Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauri_ca spune:

Am facut painea, f. buna la gust dar a iesit coaja prea tare, se umple bucataria de frimituri cand o tai. Si nu prea s-a rumenit, nu stiu de ce. Oricum e aproape gata, pana diseara cred ca mai incerc o reteta.
Azi am facut ciorba de vacuta si am inca pe foc un fel de gulas, tot de vacuta. Sotu a copt ardei kapia, yumii ce buni sunt. A papat si Stefi inainte de nani ca nu aveam ciorbita gata. I-a placut f. mult.
Michelle, prajitura pare senzationala, si f. usor de facut. Cred ca ma bag sa fac si eu, ca tot am dispozitie de gatit azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Fete, pls help: vreau sa ii dau in ziua de ou o omleta, facuta dintr-un ou, fara ulei, cu un pic de cascaval si cu rosii. Problema: merge masa asta la masa de pranz??? Stiu ca ar fi mai bine ca mic dejun, doar ca la noi micul dejun e la 5-6 dimi, e Lp. La 10 is fructele. Si la 13 e pranzul- si i-as da omleta. Dar asta ar insemna o zi intreaga fara legume (pt ca urmatoare masa, de la 17, e din lactate). No, e bine???

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ludmila_p85 spune:

Fetelor !!!
Acuma am observat ca V.calca parca putin pe o parte cu talpa asa spre interior,adica apasa mai mult pe partea de talpa dintre picioare,nustiu,sper ca ati inteles. ai vostri cum?
M-a pus pe ginduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Crispro, multumesc mult pentru info de la uleiul tau de peste- asta ce avem noi, Denisa, are vit d la jumatate ca si concentartie dar dublu de vit A. Azi nu le-am mai dat nimic. Ce rau e sa nu te pricepi

Crispro, aoleu, macar un pic daca as lua si eu din strictetea ta, noi nu mai avem zi de ou si zi de carne, manaca echilibrat cam in fiecare zi, nu mananca ou de mai mult de 2 ori pe saptamana, doar ascuns prin preparate, oricum la ce cantitate mananca nu se pune. Si carne tot asa 1 data, de 2 ori pe saptamana. Asta nu inseamna ca nu exista zile la rand in care nu mananca carne, zile numai cu lactate si legume/ fructe.
Eu zic ca e foarte bine cum te-ai gandit, si rosiile alea din omleta sunt tot legume. Albert mananca omleta cu salata, in care ii pun rosii, ardei si uneori patrunjel- ptr vit C. Si a mancat sau la mic dejun sau la gustarea de dimineata sau la pranz, in functie de cum ne-am nimerit- asta in cazuri exceptionale, cand nu ear mancare gata, sau a refuzat ce era pregatit.

Eu nu mai fac bilantul cu ce mananca in fiecare zi, ma gandesc daca mananca de toate asa, cam la 3 zile. Pupam mami atenta si constiincioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Salut!!
Cristina, eu i-am dat omleta ca masa principala...Inca nu am auzit ca un copil sa pateasca ceva daca nu mananca legume intr-o zi. Dar nu prea te inteleg de ce esti asa stresata cu legumele? Poti sa-i fierbi un morcov sa il dai sa il manance daca crezi ca se intampla ceva...
Ludmila, nu am obs la Raul sa calce pe interiorul piciorului. Cel mai bine e sa mergi la un ortoped daca te ingrijoreaza asa tare!!
Eu sunt prost dispusa !! Raul a plecat la bunici cu Cosmin, sa ma aerisesc asa un pic... Mi-am luat branza de vaci sa fac prajitura, dar cum nu am cuptor cu grade, nu stiu cum sa fac prajitura aia a lui Oana, ca acolo scrie ca tb sa pun la 180 de grade in cuptor, asa ca nu-mi bat capul si fac papanasi fierti. Ii dau si lui Raul. Copilul tuseste, se ineaca cu muci, dar nu-i curg. Ce ma enerveaza...parca era mai bine cand era cu mucii la inaintare. De abia astept sa vina frigul, sa dispara si virusii astia!!!
Imi intarzie ciclul, dar nu prea sunt sanse sa fiu insarcinata, de aceea nici nu-mi fac test de sarcina si asa ma enerveaza...Eu eram cu ciclu fix, nu-mi facea surprize...cred ca imbatranesc si ma apropii de menopauza

