniul asta:
-dimineata paine cu unt si miere/dulceata+ceai,lapte cu fulgi de porumb..sau ce vrea el (uneori imi cere fructe)
pranz-ciorbita sau carnita cu legume la cuptor, peste, etc
cina-de multe ori paste, orez cu legume, tocanite, etc
gustari (2) -fructe
Iaurt nu i-am mai dat de mult pentru ca bea cam 600 ml lapte pe zi si noapte , prefer fructele.
Bineinteles ca se mai schimba meniul, ii dau carne o data pe zi (si nici atunci, ca nu ii mai place, inainte manca 2 copanele la gratar acum nu mai vrea, trebuie sa-l pacalesc)
Oricum, il intreb si pe el ce vrea si meniul lui nu e mult diferit de al meu (la el fara sare multa, picant, prajit, etc)
laura, pozele??
Noi azi am facut curatenie, gatim si ne pregatim de we
Mami de Loris Stefan, o minune de baiat (2 oct 2009)
Raisa are nevoie de noi
kemsy spune:
Am uitat .
De Mos Nicolae L va primi dulciuri/fructe. La dulciuri trec budinca, ocazional ii dau, in rest nu a vazut decat praji facute in casa.Si niste clementine, ca e fan
Cadourile le pastram pentru Mos Craciun si Sf Stefan
Mami de Loris Stefan, o minune de baiat (2 oct 2009)
Raisa are nevoie de noi
x_ggg spune:
Va multumesc fetelor. Si cu cea mai mare rusine trebuie sa recunosc...Rares inca mananca pasat. Fructele pasate, ciorba pasata pana nu se mai simte nimic, altfel vomita. Daca ii dau carnita la grill taiata bucatele, le ia una cate una, la fel paste cu sos(ii dau niste forme dinozauri, dar a mancat si spaghetti lungi). Dar ciorba, tocanitze, orez...nu vrea si pace... si asa ii dau cu muzica, telefon, tv, altfel nu vrea neam. Simt ca am gresit in privinta asta. Orice ii dau de genul: iaurt, fructe, lapte cu musli dimineata, mananca fara probleme. Dar cand vine vorba de mancare gatita e horror.
Chiar nu stiu cum sa procedez, cum sa il fac sa manance cu placere si mancarea de pranz.
Ioanna81 spune:
buna fetelor,
intru repede sa va spun si eu meniul lui Carol. noi suntem plecati de acasa de miercuri.
micul dejun: oua de gaina/prepelita/lapte cu cereale/branza de vaci/pate de ficat facut in casa/gem de casa/dulceata de casa/magiun de casa si ceai cateodata
pranz (13.30): ciorba groasa si, daca mai vrea si ceva felul doi
seara(17.00): iaurt (1 sau 2 borcanele) cu grau expandat si/sau ceva budinca sau felul doi
noapte (20.30) lapte cu cuscus si o lingurita de miere/gris cu lapte/tapioca cu lapte/taitei cu lapte
intre mese mananca fructe/grau expandat/biscuiti integrali