Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Da,RAMONIK,la dr.Chelemen am facut ecografia,si mi s-a parut exagerata in aprecieri,deja presupunea ca ies rau analizele de sange si trecem deja la biopsie de vilozitati coriale.
Anitta_O,nici eu nu voiam sa fac analiza de sange la dublu test,dar practic am fost luata pe sus...ca e la limita masuratoarea pt translucenta nucala,abracadabra,vilozitati coriale,deja imi huiau urechile,nici nu stiu cand mi-au recoltat sangele.Eu stiu ca peste 4-4,5 mm la translucenta nucala se pun semne de intrebare...da cine-s eu sa ma pun cu ginecologu?
Sunt foarte multumita in schimb ca am vazut toate organele,a numarat tot ce trebuie,tot pe lista de inventar,fluxuri de sange,batai de cord....eu practic doar asta voiam sa vad si sa aud....asa-mi vine sa nu ma mai duc pana nasc la vreun ecograf
Va pup,si va doresc multa liniste tuturor!Noapte buna!
Virginia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

monica, te imbratisez.

deea, dar te trezesti pt copilul tau!ala pt care te vei trezi din ora in ora cand va suge! trebuie sa lupti pt el!

titi, mai ales cu tine vreau sa vb. si eu cred ca e vorba de NT, nu de MT, care, intr-adevar, trebuie sa fie sub 3 pt ca valaoarea sa fie buna. daca valoarea e mai mare, nu trebuie eliminat fatul, ci poti face alte 2 investigatii: CVC (cariotipul veziculelor coriale), la 12-14 sapt, sau amniocenteza, la 22 de saptamani. ti se da un rezultat partial in ziua respectiva, care e 90% acelasi cu cel final, primit peste 2 saptamani. abia atuncib iei decizia ce vei face cu fatul.diferenta intre cele 2 investigatii este: cu cat afli mai repede, daca decizi sa intrerupi sarcina, una e sa faci chiuretaj, alta e sa astepti pana in s 26 si sa nasti. trauma psihica mi se pare si mai mare la 26 sapt, dupa ce simti miscari in burta, ai burta etc.
ai incredere in fatul tau. ai rabdare. stiu ca iti spun imposibilul. trebuie sa fii puternica si sa gandesti pozitiv. nu este o valoare chiar asa de mare. poate mergi for second opinion la herghelegiu, iosup sau pop, pe langa NT, mai sunt si alte semne care se urmaresc echografic in astfel de cazuri: degetele de la maini/picioare, distanta dintre ele, locul in care sunt inserate urechile etc.daca nu gasesti loc la ei (sunt fully booked pt luni de zile), mergi la clinica la usa lor si da-te cu fundu de pamant, sigur te vor primi. inteleg urgentele.iti tin pumnii si am incredere ca va fi bine.

mami_vreau, te astept la martafoii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Am tot ezitat sa ma inscriu pe lista ca a fost o surpriza (soc) aceasta sarcina. Luam pastile AC, dar ma simteam un pic rau si am zis sa imi fac un test doar asa, in gluma. Dupa alte 5 teste pozitive, unul la sange, s-a confirmat. Ma inscriu si eu pe lista cu data nasterii pe 30 mai. Asa au zis la ecografie dupa masuratori, ca altfel habar nu aveam. La ecografie ni s-a spus ca totul arata excelent.
Ma lupt cu greturile acum - mi-au dat vitamina B6, care chipurile ar ajuta. Mai am si un medicament de rezerva, Zofran, dar se pare ca parerile sunt impartite, asa ca il tin pentru zilele alea mizerabile. Sper sa fi trecut. Oricum, mananc doar biscuiti sarati, ca altceva nu prea intra.
Cam asta pe aici - la noi sunt f. relaxati doctorii, nici analizele la sange inca nu mi le-am facut, urmeaza saptamana viitoare. Iar teste...nici vorba, fac un triplu test si cam atat. Voi ce analize ati mai facut?
Bine v-am gasit! :)

