FIV in Ungaria 141
Raspunsuri - Pagina 13
aristica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adipapazi ari, nush cum e la turci, dar la PK plantele sunt in deplina fotosinteza. |

chiar asta voiam sa intreblore am raspuns la PM, chiar ingrozitor de sincer, deci sa nu te sperii

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
matilda_s spune:
adipapazi
acum m-am intors de la clinica. ma omoara asteptarea de acolo. 3 ore am stat ca sa intru...ma rog. facem totusi punctie luni.cei doi foliculi mai mici au mai crescut, asa ca mi-a mai dat astazi inca de facut injectii, deci cu 2 zile mai mult decat prima data si sa speram ca ne bazam pe toti 3. daca nu speranta e la ala singur de pe stangul care e grasan![]()
l-am intrebat pe doc daca conteaza luna si aspre surprinderea mea a zis ca e posibil sa fie o luna proasta si a mai spus ca tinand cont ca data trecuta am produs 6 foliculi cu 6 ovocite, la punctie, acum sa fie in repaos doamnele ovare.
ce spuneam eu de protocol schimbat: medicamentele au fost aceleasi fara anticonceptionale inainte( chestie care la randul ei poate sa influenteze negativ rezultatul-l-am intrebat tot azi) dar dozele au fost diferite. in sensul ca merionalul a fost mai mere dar gonalul mai putin-semnificativ chiar.
e acum, alaltaieri cand m-am dus si stii ce varza eram pe toate planurile, mi-a marit doza de gonal. si azi surpriza, aia doi erau mult mai dezvoltati si din cate am inteles mai aparuse unul mic de tot. deci intrebarea ramane valabila, nu? eu din cate am citit despre gonal asta e rolul lui, sa te ajute sa produci mai multi foliculi. acum e adevarat si ca exista cu siguranta o legatura intrinseca intre cele 3 medicamente pe care trebuie sa le luam, probabil daca cresti unul trebuie sa il scazi pe celalat, nu stiu. dar intrebarea ramane valabila: de ce schimba schema daca prima oara a functionat beton?
iti dai seama ca asta nu prea pot sa il intreb....pare ca ma bag in munca lui si nu e ok. dar pentru mine ramane un mister.
e, acum astept cu nerabdare punctia cu speranta sa fie si ceva in ei
acum am picat in extrema cealalta....sunt convinsa ca e ce trebuie in ei
daca tot au clocit atat....
te pup, iti doresc weekend placut
adipapazi spune:
matilda, daca vrei sa te ajut sa intelegi ce se intampla, poate detaliezi schema. ambele dati ai avut protocol scurt?
in niciun caz AC nu inhiba in asa hal ovarele, le mai pun la odihna, dar asa inhibate? ti-o fi dat unele puternice?de obicei, ovarele pot sa se inhibe asa cu suprefact si altele din sfera lui.
gonalul contine doar hormonul fsh, in timp ce merionalul contine fsh si lh in mod egal.dozele se ajusteaza in functie de raspunsul ovarelor tale, de valorile hormonilor tai in z 2-3.
eu zic sa il intrebi asa:
bai dr, de ce am skimbat dozele daca data viitoare am raspuns mai bn?
in plus, hai sa facem hormonii fsh, e2 si lh in z2-3 si daca arata bine, ne apucam de stimulare pt fiv, adica sa nimeriti o luna buna.
pana una,alta, bine ca s-au mai dezmortit treburile, cloceala placuta!
