V-ati declarat CNP-ul la recensamant?
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kariguld
daca ai pasaport pe care scrie ca domiciliezi in Austria, atunci autoritatile romane iti retrag CI. ptr ca nu-si mai are uitilitatea. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Dupa casatorie, cind inca nu aveam nationalitatea franceza, mi-am schimbat pasaportul romānesc. Au scris acolo "Cetatean romān cu domiciliul in Franta", dar nu mi-au cerut niciodata sa le inapoiez buletinul. Poate pt ca am facut pasaportul la ambasada din Paris si nu aveau chef sa se incurce cu buletinele? Sau poate ca e diferit, daca ai buletin sau CI?
Acu' ma scuzati, da' sint ca ala turmentat, revin cu intrebarea, pe mine cine ma recenzeaza? Vine un nene sau o tanti de la ambasada ca stiu ei ca sint AICI
![](chatterbox.gif)
![](chatterbox.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Marox, eu zic ca nimeni.
Vad ca pe unii i-au intrebat chestii de pe formularele alea, pe altii nu. Pe noi ne-a intrebat tot si, oricum, eu am citit la final ce si cum.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
![](images/user_woman.png)
en_kvinna spune:
Pe mine si fratii mei ne-au declarat pårintii. Noi am lasata acasa CI sau acasa copii dupa toate actele ce se afla la noi, si de acolo au preluat CNP-ul, iar la restul intrebarilor au raspuns parintii. Noi, eu si fratii mei, suntem declarati emigranti temporari cu toate ca inafara mea,deocamdata, restul au rezidente permanente si sunt de cca. 10 ani in strainatate. O fi bine o fi rau , nu stiu.
EDIT: Parintii mei si-au declarat si nepotii care nici ei nu locuiesc in Romania, dar sunt cetateni romani, dar la fel de bine e posibil ca acesti copii sa fie declarati si de ceilalti bunici si uite asa apar de doua ori. Norocul ca nepotii au toti buletin si se pot verifica CNP-urile.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui en_kvinna Norocul ca nepotii au toti buletin si se pot verifica CNP-urile. |
CNP-ul se da in momentul in care se face certificatul de nastere. Acela e actul pe care apare prima data CNP-ul, deci si copii il au chiar daca n-au buletin.
Edit: Burtocika, oficial protectia datelor se asigura prin faptul ca acel CNP nu ramane in baza de date la final pe de o parte iar pe de alta parte recenzorii trebuie sa predea imediat chestionarele si sunt pasibili de amenzi daca folosesc orice informatie recenzata in alt scop. Asta oficial repet.
en_kvinna spune:
Lali, da ai dreptate, e logic dar nepotii mei sunt cu buletin de mult incat am si uitat de logica de bun simt.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Inteleg eu gresit oare? recensamantul nu ia in evidenta cetatenii romani care locuiesc pe teritoriul tarii? De ce sa declari cetatenii romani care locuiesc in strainatate?
E adevarat ca nu m-am informat, s-ar putea sa gresesc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Inteleg eu gresit oare? recensamantul nu ia in evidenta cetatenii romani care locuiesc pe teritoriul tarii? De ce sa declari cetatenii romani care locuiesc in strainatate? E adevarat ca nu m-am informat, s-ar putea sa gresesc. pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Pentru ca romanii aia poseda CI cu o adresa declarata in Romania!
Kari,asa este,tzi se ia automat buletinul,in momentul in care intri in posesia pasaportului cu domicilu in strainatate,pentru ca de fapt domiciliul tau acolo este si nu la dresa din buletin!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Pentru ca romanii aia poseda CI cu o adresa declarata in Romania! Kari,asa este,tzi se ia automat buletinul,in momentul in care intri in posesia pasaportului cu domicilu in strainatate,pentru ca de fapt domiciliul tau acolo este si nu la dresa din buletin! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana, pai si noi avem CI cu adrese de Ro, are si sora si cumnatul...dar nu ne-a declarat nimeni. Acuma e drept ca nu are cine sa ne declare(eu cu sotul avem o adresa la care locuieste altcineva, cumnatul are adresa la apartamentul socrilor care e gol, ei au murit, sora are la mama, pe ea ar fi putut sa o declare, dar nu a facut-o pentru ca mama asa a inteles ca se declara cei care locuiesc efectiv acolo).
Nedumerirea mea e ce fel de recensamant e asta: al cetatenilor romani din lumea intreaga sau a locuitorilor din Ro. Pentru ca in prima situatie si cei care au rezolvata problema adresei, adica sunt trecuti pe o adresa din strainatate dar sunt cetateni romani, ar fi trebuit declarati. In a doua situatie, doar cei care locuiesc efectiv in Ro.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Pai a cetatzenilor romani cu domiciliul in Romania!!!!
Eu stiu(acum poate s-o fi schimbat)dar ei "stiu"cine e inregistrat la adresa respectiva,si eventual confrunta si intreaba unde e ...cel lipsa!
Nu e normal sa fie declaratzi cei ce locuiesc in strainatate,atita timp cit recensamintul este al celor cu domiciliul in Romania!Dar aici intervine chestia cu CI de care am spus!
edit s aspun ca pe mine si pe copil nu m-a recenzat nimeni,nici macar prin e-mail sau posta,desi suntem luatzi in evidentza consulatului!Deci nu e recensamintul tuturoir cetazenilor romani,de pretutindeni!!!!!
inca un edit;Eu si copilul am facut aici recensamintul,suntem luatzi in Germania la recensamint,ca cetatzeni straini cu docmiliul in Germania!(da cu virsta,natzionalitate,religie...)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
en_kvinna spune:
Eu azi am intrebat-o pe mama daca m-a declarat pe mine, dat fiind faptul ca eu inca nu am acte in Suedia, deci oficial si legal eu inca apartin Romaniei. La care mama mi-a raspuns ca am fost declarata si ca persoana care a venit i-a spus ca daca are alti copii ins trainatate sa-i declare. Mama i-a spus ca ei nu stau in Romania, ca au acte acolo in strainatate si ca sunt plecati de foarte mult timp etc, dar acea persoana a zic ca indiferent noi suntem trecuti la ''emigranti temporari''. Si nu toate buletinele erau pe adresa parintilor. E posibil sa fi facut mama un exces sau poate recenzorul, Si da, fratii mei desi au rezidenta nu au pasaport cu domiciliu in alta tara, au doar pasaportul simplu. La toate astea adaugati spaima cand a auzit ca pt neconformarea legilor cu privire la recensamant amenda e de la 1500 ROn in sus.
Edit: La adresa fratilor mei nu sta nimeni, apartamentele sunt goale. Probabil cand mama a zis ca restul nu sunt nici in Romania si nici nu mai locuiesc la adresa aia, recenzorul sa fi cerut detalii si stiind ca oricum nimeni nu raspunde la adresa aceea sa le fi facut fisele din spusele parintilor. Eu am inteles ca e si recensamantul locuintelor, ce-o fi insemnand nu stiu.