Copilul meu adoarme ff greu seara!!!
Raspunsuri - Pagina 4
danangie spune:
Buna,
si eu sunt de aceeasi parere ca se trezeste prea tarziu la pranz. Trebuie sa se trezeasca cel tarziu la 15,30. Ar trebui la 8,00 micul dejun. Afara....la 12,00 papa de pranz. La 12.30 somnul de pranz si lasat sa doarma pana la 15.00 sau 15.30.Nu mai tarziu.Si eu cred ca nu reuseste sa adoarma mai devreme din cauza ca ora 17.00 este foarte tarziu. la mine daca mi se intampla sa nureusesc sa ii trezesc la 15.30 si se trezesc la 16.00 e deja show mare. Ca sa il linistesti il poti lua in brate in pozitia calutu.Adica burta ta lipita de burta lui si el cu capul asa pe umarul tau. Il plimbi prin camera , ii vorbesti in soapta , ii canti.....il mangai si cand da sa adoarma, sau se calmaza pus inapoi in patut. Sa nuil adormi in brate. Trebuie pusin patut inainte de adormi. Trebuie sa va faceti un ritual de facut ciao ciao calutului, ciao ciao usuletului...ma rog...jucariilor pe care le are in jurul lui, ciao ciao stelutei de pe perete, ciao ciao copacelului din fata blocului,etc Obisnuieste-l sa aiba i brate, langa el ori o paturica flausata micuta, ori o jucarie din plus micuta. Obisnuieste-l cu un cantecel.Acelasi cantecel.In fiecare seara.Efectiv ca un ritual.Asa creierul lui face legatura ca e momentul somnului cand aude acel cantecel, acel ritual de ciao ciao. Cu rabdare vei reusi. Niciodata sa nu iti pierzi rabdarea, sanu te enervezi pe el.Sa fii calma si tu si sa mergi si tu spre acest moment al somnului copilului, senina. Azi asa maine asa si ai sa vezi ca el va capata din nou obiceiul sa doarma. O super doica spunea ca nu trebuie sa "scoatem" obiceiul copilului si sal inlocuim. Pe urma, daca ii ies canini....inchipuie-ti ca zicea un doctor sotmatolog ca noi ca adulti am innebuni efectiv de durere apai saracii piticuti.....Multa bafta!
Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (2 anisori!!) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (8 luni) ! .
Pozici cu noi
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Copilul meu e genul argint viu..adica cand e treaz e intr-o continua miscare..nu pot sa il tin langa mine sa-i citesc poveste..n-are rabdare nici sa-i arat un catel sau ceva pe carticica cu animale domestice..cand mananca ca sa-l pot tine in scaun trebuie sa-i dau o gramada de jucarii..linguri, polonice..si alte chestii ca sa stea...In brate nu sta sa adoarma...sta asa cateva clipe ca sa-l alintam, sa-l pupacim si in rest vrea jos...Seara dupa ce ii dau biberonul, sting lumina si las doar lampita de veghe si ii pun in fundal (de pe telefon) cantecelke pt copii, dar la volum ff redus, cat sa se auda..dar nu functioneaza asta... Baby, am gasit broscuta pe okazii, e la 70 lei, dar acolo scrie ca are si melodii linistitoare pt copii. |
Mie asta mi se pare problema. Este deja destul de mare si mi se pare foarte agitat.
Si Alex a mea era/este asa, dar statea sa se uite in carticele, mazgalea cartile de desenat deja, se uita la desene si manca relativ linistita. La varsta asta eu o scoteam in fiecare dimineata la locul de joaca. Hinte, tobogan, nisip zilnic. Se trezea la ora17.00 si adormea in jur de 22/23. Si acum face la fel, cu exceptia ca de cand merge la gradi (pana la 13.00) seara adoarme la 22.00 foarte repede. E mult mai obosita.
Eu am cumparat de la Quelle un fel de steluta muzicala, era in oferta de Craciun atunci in 2007. Si acum o mai folosim.
Alexandra Maria
14.12.2007
oana_lex82 spune:
Buna fetelor, multumesc mult de raspunsuri..aseara a adormit cu greu pe la 23:30...Bineinteles k s-a foit toata noaptea, dar asta e de inteles in condsitiile in care il dor gingiile in asa hal...Am sa incerc sa il scot zilnic afara...macar in fata blocului..dar mi-e urat k tre sa il imbrac gros..sa ii pun ghetele si se cam impiedica cu ele..of...dar am sa incerc si varianta asta..sa vad daca functioneaza...
Varianta cu tinut in brate, plimbat sau tinut pe burta mea nu mai functioneaza decand merge bine in picioare..nu mai vrea sa stea, ma impinge cu mainile, imi da palme peste ochi, ma trage de par, numai sa-l dai jos...:(
De cantat i-am mai cantat, dar cum simte ca ii vorbesti se ridica in picioare si incepe sa imi arate ca sa-l iau din patut..
roli25 spune:
Oana, hai mai, daca acum ti-e urat sa-l imbraci sa iesiti, pai la iarna cand pui o gramada de haine, caciula, fular, manusi...cum o sa fie?
