Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(61)
Raspunsuri - Pagina 5
anna_a spune:
buna fetelor
rememner me? sa va fac un update
m-au internat miercuri, cica col deschis 4 cm (alt dr cica 3 ca se masoara asa ochiometric cu degetele), si stau ca fraiera aici in spital degeaba cu niste perfuzii care nu curg si care-mg sparg venele si-mi umfla mainile si picioarele
marti intru in 35 sapt, nu vad de nu pot sa stau intinsa si acasa in par cu tratament si la urma urmei dc nasc la 34+ sapt nu o sa fie nici o probl, ca am vazut ca majoritatea ati nascut la 34 ssapt si copii sunt ok
am 2 fetite, miercuri avreau 2200 si 1650
33+ cu
Monas spune:
anna: stai cuminte acolo. nu ma pircep, dar daca colul e deschis 3 cm, apoi e serioasa treaba. nu e de stat acasa asa. treaba cu perfuziile e naspa, ar trebui asistentele s ate mai verifice, ca nu-i bine sa ti se umfle mainile. hai ca ai puiimaricei. sa ne mai scrii sa ne spui ce faci. sper sa mai stea puii tai in burtica, ca asa e mai bine pt ei.
stai cuminte , ca mult a fost , putin a ramas. mie-mi place sa-mi amintesc de perioada sarcinii ca fiind "linistea de dinainte furtunii" . multa santate!
Roxxy2 spune:
LA MULTI ANI PUFICELE, DE O MIE DE ORI LA MULTI ANI,SA FITI SANATOASE,SA FITI CUMINTI,SA VA FACETI MARI SI SA VA BUCURATI PARINTII.
Alma, bun venit in clubul nostru.La mine s-a vazut ca erau in saci separati de la prima ecografie facuta cand aveam 8 saptamani.Stai linistita,totul va fi ok.
Anna,nu stiu daca ai citit in urma,am avut si eu colul deschis dar mi-au facut serclaj,m-au tinut in spital 3 zile iar pe urma mi-au dat drumul acasa cu recomandarea de a sta mai mult in pat.
Acum am 31+2 saptamani,pe 10 noiembrie am urmatorul control,sper sa fie totul bine.
Daca te tin totusi in spital,este probabil pentru ca ai aproape 34 de saptamani si e posibil sa nasti,am vazut si eu ca multe mamici au nascut la 34 de saptamani,iar daca e colul deschis e risc mai crescut.Ce nu inteleg eu este de ce nu functioneaza perfuziile,ar trebui sa chemi imediat o asistenta sa rezolve problema.
Colul meu este inchis datorita serclajului si totusi mi s-a spus ca se poate deschide datorita greutatii care apasa in jos.
Va fi totul bine,sa stii ca si eu prefer ca incepand din saptamana 34 sa fiu internata,m-as simti mai in siguranta in spital.
Stiu ca spitalul nu se compara cu acasa,insa mie acum mi-e totuna,oricum sunt singura mai toata ziua,mi s-a urat sa stau numai in casa,dar am rabdare.
adishor_1975 spune:
Ladies, bine v-am regasit! Am citit pe forum, dar nu am mai apucat sa scriu, fetele au facut 9 luni, sunt atat de active!!
La Muuuuulti Ani Puficelor! Va salute cu drag Porumbitzele Ioana&Mara!
Caut o graviduta de gemene sau o proaspata mamica de gemene din Bucuresti, pentru aspectele de mai jos
Vreau sa imprumut “trusoul” de gemene pe care il am, am strans atatea lucruri care ar fi utile unei alte mamici:
- Doua Baby carrier Marco (http://www.marco4bb.com/index.php?id=131&article=2054) , eu le-am folosit ca landouri, sunt pt vreme rece, de aceea caut doua fetite gemene sa se nasca in perioada rece, sa se potriveasca cu lucrusoarele noastre, ca varsta
- Doua balansoare Chicco si Bertoni, sunt 0-6 luni, le-am folosit si pt diversificare, scaunul are 3 inaltimi.
- Vreo 20 de rochite, mai multe body, treninguri frumusele, pantalonasi, tricouri, bluze,pijamale, pulovere-jacheta, caciulite, in general 3-6 luni, dar si costumase 0-3 luni; si pantofiori
Am pregatit déjà “cutia pentru gemene”, hainutele sunt pereche, ori similare, ori acelasi model, dar culori diferite.
Daca avem o mamica/viitoare mamica interesata sa foloseasca lucrusoarele ‘gemene’ sa-mi dea un semn pe adriana.dogaru@gmail.com
Fetele sunt acum cam racite, astept sa ne intoarcem la harjoneala, sa fim sanatoase!
Avem 5 mese , 06 lapte+cereale, 10- branzica&fructe, 14-legume&pui&galbenus&peste, 18-iaurt&cereal&mamaliguta, 22-lapte&cereal
Ioana era cea sensibila pana pe la 7-8 luni, dar, surpriza, dupa 8 luni, au schimbat rolurile!!! Mara este cea mamoasa, sensibila, adoarme greu, iar Ioana este in forma maxima! Din pacate pt mine, fetele inca nu dorm ziua in acelasi timp, cu exceptia iesitului la parc, cand dorm in carucior amandoua de rup! Asa ca sunt mereu in priza. De cateva saptamani au reusit sa se suprapuna cu somnul vreo juma de ora. Sper sa continuam
Pe 26 ianuarie implinim 1 an, ma intorc la job , am emotii, va fi greu sa ma despart de fete.. astept sugestii
cu drag, Adishor si Porumbitzele ei
adipapazi spune:
lavinutza, la mine merge foarte bine urmatoarea reteta: fierb dovlecel sau morcov cu dovlecel si 1-2 buketele de broccoli, pun intr-un castron, peste ele cativa biscuiti (de ex, 6 biscuiti plasmon), branzica de casa amestecat cu galb de ou si fie apa in care au fiert legumele, fie lp. bag la cuptor pana se face oul. apoi blender. in loc de legume, poti pune dovleac placintar. sau fierbi fidea si pui LP, fideaua fiarta, brazica si biscuite, iar in mijloc mere/pere/alte fructe si bagi la cuptor, asta pt ora 5-6 seara.
anna, stai acolo cuminte in pat. in pat la 180 de grade. sa se faca si fata cea mica un pic mai mare. fiecare saptamana in burta ta este esntiala pt dezvolatrea lor ulterioara. nu vrei sa stii ce mic e un copil de 1600g, ce greu il manuiesti etc. de ce sa te kinui apoi, cand mai bine zaci acolo tolanita, bagi gyniprale la greu si mai ingrasi fetele?
mai stiu ca exista si tractosil (nu stiu cum se scrie) impotriva contractiilor/col deskis etc.stai intinsa cat mai mult, lasa-l naibii de spalat pe cap/epilat si alte griji lumesti, ai timp dupa ce nasti. cel mai importanty e sa le tii in burta maxim. maxim, am zis!
sugubinozela, la multi ani in pufarie! ce torturi, ce mancaruri alese o fi gatit d-na pufa azi!sa traiasca linca linca linca si maruca!sa fie mari, grase si frumoase pan la adanci batraneti!
adipapazi spune:
adushor, pai poate le vrea anna!
alma, relax ca sarcina gemelara nu e babaul! ai incredere in Doamne Doamne, nu ti-a dat el gemeni fara sa te evalueze in prealabil. scrie acolo la el in evidenta ca in fisa postului tau poti duce asa o sarcina!
alma_alma spune:
adipapazi, esti mortala . Multumesc de incurajare.
O sa mai trec pe la voi s#259; mai fur meserie .
Alma 7+
mary1975 spune:
Anna, cum au zis si fetele, stai cumintica acolo. Nu te tin medicii degeaba in spital. Esti nerabdatoare sa-ti vazi fetele ? Te cred, dar nu mai ai mult pana la 37-38 sapt. Doreste-ti sa ajungi acolo, ca e mai bine si vei fi mai linistita dupa aceea.
AMY2012 spune:
Buna mamici,nu am mai intrat de mult ca nu mia mers netul,dar acum merge.ANNAcum au zis toate stai acolo,eu am o sapt de cand am iesit din spital,tot pt asa ceva ma internat,mam dus la medic cu contractii si dureri de spate,ir cand mia vazut colul dilatat,internare de urgenta,eu nu aveam nici haine la mine,ca doar eu mam dus la control,nu ma gandeam ca e chiar asa de grav.Acum sunt in sapt 35 si a zis sa stau cuminte macar pina la 37,daca pot si 38 e ok.Mia facut perfuzi si ceva injectii,iar in ultima zi am luat tablete.Dar acum e drept nu mai am contractiile care le-am avut.Sunt bucuroasa caci au pus pe ei si au aprox 2300 si 2250,eu zic ca e bine,au luat ce e mai bun ca eu de ingrasat mam ingrasat 12kg.
AMY2012 spune:
adishor dar dc trebuie sa fie doua gemene,eu daca am baiat si fetita nu le pot lua?mie mi-ar conveni.Pe adresa de gmail nu ma pricep sa iti scriu,cred ca ar trebui sa imi fac cont nu?