matilda_s spune:
neata adipapazi
priama data schema a fost asa: anticonceptionale lindynette o luna inainte
- im ambele cazuri protocolul scurt
primul fiv:in ziua 2de ciclu- ziua 1 de stimulare-gonapeptyl-1ml
-ziua 2- gonapeptyl 1ml, gonal f-112,5, merional -75
-ziua 3- gonapeptyl 1ml, gonal f-112,5, merional -75
-ziua 4- gonapeptyl 1ml, gonal f-75, merional -150
-ziua 5- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-75, merional -150
-ziua 6- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-112,5, merional -150
-ziua 7- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-75, merional -150
-ziua 8- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-75, merional -150
-ziua 9- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-112,5, merional -75
al doillea fiv
fara anticonceptionale din cauza mutatiei genei mthfr
in ziua 2de ciclu- ziua 1 de stimulare-gonapeptyl-1ml
-ziua 2- gonapeptyl 1ml, gonal f-112,5, merional -7150
-ziua 3- gonapeptyl 1ml, gonal f-75, merional -150
-ziua 4- gonapeptyl 1ml, gonal f-75, merional -150
-ziua 5- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-75, merional -3
-ziua 6- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-75, merional -3
-ziua 7- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-75, merional -3
-ziua 8- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-75, merional -3
-ziua 9- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-112,5, merional -3
-ziua 10- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-75, merional -3
-ziua 11- gonapeptyl 1/2ml, gonal f-75, merional -3
apoi la amandoua cu 36 ore inainte la ora 21,30 injectie cu ovitrelle
nedumerirea mea este legarta de dozele de gonal, pentru ca dupa cum ti-am spus, in ziua a 8-a cand am fost la control si reactia era cum stii, mi-a marit doza de gonal si surpriza! situatia s-a mai imbunatatit.
de asta nu imi este clar.
matilda_s spune:
a si am uitat....
nu mi-a cerut de data asta analize de sange decat in a doua zi de ciclu si apoi dupa 4 zile. atat.
data trecuta am facut din doua in doua zile.
adipapazi spune:
matilda, constat ca iti marea merionalul si lasa gonalul de 75. cum gonal=FSH si merional =lh +fsh, o fi gandit omul ca, marind merionalul, iti mareste si fsh, si lh. daca iti dadea numai gonal mai mult, primeai mai mult fsh, dar lh la fel ca data trecuta. se vede, insa, treaba, ca raspunzi, poate, mai bine la fsh din gonal, nu combinat cu lh.
calculeaza si tu cat fsh si cat lh ai avut in fiecare zi la ambele fivuri si compara si cu analizele de sange din timpul fivului, apoi du-te si intreaba-l ca-l intrebi pe banii tai si spune-i ca tu pleci nelamurita si nerelaxata psihic si ca a bad mood is not good for obtaining pregnancy .
Ruxandrica spune:
Salutare fetelor, update din Buda ![]()
Deci avem 4 embrioni: 3 "very good" si al 4-lea cu fragmentatii dar inca se divide, maine dimineata ma suna PK sa-mi spuna cand facem ET (Doamne omul asta cred ca e pe vitamine all day long, cica la 8.00 trecute fix ma suna).
Daca sunteti dragute sa ma lamuriti si pe mine care-i treaba cu fragmentatiile ...
Va pup si succes tuturor 
samira33 spune:
hello
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
danutza27 spune:
Buna fetele,
Am 2 embrioni in burtica acum si sa speram ca stau acolo 9 luni.
Dar sunt foarte suparata ca am rugat pe o asistenta sa imi faca injectia cu ovitrelle si i-am spus ca tre sa imi faca o anumita doza si ea mi-a facut-o pe toata din repezeala.Credeti ca afecteaza cu ceva?
Am tras o mica doza de plans ca de nu ma pot abtine.
Va pup
cybele spune:
neatza unguroaicelor!
adi, mi-a mers la suflet ce i-ai scris matildei!
ruxandrica, iti explica PK tot ce vrei sa stii de fragmentatii, in principiu cu cat sunt mai putin fragmentati, cu atat mai bine. De obicei fragmentatiile apar la ICSI, insa pot aparea si la fertilizarea obisnuita, in procesul normal de diviziune celulara.
danuta, felicitari pt transfer! cu ovitrelle-ul, acuma tie nu iti ramasese fix jumatate de injectie? mai aveai una intreaga? eu stiu ca asta contine HCG, care ajuta la implantare. acuma daca vrei sa afli o parere competenta mai bine scrii la PK si intrebi
samira, pe cand histero?
eu inca clocesc, maine am egg retrievalul ;)
MTHFR C667T Heterozigot
FIV 1 Budapesta reusit, sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani; tratament in sarcina cu Femibion, Acid Folic 5mg, Cetebe, Clexane 04, Aspenter
Keep walking --life is such an incredible journey!!!!