Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (5)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mami_vreau/mami_vreau.jpg)
mami_vreau spune:
ellyshor ma bucur enorm ca sunteti bine!
pupici la toate burticile vorbarete si o saptamana usoara, fara greturi!
Laura
![](gravida.gif)
Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui josefine Mmamita, daca nu ai nici o strangere de inima sa iei un medicament atunci cand e necesar, vezi daca doctorul tau iti poate da zofran. Dupa ce trei saptamani am mancat numai crackers, ieri nu am mai rezistat si am luat o pastila. Sentimentul de a fi normal e priceless. Pur si simplu mi-a disparut orice rau. Sper sa ma tina. Vitamina b6, 25 mg dimineata si seara iar ar ajuta. La mine a fost frectie la picior de lemn cu vit b6, dar la tine poate functioneaza. Eu nu am nimic impotriva luarii de medicamente atunci cand sunt puse in balanta riscurile si beneficiile. Ma rog, tu stai si acasa, eu nu pot. *** |
Merci de sfat, o sa vad ce reusesc sa obtin, desi cand am cerut "ceva" pt starea de greata la prima sarcina dr. mi-a dat vreo 8 pastile pe zi, pe care mi-a zis sa le iau indiferent de cum ma simt. Am luat reteta si o mai am inca si acum :).Cat despre statul acasa, hm, e bine, asa cum zici tu, dar mai am fix 2 saptamani, dupa care ma intorc la mnca, asa ca....
![](bang.gif)
Corina, mami de Bubulina 10 luni si acum 6+ (?)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Elly, bine te-am regasit, ne-a fost dor de tine!
Fetelor, a venit si momentul meu - azi merg la doctor, prima vizita de la testele pozitive. Sunt super-curioasa daca imi va face eco avand in vedere ca varsta sarcinii e necunoscuta, oricum eu voi insista. Va tin la curent!
Burtici, voi tineti jurnale de sarcina? Eu am tinut la prima si a fost o idee super - chiar daca nu intotdeauna aveam chef, am incercat sa scriu macar cateva fraze pentru fiecare saptamana de sarcina si acum le recitesc cu mare drag. Imi imaginez ca bucuria va fi cu mult mai mare cand le voi reciti peste 10, 20, 30 de ani...Deocamdata pentru bebe 2 nu am inceput, am vrut sa trec de prima vizita la dr. mai intai si dupa dau fuguta sa cumpar si jurnalul.
Va pupacesc si sanatate multa va doresc!
Corina, mami de Bubulina 10 luni si acum 6+ (?)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_Deeutza/Deea_Deeutza.jpg)
Deea_Deeutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adipapazi monica, te imbratisez. deea, dar te trezesti pt copilul tau!ala pt care te vei trezi din ora in ora cand va suge! trebuie sa lupti pt el! titi, mai ales cu tine vreau sa vb. si eu cred ca e vorba de NT, nu de MT, care, intr-adevar, trebuie sa fie sub 3 pt ca valaoarea sa fie buna. daca valoarea e mai mare, nu trebuie eliminat fatul, ci poti face alte 2 investigatii: CVC (cariotipul veziculelor coriale), la 12-14 sapt, sau amniocenteza, la 22 de saptamani. ti se da un rezultat partial in ziua respectiva, care e 90% acelasi cu cel final, primit peste 2 saptamani. abia atuncib iei decizia ce vei face cu fatul.diferenta intre cele 2 investigatii este: cu cat afli mai repede, daca decizi sa intrerupi sarcina, una e sa faci chiuretaj, alta e sa astepti pana in s 26 si sa nasti. trauma psihica mi se pare si mai mare la 26 sapt, dupa ce simti miscari in burta, ai burta etc. ai incredere in fatul tau. ai rabdare. stiu ca iti spun imposibilul. trebuie sa fii puternica si sa gandesti pozitiv. nu este o valoare chiar asa de mare. poate mergi for second opinion la herghelegiu, iosup sau pop, pe langa NT, mai sunt si alte semne care se urmaresc echografic in astfel de cazuri: degetele de la maini/picioare, distanta dintre ele, locul in care sunt inserate urechile etc.daca nu gasesti loc la ei (sunt fully booked pt luni de zile), mergi la clinica la usa lor si da-te cu fundu de pamant, sigur te vor primi. inteleg urgentele.iti tin pumnii si am incredere ca va fi bine. ![]() mami_vreau, te astept la martafoii mei. Adi, mami de ana si ioachim |
Adi, scuza-ma, dar nu stiu despre ce vorbim. La ce discutie te referi?