Trebuie scos zilnic. Scosul la aer il si caleste il si oboseste. Fa un program zilnic: mic dejun, iesit la joaca/plimbare si ai sa vezi cum la 13 iti pica lat. Si nu-l lasi sa doarma mai mult de 2-2,5 ore.
Chiar si o plimbare pana la piata, daca in ziua respectiva nu ai timp de parc ca tb sa faci piata sau sa gatesti.
Si ideal ar fi sa-i mai faci o scurta iesire si dupa amiaza.
Nu cred ca in conditiile astea mai prinde nici ora 10 seara de culcare, d'apai 11, care e ingrozitor de tarziu pt un copil asa mic.
oana_lex82 spune:
Pai uite ieri ce program a avut..s-a trewzit dimineata la ora 8:30..a mancat s-a jucat iar la 11:30 a adormit..pana la 14..i-am dat sa manance si pe urma am plecat cu el la nasi, pe jos..el in carut..cam 30 min de mers pe jos..ajuns acolo s-a jucat cu fetita nasilor cam 2 ore..de la nasi am plecat la mama..tot pe jos, era racoare..tot cam 30 min de mers pe jos..am stat si acolo 2 ore in care s-a jucat..si abia pe la 19:45 am ajuns acasa..era ff obosit pt ca la intoarcere..ap[roape de casa a adormit..dar cand am ajuns s-a trezit cand l-am luat din carut..si cu toate ca era super obosit tot a adormit ff greu..plus ca am umblat atat cu el prin aer liber...
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Pai uite ieri ce program a avut..s-a trewzit dimineata la ora 8:30..a mancat s-a jucat iar la 11:30 a adormit..pana la 14..i-am dat sa manance si pe urma am plecat cu el la nasi, pe jos..el in carut..cam 30 min de mers pe jos..ajuns acolo s-a jucat cu fetita nasilor cam 2 ore..de la nasi am plecat la mama..tot pe jos, era racoare..tot cam 30 min de mers pe jos..am stat si acolo 2 ore in care s-a jucat..si abia pe la 19:45 am ajuns acasa..era ff obosit pt ca la intoarcere..ap[roape de casa a adormit..dar cand am ajuns s-a trezit cand l-am luat din carut..si cu toate ca era super obosit tot a adormit ff greu..plus ca am umblat atat cu el prin aer liber... |
Este o idee preconceputa ca un copil obosit doarme mai usor/repede. Daca este prea obosit adoarme foarte greu, deci tu, ca mama, trebuie sa inveti care ii sunt limitele.
Alexandra Maria
14.12.2007
roli25 spune:
Daca va avea program cu iesiri zilnice, vei vedea ca o sa-si regleze somnul. Nu se va intampla din prima zi, cu timpul. Rabdare si relaxare, ca ii transmiti starea de agitatie.
Iesitul doar in carucior sa stii ca nu-l oboseste prea tare. Parc, zburdat, plimbat pe jos si o sa vezi rezultate.
La cum e vremea acum, poti sa profiti din plin. Dmineata 10-12, dupa-amiaza 17-19 si are deja 4 ore de zburdat pe afara.
J.D. spune:
Mi se pare ca toata problema e la tine. daca tie ti/e urat sa/l imbraci si sa/l scoti afara...copilul trebuie dus in parc sa se joace cu alti copii nu sa stea in fata blocului cu babele la barfa.
In alta ordine de idei, exista hainute speciale de iarna si nu trebuie sa/i pui 10 straturi nici cand e foarte frig. Foarte frig, adica -10 C. Oricum nu cred ca/l scoti tu pe frigul ala afara. Deci, cumpara un thermal base layer format din pantalon si bluza, un middle layer de fleece si un overall impermeabil si ai rezolvat problema.
Finn Constantine 15.10.2009 si 14+
Chuny spune:
De la prima pagina am banuit ca nu de frica racelilor nu il scoti afara, ci de lene :-( E drept ca exista si copilasi mai agitati, dar si parinti foarte comozi si atunci lucrurile nu se aranjeaza deloc. Pune osul la munca, imbraca copilul, scoate-l in parc, alearga cu el, joaca-te cu el, gaseste-i ritmul si veti fi amandoi mai fericiti.
Sunt curioasa: cand se joaca cu jucarii se plictiseste repede ? poti sa incepi deja sa te joci cu el cu forme de introdus intr-un cub sau stiu eu ce. Pictura cu mainile poate sa faca si la vrasta asta: sa murdareasca foaia si fusta lui mama-sa. S-ar distra ... spui ca e agitat si in miscare tot timpul, exista activitati la care sta linistit? ( in afara de televizor )
Hai, la treaba cu tine!
asteryaro spune:
Fetelor, pierdeti vremea, once again, din pacate.
Ma si intrebam, la un moment dat: ce mai urmeaza?
Lenea e cucoana mare, dar nah... hai sa intram pe forum, ne mai plangem putin, mai strangem niste lacrimi, insa... nimic nu-i bine pentru Oana, toate au cusur mai mare sau mai mic.
Oana, tu ce vrei, de fapt?