Cand ma treceti pe lista, va rog sa nu imi puneti iconasul cu ca nu ma inspira :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Salutare mamicute,

Josefine - bine ai venit! Nu stiu unde locuiesti, insa in cazul meu, in ambele sarcini, mi s-au facut analize si ecografii pentru etapele cele mai importante din sarcina: ecografie si singe la 6 saptamini si 5 zile, ecografie si singe pentru dublu test la 12 saptamini, singe la 16 saptamini, ecografie la 20 saptamini, 24 saptamini, plus testul pentru diabetul gestational mai spre finalul sarcinii, iar cind am ajuns la 40 de saptamini am fost monitarizata din 2 in 2 zile.
Mentionez ca prima sarcina a fost una lipsita de probleme, am nascut natural, fara epidurala un copil sanatos de aproape 4 kg si pina acum si cea de a doua sarcina e ok si in parametrii, ah si am virsta sub 35 de ani.
De asta zic ca, probabil, difera de la stat la stat sau poate chiar si de doctor la doctor, insa doctorita cu care am nascut si cu care merg si in a doua sarcina nu mi-a lasat niciodata impresia ca o doare-n paispece si ca om face cind om face testele. Ceea ce admir insa la ei e faptul ca nu panicheaza pacientul de-aiurea si ca poti avea o discutie umana fara a considera ca tu esti pacientul si el e Doctorul.
Asta e experienta mea.

Bafta multa, sarcina usoara si bebe sanatos,

Clara- mama lui Bryce si bebe 2-13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Neata, fetelor! Azi n-am somn, desi e sambata. Tre sa pun Utrogestanul la 8 ore si pt asta suna ceasul in fiecare dimineata la 6. Il iau asa 6-14-22. Asta nu prea cred ca va interesa, ziceam si eu asa.

Deci de la 6 n-am mai avut somn si am zis sa va mai scriu si voua ce ma preocupa. Ca si cum nu era de ajuns ca o sa vina bebe(si asta implica multe pregatiri) noi suntem in urma si cu alte chestii organizatorice si avem de facut cam asa:
-cununia civila(da, inca nu suntem casatoriti si desi avem 6 ani impreuna si am planificat bebele nu ne-am gandit sa facem si asta inainte)
-cununia religioasa(evident)
-o nuntita mica pe care eu mi-o doresc tare mult, el ar prefera fara
-cautat casa(dap...nici de-asta n-avem)
Din lista de mai sus rezulta si alte alergaturi si cheltuieli si planificari, cum ar fi rochia de mireasa(la care eu nu vreau sa renunt nici daca facem cununie doar civila), costumul lui, verighetele, biserica, eventual un mic local pentru un party mic mic macar cu familia.A, si eventual pe langa local si un hotel ceva pt parinti ca nu sunt din Bucuresti.
Aseara am discutat de astea, n-am ajuns la o concluzie clara, nu stiu cum sa le facem si cand. Daca aveti idei de cum se poate face o nunta fulger sau stiti vreo biserica draguta sau un local micut si fainut sau rochii de mireasa ieftine pt gravide sau nu neaparat gravide, sau verighete sau orice, toate asta in Bucuresti, please help!

Andreea, 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Vai, fetelor! Ma apuca disperarea! De aproape 2 ore ma tot uit pe net cu organizatul de nunta. Ba la biserici, ba la starea civila, ba la localuri. Incep sa vad si celelalte costuri ascunse ca-s multe si mari. Coafor, fotograf, preoti, analize, nasi!!!!!!!!!!N-avem nasi, n-avem nimic, nici macar idei n-avem. Al meu barbat zice ca nu vrea nunta pt ca ar veni prea multi invitati din partea lui si ne-ar trebui 2 sali sau 2 nunti mari si cheltuiala e uriasa, evident si in plus cica nu poate sa aleaga pe cine sa cheme si pe cine nu...Si acu incepe sa mi se para ca si o nunta mica tot agitatie e, cam ca la o nunta mare. Nu stiu ce sa fac. Chiar si fara nunta, doar cu civila si religioasa tot e complicat. Eu nu stiu cum reuseste lumea sa faca nunta...