Sa ne dea Dumnezeu sanatate!
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_Deeutza/Deea_Deeutza.jpg)
Deea_Deeutza spune:
Bun venit noilor burtici, bebei sanatosi si sarcini la termen!
Elly bine ai revenit, ma bucur ca esti bine, bebe e ok?
Eu sper sa rezist psihic pana miercuri cand trebuie sa merg la eco. Ma trezesc la 4-5 dimineata din niste vise ingrozitoare. Ma rog doar sa-i bata inimioara in continuare sufletelului meu
Va si sa aveti o saptamana fara greturi si incidente!
Sa ne dea Dumnezeu sanatate! 8+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cuchilici/Cuchilici.jpg)
Cuchilici spune:
Buna!
Se pare ca m-am bucurat degeaba ca n-am avut greturi. De saptamana trecuta m-a luat si pe mine si se pare sa se accenueaza din ce in ce. Am ajuns la punctul unde chiar daca nu mananc si nu beau apa, tot vomit. Si bineinteles daca mananc, orice mananc, vomit. Voi ce mancati si puteti sa retineti?
O zi buna!
Corina 10+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onutza83/onutza83.jpg)
onutza83 spune:
elly ne bucuram ca esti bine abia astept sa ne povestesti ce s-a intamplat la spital.Important ca esti bine.
Deea daca nu mai ai scurgeri e totul ok stai calma.Nu te ingrijora ca va fi totul bine
De noi numai de bine.Azi am fost si am luat rezultatele la DD risc scazut de 1 la 10000.e totul ok.Acu astept sapt 16 ptr TT.
Va pup!!
![](images/user_woman.png)
josefine spune:
Cuchilici, incearca cu biscuiti sarati :(, bauturi acidulate, fructe. Ai grija sa nu te deshidratezi.
Elena, depinde de ce a negociat angajatorul tau cu asigurarea. E foarte complicat sa vezi cam cat te-ar costa. Poti intra sa vezi pe site-ul asigurarii tale sa vezi cat iti acopera din nastere?
De ex, asigurarea mea acopera 80% din costul nasterii. La prima vizita la doctor au estimat cei de acolo ca voi plati in jur de 2500 de dolari. Sumele astea sunt diferite in functie de asigurarea ta, de costul negociat (de catre asigurare) al nasterii in statul din care esti (de ex, in NJ am auzit ca ar fi vreo 40k o nastere normala, la mine e vreo 12-13k).
![](images/user_woman.png)
crixy spune:
Elly, bine ai venit acasa!
Ei , e luni.... am promis ca vin cu vesti...
interpretarea de la dublu test nu era gata la medlife, asa ca m-am dus la regina maria pt o ecografie.
aceeasi problema cu osul nazal, ca nu se vede atat de bine incat sa il poate trece vizibil. ar fi ceva acolo dar este foarte mic. oricum dr a incercat sa ma incurajeze , mi-a facut chiar un calcul de risc bazat pe masuratorile de la ecografie si pe analizele de sange de la medlife. riscul a iesit mic :) ceea ce ma bucura putin (1:530 si 1:10000).
mi-au recoltat sange si la regina maria , pt un dublu test complet. sper sa iasa rezultatele pana vineri, sa mai merg iar la ecografie "ca atunci copilul va fi mai mare si poate se vede osul mai bine"
off.... iar sunt ravasita!
Crixy 12+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onutza83/onutza83.jpg)
onutza83 spune:
Cris am tot vazut aici ca se vb de osul nazal...mie dr nu mi-a zis nimik de chestia asta.La interpretarea analizelor la rubrica os nazal e completat necunoscut.Nu te mai impacienta.O sa fie bine ai sa vezi.