V-ati declarat CNP-ul la recensamant?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Pai se face recensamantul celor care nu mai locuiesc in Romania?? De ce? Adica mama trebuie sa ne declare, cu catel, cu purcel, chiar si pe copii? Care e sensul?

"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Pai se face recensamantul celor care nu mai locuiesc in Romania?? De ce? Adica mama trebuie sa ne declare, cu catel, cu purcel, chiar si pe copii? Care e sensul?

Than go alone by sight."

Pai eu in Romania nu am domiciul declarat in Olanda, tu ai probabil alt caz. Eu am buletin pe care e o adresa, aia de la mama de acasa. Nu toate cazurile sunt la fel.

De asta zic, e o mare balarie cu recensamantul asta, cati nu sunt care lucreaza de ani de zile in Italia, Spania, etc, si au domiciul in buletin in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Pai si eu am CI in Romania, care, dupa cate stiu eu ( chiar vreau sa fiu corectata, daca nu e asa, ca e pusa rau pe bigudiuri legislatia asta!), se preda autoritatilor romane atunci cand renunti la cetatenie si primesti pe cea a tarii unde esti stabilit.
Altfel, CI e perfect valabila, chiar daca ai domiciliul stabilit in alta tara.In ast caz, este varianta pasaportului nou, pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, insa CI nu se schimba, nici nu se anuleaza.

Acum intreb eu, daca sunt inca cetatean roman cu dimiciliul in Austria ( viza de rezidenta si acte oficiale cu domiciliul principal aici), cum ma raportez la recensamantul de fata? Ce obligatii sunt?

Si, la urma urmei, care e scopul, sensul si smecheria cu recensamantul asta? Ce se vrea de la oameni si cat de juste sunt informatiile colectate? Si pentru cine?

Ori e vorba numai de tocat niste banuti de la buget si un recensamant e o ocazie numa' buna...!?

Than go alone by sight."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Eu am inteles ca se cere CNP-ul tocmai pentru a evita ca unele persoane sa fie inregistrate de doua ori. Noi am fi putut fi in aceasta situatie, am fost recenzati o data in orasul de domiciliu si in we in altul, in care ne-a gasit recenzorul. In rest, e o aiureala inregistrarea datelor, la noi recenzorul a bifat doar cateva casute si ne-am prins abia dupa, ca de fapt erau mai multe din ce auzisem la tv. Omul a facut economie de timp si probabil pune el restul acasa din burta. In ce masura vor coincide datele din cele doua orase, date culese si declarate de persoane diferite, e si asta alta poveste.

Tocmai ca nu e vorba de a 'corespunde' datele, ci TU trebuia sa zici recensorului (?) nr.2 ca sunteti deja inregistrati in orasul de resedinta!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

I-am zis, da degeaba. A tinut mortis sa ne mai treaca o data. I-am adus si buletinele ca sa se convinga ca scrie alt oras la domiciliu. Dup-aia am aflat ca toate primariile au interes sa treaca tot ce prind ca la o populatie mai numeroasa au bugete mai mari, mai multe posturi de functionari si altele de genul asta. Ce sa va zic ca la noi casa e jumate noua/jumate veche de 60 de ani, jumate cu termopan jumate nu, el a trecut totul ca fiind nou... Ne-a trecut romani pe toti ca a intrebat de cetatenie, nu de nationalitate, de religie n-a intrebat. Io cred ca nu vrea nimeni sa afle realitatea ci numai sa aranjeze niste hartii conform intereselor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

Pai si eu am CI in Romania, care, dupa cate stiu eu ( chiar vreau sa fiu corectata, daca nu e asa, ca e pusa rau pe bigudiuri legislatia asta!), se preda autoritatilor romane atunci cand renunti la cetatenie si primesti pe cea a tarii unde esti stabilit.
Altfel, CI e perfect valabila, chiar daca ai domiciliul stabilit in alta tara.In ast caz, este varianta pasaportului nou, pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, insa CI nu se schimba, nici nu se anuleaza.

Acum intreb eu, daca sunt inca cetatean roman cu dimiciliul in Austria ( viza de rezidenta si acte oficiale cu domiciliul principal aici), cum ma raportez la recensamantul de fata? Ce obligatii sunt?

Si, la urma urmei, care e scopul, sensul si smecheria cu recensamantul asta? Ce se vrea de la oameni si cat de juste sunt informatiile colectate? Si pentru cine?

Ori e vorba numai de tocat niste banuti de la buget si un recensamant e o ocazie numa' buna...!?

Than go alone by sight."