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

Poze mare-partea aII a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

crispro, eu te inteleg ca ai trecut prin toti nervii din lume cu soacra, dar trimit un brat de pentru ea ca il iubeste asa de tare pe Vlad al tau. vezi cum zice ca i se rupe sufletul daca plange, fii si tu mai intelegatoare (si mai relaxata si mai senina daca e cazul, ca nu e graba nicaieri si pentru nimic, timpul oricum trece prea repede). din prea multa dragoste nu inseamna ca o sa ai un copil dependent de tine cand va fi mare si de afectiunea ta, inseamna ca acum ii oferi parte din sufletul tau neconditionat. eu le rasfat pe fetele mele cat pot de mult, o s-o fac mereu, si cu nepotii/nepoatele la fel voi face. bine, rasfat nu inseamna ca le voi face toate toanele nesanatoase si nelalocul lor... baby, bumblebee, copiii nostri se vor descurca in viata si rasfatati fiind, daca ii invatam care e limita intre alintare si obraznicie.

histamina, viata ta e atat de plina! si tu cu atata dragoste de viata

ooana, parca mai ieri vb despre mama ta si cat ti-ai dori sa te ajute cu Matei

hm, daca as renunta la carne? nu cred. nu sunt fan carne, oricum nu-mi place decat cea de porc si cate un piept de pui la gratar. dar mititeii si afumatura !! iar la lactate n-as renunta pentru nimic in lume!

bumble, mama a fost operata de 3 ori , poate era bine de prima data (acum 25 de ani!) daca nu o manca undeva sa se ridice din pat tinandu-se de margine si a dat cu capul de nu stiu ce si a facut hemoragie atunci de la efort . deci, mare mare grija (ps: mama nu vede acum cu ochiul ala )

paula, pupici lui Raul si felicitari pentru vestile bune

crissteo, am avut si eu asa o faza cu mama. ca oricat de mult mi-am dorit sa vina la noi, mi se parea ca unele lucruri nu le face bine (clar, in legatura cu fetele). DAR cum bine spunea alice (o fi ea tinerica, dar are minte multa ), la fel de bine ca noi nu le face nimeni. asta nu inseamna ca le fac cu rea-intentie cei din jur, dar le ia timp pana sa se dea pe brazda noastra . am noroc ca la noi e de partea noastra timpul

crissteo, eu i-am zis sora-mii sa-mi ia ulei de peste si ea mi-a luat de asta de la Lysi cu aroma de lamaie, pe el scrie doar dozele pentru copii pana la 5 ani (5 ml/zi) si de 6 ani si peste (10 ml/zi). e varianta pusa de carla, dar cu lamaie. de ce nu ar fi bun? a fost 37.20 lei.. asa, ca a venit vorba: i-am dat si Mariei de vreo 3 ori, a avut exament la limba spaniola si i s-a parut tare usor, de copii mici, asa ca o intreaba pe mama: oare o fi efectul uleiului? . sora-mea zice ca dupa o sapt de administrare la puiuta ei de 2 ani jumate a vazut o crestere remarcabila a apetitului...

vit A scrie ca are 460 ug pentru 10 ml(u ala cred ca e micro ), ala pentru copii scrie ca are 275...

www.magazin.naturistfarm.ro/ulei-din-ficat-de-cod-pentru-copii-240-ml-p-88.html" target="_blank">aici sunt informatii detaliate despre uleiul pentru copii pus de crispro

cris, acum o vad si pe minunata SN

revin dupa ce schimb un pampers mirositor

nici eu nu sar cu medicamente nici pentru imunitate nici pentru muci sau febra, decat daca se agraveaza si dureaza prea mult. nici vaccinuri n-am facut decat cele obligatorii, Mariei la fel. dar uleiul asta mi-a inspirat incredere (acuma trecand peste "produs natural pur")

Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

lauri_ca, cum a iesit painea? la mine mirosea inca de pe scarile casei a paine calda, si am stiut ca mama a facut-o pentru cand ajungem noi acasa . zilele trecute am facut cozonac cu rahat si maine vreau sa probez paine cu ceapa si cartofi

aha, am vazut cum a iesit din alt mesaj. pai rumena deasupra nu prea iese (desi mai poti umbla in setari sa pui pe crocant sau sa mai lasi la copt - din 10 in 10 min se poate programa). sau o poti pune la cuptorul clasic . eu pun o ideea mai mult ulei si nu iese sfaramicioasa

crispro, intrebai daca lucrez in fiecare sambata, hihi! intrebarea corecta e daca lucrez program normal de sambata(8-14) sau toata ziua . raspunsul: da

crispro, pai daca vrei ii poti da legume seara, ca lactate (cascaval) ii dai cu ou. eu am facut asa odata, am pus putin iaurt si in legume... doar ca... Isa a mancat 2 oua!!! taiate bucatele, cu miez de paine amestecat. a mancat cu amandoua mainile, singura

m-am uitat la retete, eu le-am facut mai demult si pe alea cu mere, si pe alea cu branza . cartofii, yammmmiii, ma apuc chiar acum de ei! dar o praji cu branza si multe stafide cred ca tot o sa iasa in seara asta...

Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Hai ma, ce-i cu uleiul? De ce nu e bun?

Eu stiam ca la anumite vitamine, partea care depaseste doza zilnica recomandata este eliminata prin urina. Nu o fi valabil si pt vit. A? Excesul de vit. A ce poate cauza? De maine micsorez doza la 2.5 ml la mica, la Elise o las la fel ca ea e mare.

histamina, Nu stiu de ce am impresia ca iti cunosc povestea... Oricum, imi amintesc ca atunci cand eram a pus cineva link la o poveste asemanatoare, era pe un forum bisericesc parca, tot despre o fata cu o sarcina toxica si care nu putea lua medicamente.

crispro, mai mami, ma faci sa rad.

btz, poti sa zici adio la cartofi si fainuri albe daca te apuci de monti

paula, 180 grade C la cuptorul de aragaz ar fi pe foc mediu.

michelle, si noi papam iaurt, branza si smantana din lapte nepasteurizat

Azi am facut prajitura in varianta cu mere. Cea cu branza imi place mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Ne-am adunat si noi de prin plimbari. Am fost la cascat gura prin Ikea dar desigur ca s-au mai gasit 2-3 prostioare de luat si tot am spart ceva bani.

btz pai eu voi tine Monti pana slabesc , cel putin prima faza care e ceva mai restrictiva. Oricum dieta asta e mai mult un mod de viata. Daca dupa ce slabesti te intorci la obiceiurile alimentare de dinainte vin si kilele inapoi. Probabil ca principiile de baza voi incerca sa le urmez toata viata ca eu la 75 de kile jur ca nu mai ajung!!!

Acum cred ca e deja tarziu si ai papat ficateii dar sa stii ca nu merg in combinatie cu mamaliguta sau orice faina de altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Eu is stresul de pe lume, doar ma stiti. No, bun, ii fac omleta, cu casacaval si rosii. Io inca ma stresez sa fie ca la carte, azi pui, maine ficat, apoi vita/ou, peste (mai rar). Legume zilnic, fructe zilnic. Cereale zilnic (aici intrand si orez, paine). Sare, zahar - nu. Dar daca pofteste la ceva nitel sarat, nu fac tragedie. Fara sucuri, ceaiuri. Bietul copil, inca are meniu de copil de 8 luni. Cand a fost mama aici a facut o supica buna, de galuste, ioi, un deliciu, foarte putin sarata. Am zis ca ii dau din asta si la copil, cu morcovel, cu galustele pufoase, cu un pic de carnita buna. nu i-a placut. Am incercat si a doua zi- nu a vrut. I-am facut apoi un piure naspa de 4 legume fierte si nesarate, a mancat tot. Zilele trecute i-am facut gris in lapte (de vaca), cu putina scortisoara si cu un pic de sirop pus de soacra (dintr-un borcan de visine puse pt praji, fara samburi si un pic indulcite). Am mancat si eu gris, foarte foarte bun. Deja imi parea rau ca nu facusem mai mult, ca nu se va satura copilul- dar nu i-a placut.

Azi am fost in Kaufland, mi-am luat niste sunca si niste masline, sa mananc rapid 2 sandwichuri. Si ma intreaba doamna draguta daca vreau sa imi dea o feliuta de sunca sa i-o dau copilului la mana. I-am zis multumesc, dar nu ii dau inca mezeluri. Ea: "nu???? da cat timp are?" No.

Ludmila, nu stiu ce sa zic- V calca ok, nu am observat nimic. Pt linistea ta poti merge la un dr, vezi ce zice. Am mai auzit asa de cazuri, altii ce calca in exterior, pe lateralul talpii. cica se corecteaza (probabil cu papuci).

Rodi,

Crissy, te de ce razi de mine? is prea stresata, asa-i? Stiu...

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput