Manifestari astmatice la copii (5)
Raspunsuri - Pagina 15
flaviutza spune:
Craciun Fericit fetele si puiutii...sanatate multa si bucurii!
Fi-mea o duce in continuare bine, am si uitat de cand nu am mai folosit vreun puf, desi le am si acum la indemana.Imi era atat de frica de reintrarea in colectivitate, dar, deocamdata e bine.
Tot mai raceste, n-o sar doua luni fara sa prinda cate o viroza ceva, dar fara antibiotic , wheezing si restul. Cand imi aduc aminte cat de disperata eram acum un an jumate si cat m-a "imbarbatat" un medic, cica cel mai bun din oras pe problema asta cu" a facut astm la 7 ani, nu sunt sanse sa-i mai treaca vreodata". eu sper sa se fi inselat amarnic, am fost recent la el la control, s-a si mirat ca am disparut subit...el credea ca schimbasem medicul :).
Ce voiam sa va spun(desi cred ca am mai spus-o odata) dar revin. puneti-i la sport, foarte mult sport, daca se poate in aer liber. e greu la inceput , incepeti intr-o perioada de calm, fara crize, putin cate putin si mariti ritmul. eu am ajuns acum, pe grade cu minus, sa dam 10 ture de curtea scolii . tenis nu mai facem, ca nu avem balon, pana la primavara, dar n-o las sa lase ritmul, o alerg pe ger de-i sar capacele.A redevenit copilul care a fost pana la 3 ani, cand toata ziua iarna vara alerga.
Inca sunt convisa ca regimul de "copil de camin" mi-au adus copilul perfect sanatos care umbla cate doua ore prin ger la stadiul de astm. sa ma explic de ce. 8 ore de camin, intr-o camera de 30 mp,infectii repetate tratate cu atibiotic, apoi , mai ales iarna , fara prea mult timp de plimbari,bicicleta role...cred ca acest complex de factori mi-au transormat copil din calit-la stadiul in care cum iesea in ger,hop tuse,hop wheezing si restul tacamului.
Eu cred ca dezvoltarea capacitatii pulmonare prin sport e benefica cat toate alopatele si homeopatele la un loc si ca daca nu o puneam la sport intensiv si acum trageam la pufuri pe nasuc si luam singulaire si altele .Faceti 15 minute de exercitii fizice intense si sa vedeti cat de bine si usor respirati dupa.
Va pup si sper sa auzim numai de bine!
AnaIB spune:
Craciun Fericit!!! Sa va aduca Mosul numai bucurii, multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi voua! Sa auzim numai de bine, si sa avem parte de cele mai frumoase si linistite Sarbatori (fara pic de "manifestari asmatice")!!
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AnaIB Craciun Fericit!!! Sa va aduca Mosul numai bucurii, multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi voua! Sa auzim numai de bine, si sa avem parte de cele mai frumoase si linistite Sarbatori (fara pic de "manifestari asmatice")!! |
Craciun Fericit si numai bucurii !
Noi suntem in continuare cu muci la nas si tuse productiva. Probabil s-a pricopsit cu un nou virus din ziua serbarii.
Ce e interesant e ca Diana a avut 5 zile de febra mare 39,5-40. Interesant e ca are pusee care incep cu regularitate de la 8 seara si tin pana la 11-12, de cele mai multe ori cedeaza fara impachetari sau antitermic. In rest, e vesela vioaie, mananca. Ziua nu e nici macar subfebrila.
Aseara a fost prima seara fara febra, sa vedem si diseara. Nu i-am dat antibiotic si incerc sa ma tin departe de el. In schimb am folosit juma de supozitor cu panadol cand trecuse de 40.
Doamna doctor mi-a zis la ultima intalnire, ca va avea o perioada cu febra si banuiesc ca despre asta e vorba.
Oana, voi ati patit asa ceva ?
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
cleo78 spune:
citat din mesajul lui flaviutza Craciun Fericit fetele si puiutii...sanatate multa si bucurii! Fi-mea o duce in continuare bine, am si uitat de cand nu am mai folosit vreun puf, desi le am si acum la indemana.Imi era atat de frica de reintrarea in colectivitate, dar, deocamdata e bine. Tot mai raceste, n-o sar doua luni fara sa prinda cate o viroza ceva, dar fara antibiotic , wheezing si restul. Cand imi aduc aminte cat de disperata eram acum un an jumate si cat m-a "imbarbatat" un medic, cica cel mai bun din oras pe problema asta cu" a facut astm la 7 ani, nu sunt sanse sa-i mai treaca vreodata". eu sper sa se fi inselat amarnic, am fost recent la el la control, s-a si mirat ca am disparut subit...el credea ca schimbasem medicul :). Ce voiam sa va spun(desi cred ca am mai spus-o odata) dar revin. puneti-i la sport, foarte mult sport, daca se poate in aer liber. e greu la inceput , incepeti intr-o perioada de calm, fara crize, putin cate putin si mariti ritmul. eu am ajuns acum, pe grade cu minus, sa dam 10 ture de curtea scolii . tenis nu mai facem, ca nu avem balon, pana la primavara, dar n-o las sa lase ritmul, o alerg pe ger de-i sar capacele.A redevenit copilul care a fost pana la 3 ani, cand toata ziua iarna vara alerga. Inca sunt convisa ca regimul de "copil de camin" mi-au adus copilul perfect sanatos care umbla cate doua ore prin ger la stadiul de astm. sa ma explic de ce. 8 ore de camin, intr-o camera de 30 mp,infectii repetate tratate cu atibiotic, apoi , mai ales iarna , fara prea mult timp de plimbari,bicicleta role...cred ca acest complex de factori mi-au transormat copil din calit-la stadiul in care cum iesea in ger,hop tuse,hop wheezing si restul tacamului. Eu cred ca dezvoltarea capacitatii pulmonare prin sport e benefica cat toate alopatele si homeopatele la un loc si ca daca nu o puneam la sport intensiv si acum trageam la pufuri pe nasuc si luam singulaire si altele .Faceti 15 minute de exercitii fizice intense si sa vedeti cat de bine si usor respirati dupa. Va pup si sper sa auzim numai de bine! |
Craciun fericit, fetelor, si multa sanatate la puiuti.
Si eu confirm spusele de tine. Sportul, gimnastica ajuta enorm.
In una din cartile pt astm, am citit cateva indrumari pt astmatici, si am aplicat cate ceva (si vad clar efectul la spirometria care o faceam la fiecare 3 luni)
Astfel, in carte scria asa:
- pt toate tipurile de astm, exercitii de respiratie
- pt astmul usor si moderat, exercitii in aer liber,dar incepand la temp. moderate, ritm usor si crescand ritmul treptat
-mult interdictii pt astmul forme grave, sau la cel de efort.
Exercitiile respiratorii seamana cu cele de yoga. Inspiratii profunde, expiratii profunde, unele cu tinut aer in plamani, altele ajutat de brate pt a mari amplitudinea miscarii etc.
In final, 2 indici de la spirometrie mi s-au marit - din pacate nu mai am rezultatele sa va zic ce si cum.
ary_v spune:
citat din mesajul lui Darria buna dimineata Ary: sper ca sunteti bine. |
Suntem bine Darria, multumim!
Inteleg ca ai fost la Receanu? Cum ti s-a parut?
Darria spune:
Ary: mi-au placut, atat doamna dr. cat si domnul dr. Fetita il considera prietenul ei fiindca i-a dat voie sa consume lactate Era in pauza totala de 6 luni.
Fetelor aveti dreptate, sportul ajuta mult in refacere. Un caz concret este fotbalistul Iasmin Latovlevici.
Softurela: sanatate fetitei.
OanaRusu spune:
sanatate, Softurela.
Despre febra - si Paul mi-a facut pusee seara la otita, dar eu nu i-am dat antitermice, nici macar extract de coacaz pentru ca primea aconitum la care nu e voie cu extracte alcoolice. Dar chiar dc ardea ca un cuptoras, starea lui era buna - asa ca panadol, nurofen nu mai exista in casa la noi de mai bine de un an.
OanaRusu spune:
La multi ani mamici!
Sa va aduca noul an o sanatate mult mai buna - si nu numai la copii!
Darria spune:
Oana, multumim
La multi ani!
Sa ne fie copilasii sanatosi si noi pe langa ei, sa-i putem creste.
softurela spune:
La multi ani!
Inutsa felicitari si sa aveti parte de bucurii si impliniri prin cei doi copilasi.
Flaviuta, ai dreptate cu sportul. Din pacate noi cei care locuim in orasele mari avem mai greu accesul la un sport in aer curat. Eu una am incercat de prin toamna sa o inscriu la un sport dar programul oferit nu imi e la indemana. Eu plec la 8 de acasa si ma intorc la 18-19. Nu ma pot invoi toata ziua de la job pentru a plimba copilul la sport. Ca sa nu zic ca pretul de 4 mil/8 sedinte de inot e revoltator. Dar sa trecem peste.
Nu ne ramane decat vacanta de vara la bunici unde pot alerga in voie.
Oana am o intrebare pentru tine. Uite, am luat si eu viroza de la fete si am dat-o intr-o frumoasa/dureroasa otita. E prima experienta de acest gen asa ca mi-a fost cam teama sa refuz antibioticul.
A picat de Revelion asa ca nu am reusit sa dau de doamna doctor homeopat.
Ce sa zic, sunt necajita pentru ca a trebuit sa o intarc pe cea mica si chiar si asa cu toate antibioticele/antiinflamatoarele luate tot ajung la perforatie de timpan.
Maine sunt programata pentru incizie.
Vreau sa te intreb voi ce luati pentru otita? Ieri am sunat-o pe doamna si pentru stadiul asta al otitei (otita medie seroasa) nu mi-a dat decat extracte naturale, nimic homeopat.
Nici nu stiu ce sa fac. Sa ma duc maine sau sa mai astept pana luni poate cedeaza de la sine.
Multumesc si multa sanatate la toata lumea!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518