Cred ca se face un pic de confuzie. Tu ai resedinta in Romania si domiciliul in Austria din cate am inteles.
Fiecare dintre noi avem o singura resedinta cea declarata cea din actele oficiale (CI in cazul de fata).
Nefiind la prezenta la domiciliu din X varii motive o persoana nu inseamna decat ca nu a fost la domiciliu si cam atat ca a fost la vecina, la spital sau la sapat de cartofi este irelevant.
Din punct de vedere al recenziei identificarea prin CNP a persoanei este obligatorie oficiala si corect obiectata.
Din punct de vedere al recenziei gasirea sau negasirea la locul de domiciliu al unei persoane este perfect posibila si realista si nu presupune scaparea pe dinafara a acelei persoane si nici dublarea sau triplarea ei toate informatiile fiind prelucrate ulterior electronic erorile umane vor fi drastic diminuate in mod sigur.
Speculatiile (gen voturi, ulei zahar) sunt doar speculatii fara fond si fara o legatura cu recenzia unei populatii/zone. Recensamantul are un aspect pur statistic asa cum a fost dintotdeauna. Ca orice subiect de aceasta natura (statistic) exista matematic discutand o marja de probabilitate care este acceptata la nivel de populatie (statistica).
Dar sa nu facem teorii.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

Than go alone by sight."

daca ai pasaport pe care scrie ca domiciliezi in Austria, atunci autoritatile romane iti retrag CI. ptr ca nu-si mai are uitilitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Eu n-am predat nimic ca am dubla cetatenie. E foarte simplu, pe olandezi nu-i intereseaza actele romanesti, gen buletin, CI, ci acte de nastere, d-astea. Pe romani nu-i intereseaza ca am pasaport olandez atata vreme cat am si romanesc. Eu nu mi-am schimbat nimic in Romania, din cauza de alergat inutil, bani, timp pierdut, etc. Si am si pasaportul romanesc care mi se pare util, asa ca asta e.

Dar sunt sigura ca virgula cazuri ca ale mele sunt multe, de aceea zic, ca prea cu acuratete nu o sa fie, dar ma rog, ce ma intereseaza in definitiv.

Cat despre alte tari, si aici fiecare are un numar social, burgerservicenummer dar evident ca nu-l dai peste tot. Nu-l dai decat instantelor care au nevoie, primarie, la job (HR), scoala, dar nu la magazine, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Mie singura motivatie credibila a necesitatii CNP-ului mi-a trecut la ureche inainte de inceperea propriu-zisa a recensamantului: cineva de la INS a declarat intr-un interviu ca programul de calculator in care se introduc datele are ca si camp obligatoriu CNP-ul care foloseste doar ca si numar unic de identificare pentru a preveni introducerea unei persoane de doua ori. Deasemenea cel de la INS a explicat ca programul este prevazut ca, dupa verificarea unicitatii campului respectiv acesta sa nu fie memorat in baza de date.

Oricum pe la noi inca nu a trecut nimeni sunt chiar curioasa daca ne scapa sau nu. Si nu, nu locuim in vreun catun, doar intr-un cartier mai nou cu nume de strazi si numere de case alocate aiurea de primarie. De exemplu noi si vecinii de viz-a-vis nu figuram pe aceeasi strada . Ei au fost recenzati, noi nu, recenzorul respectiv neavand strada noastra trecuta pe lista...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Si pana la urma platim sau nu amenda daca nu trimitem formularele de recensamant prin posta(ma refer la cetatenii romani din strainatate!)? Nu de alta dar am inteles ca se vor aplica amenzi celor ce nu au fost gasiti acasa sau celor ce au refuzat sa raspunda intrebarilor recenzorilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Lali are dreptate, programul de prelucrare a datelor are probabil ca si cheie de control CNP-ul, ca fiind unic identificator si evitand dublarea datelor. Asta o inteleg. Problema nu se pune "la ce le trebuie", ci cum se asigura confidentialitatea datelor.

Pentru cei care se intreaba candid ce se poate face cu CNP-ul, hai sa va dau eu un exemplu (real si din pacate destul de des intalnit):

Ca sa te inscrii intr-o companie de tip MLM care vinde cosmetice (nu dau nume ca n-are sens), ti se cere o copie dupa buletin. O data ce esti inscris ai dreptul sa comanzi produse in valoare de pana la 18 milioane pe care sa le platesti dupa 2 saptamani, deci le iei pe credit. N-aveti idee cate persoane vin cu copii dupa buletine FALSE, dau cateva comenzi pe care le platesc si apoi dau o tzeapa de 18 milioane, dupa care dispar in ceata ! Vorbesc in cunostinta de cauza ! Pt ca o copie de buletin se falsifica foarte usor, atata vreme cat ai un CNP valabil, firma are un "verificator de CNP-uri" si atat. Teoretic, ar trebui sa-ti ceara si originalul de buletin, dar unii nu-l mai cer.
Si te trezesti cu recuperatorii la usa, ca au o copie dupa buletin cu adresa si CNP-ul tau, doar restul datelor nu corespund

Asta este doar un exemplu, dar sunt convinsa ca se pot face mai multe ...

A, si nici la noi n-a venit nici un recenzor pana acum ...

Mergi la inceput