Andreea, 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Aever, nunta o poti face numai si numai cu parintii, fratii vostrii si nasii, daca o vreti mica de tot. Tot asa de bine ai putea sa nasti si sa faceti botez+nunta, am vazut ca se mai practica. Eu, daca ar fi sa ma mai marit o data acum, nu as mai face nunta mare cu tambalau, cu toate neamurile adunate, sa se simta datoare sa dea bani, sa se imprumute si sa ofteze cand dau banii (of, e chiar naspa lucrul asta). As aduna doar parintii, fratii nostri si nasii, nu m-as complica sa fac eu vreo pregatire, ci as merge la un mic si cochet restaurant (in Bucuresti cred ca exista o multime) si gata. Fara prea multe pretentii si coafuri. Sau as face o nunta cu prieteni, daca ai prieteni multi si zapaciti. Fara rochie de mireasa in timpul petrecerii, fara haine scortoase, sa fie bucurie si distractie maxima. Magazin de rochii de mireasa nu stiu, asa mai ieftinut. Am auzit ca acum costa foarte mult o rochie de mireasa. Am eu rochia mea de mireasa, daca o gasesc si-ti place, ti-o pot vinde.
A, si daca faci nunta mica-mica, se vor gasi si nasi. Potentialii nasi se sperie pentru ca o nunta presupune multi bani si nuntasi din partea lor. Daca ii informezi ca nu va fi chiar asa, sigur se vor gasi si nasii potriviti sufletului vostru.
Virginia, am inteles de la primul tau mesaj ca ai fost bagata intr-un tavalug cu analizele astea pt DT. Ce ma bucur e ca nu esti panicata, ca esti increzatoare si pozitiva.
Josefine, chiar ca o mare surpriza e sarcina asta! Nici eu n-am facut inca analizele, probabil pe saptamana viitoare daca oi avea bani, la noi nu mai sunt fonduri de decontare a analizelor, si mi s-a recomandat si complexul Torch, care e destul de scump. In sarcina trecuta am facut doar doua ecografii, iar acum probabil voi face la o luna-o luna si jumatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

TRAGE AER IN PIEPT,INCEARCA SA TE CALMEZI SI IA-O USOR
AI STABILIT O DATA A NUNTII?
APOI VB CU SOTUL TAU SI STABILITI O LISTA DE INVITATI,AR TREBUI SA STITI UN NR APROXIMATIV CA SA PUTETI CAUTA UN LOCAL.USOR USOR SE REZOLVA TOATE.EU PT NUNTA MEA MI-AM FACUT SIGURA MULTE CHESTII DE LA INVITATII PANA LA PLICURI PT BANI, CASUTA DE DAR,ARANJAMENTE FLORI,CARDURI DE MASA,PAHARE MIRI+NASI.SI SIGUR O SA SCAPI MULT MAI IEFTIN.

Mergi la inceput

IN CEEA CE PRIVESTE ROCHIA DE MIREASA,POTI FFF BN SA ITI IEI O ROCHITA ALBA SAU CREM CARE SA NU AIBA ""STATUTUL DE ROCJHIE DE MIREASA"".SE GASESC MULTE MODELE FRUMOASE,IAR ACCESORIILE LE POTI LUA SEPARAT,SFATUL MEU E SA NU LE CAUTI IN MAGAZINE MARI PT K SUNT MAI SCUMPE.EU DE EX MI-AM LUAT VOALUL DIN EUROPA CU 25 LEI,IAR IN MAGAZINUL DE UNDE AM LUAT ROCHITA ERA 110LEI UNUL APROXIMATIV LA FEL.

Mergi la inceput

daca te pot ajuta cumva ,sau daca ai nevoie de ceva spune-mi.vedem cum rezolvam.

Mergi la inceput