V-ati declarat CNP-ul la recensamant?
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Si eu ma intreb acum ce s-o fi trecut la apartamentul socrilor, care e gol...:). O fi declarat vecinii? :) Oricum numai cumnatul are adresa acolo, dar el locuieste in Canada/SUA de mai bine de 15 ani...si-a pastrat si reinnoit CI pentru ca a fost "bibilica" lui, sa aiba acte romanesti. Si asta vecinii nu stiu. Eh, numai "realitati" in realitatea romaneasca .
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Si eu ma intreb acum ce s-o fi trecut la apartamentul socrilor, care e gol...:). O fi declarat vecinii? :) Oricum numai cumnatul are adresa acolo, dar el locuieste in Canada/SUA de mai bine de 15 ani...si-a pastrat si reinnoit CI pentru ca a fost "bibilica" lui, sa aiba acte romanesti. Si asta vecinii nu stiu. Eh, numai "realitati" in realitatea romaneasca ![]() pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Chiar ca
![](icon_smile_big.gif)
andre_ea spune:
citat din mesajul lui vdrag Si pana la urma platim sau nu amenda daca nu trimitem formularele de recensamant prin posta(ma refer la cetatenii romani din strainatate!)? Nu de alta dar am inteles ca se vor aplica amenzi celor ce nu au fost gasiti acasa sau celor ce au refuzat sa raspunda intrebarilor recenzorilor. mamica unei printese |
Despre ce formulare vorbesti?
Io's in pom cu recensamantul asta. Suntem toti cetateni romani cu domiciliul in Romania, dar nu suntem acasa in perioada asta. Ce vina am eu?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Nah ca pana la urma am intrebat-o iar pe mama si mi-a zis ca a declarat-o pe sora mea(pe noi nu, ca nu am locuit la ea). Logica a fost ca recenzoarea i-a spus ca trebuie declarati toti care au ultima adresa acolo, chiar daca acum sunt plecati in strainatate si ca pe sora mea a trecut-o pe o fisa separata unde a scris tara in care are acum domiciliul. Oricum mi se pare aiurea, atunci trebuiau luati in considerare toti care sunt in situatia asta, nu? Adica si noi restul, fie ca avem fie ca nu avem domiciliul in Ro dar am locuit la un moment dat in Ro...pentru ca toti avem CNP, indiferent de adresa la care locuim. Nah, cum spuneam...realitatea realitatilor .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
citat din mesajul lui Marox Dupa casatorie, cind inca nu aveam nationalitatea franceza, mi-am schimbat pasaportul romānesc. Au scris acolo "Cetatean romān cu domiciliul in Franta", dar nu mi-au cerut niciodata sa le inapoiez buletinul. Poate pt ca am facut pasaportul la ambasada din Paris si nu aveau chef sa se incurce cu buletinele? Sau poate ca e diferit, daca ai buletin sau CI? |
consulatul roman de la München ne-a retinut CI, cand am schimbat pasapoartele acum doi ani. CI nu se justifica daca domiciliezi legal in strainatate. asta ne-a spus consulul roman.
iulia_b spune:
Mie mi se pare normal ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate (nu cei care au renuntat la cetatenie) sa fie recenzati. Altfel cum am afla nr romanilor din afara? Recensamantul este pt a afla nr romanilor -nu numai al celor care se simt romani ci a celor care (mai)sunt oficiali romani, din care x in tara si y in strainatate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
citat din mesajul lui iulia_b Mie mi se pare normal ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate (nu cei care au renuntat la cetatenie) sa fie recenzati. Altfel cum am afla nr romanilor din afara? Recensamantul este pt a afla nr romanilor -nu numai al celor care se simt romani ci a celor care (mai)sunt oficiali romani, din care x in tara si y in strainatate. |
Pai in cazul asta recenzia cine s-o faca?
Eu cred ca este recensamintul populatziei si a cladirilor,din Romania si nu a romanilor de pretutindeni!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
iulia_b spune:
Printre altele ei declara ca urmaresc "fenomenul migra#355;iei, īn special al migra#355;iei temporare, la munc#259; īn str#259;in#259;tate #351;i altele". Populatia consta de fapt in oamenii cu cetatenie romana din tara sau din afara. Probabil se poate realiza si prin declaratiile fiecaruia care are o ruda in strainatate.
Mie mi se pare f limpede asa ca nu inteleg indignarea celor care au fost luati in calcul , pt ca sunt oficial cetateni romani, fie ca locuiesc la Cucuieti sau in Germania. Atunci ar trebui ca cei din afara, chiar daca nu au renuntat la cetatenie sa nu mai voteze, pt ca ei nu mai figureaza pe nicio statistica romaneasca.
Daca nu erau recenzati se gaseau carcotasi, acum ca se iau si ei in calcul tot sunt carcotasi. Pe bune ca nu mai inteleg...chiar asa de mult timp si energie dispunem incat sa ne enervam si sa comentam cu saptamanile ca de ce suntem numarati...