copilul meu nu mai doarme la pranz

copilul meu nu mai doarme la pranz | Autor: bbea

Link direct la acest mesaj

buna avem 3 ani si am dormit mereu 3 ore pe zi in jur de ora 14-15 adormea...Acum am inceput gradinita si trebuie s adorma acolo dela 13! problema e ca se dezbraca seschimba in pijama se intinde, dar nu adoarme si rade si vorbeste...deranjeaza copiii. Doamnele mi l-au dat acasa la 13..eu nu am cu cine-l lasa pt ca lucrez.Cum sa-l obisnuiesc acum saptamana asta d evacanta sa doarma la 13?ieri am recurs la o palma la fundulet(stiu mi-e rusine deja ...dar am disperat)E foarte rasfatat si in plus nu avem conditii sa-l pot culca separat si doarme cu mine. Acestea fiind datele...cum ma sfatuiti sa-l adorm! aveti retete din experienta??? Astept raspuns urgent! Am doar saptamana asta la dispozitie sa-l obisnuiesc!multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

trebuie sa rofi doamnele sa ii gaseascaalta activitate cand ceilalti dorm. Nu poti pedepsi un copil pentru o chestiune fiziologica si nu audreptul sa ti-l dea acasa la ora 13, trebuie sa faca ceva cu el.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Tie daca nu ti-e somn poti adormi la comanda? O palma la fundulet e bun de somnifer?

Daca nu ii e somn copilului, nu poate sa adoarma. E logic si firesc. Ce poti sa faci este sa ii explici si sa il lamuresti ca nu e bine sa vorbeasca si sa deranjeze copiii care vor sa doarma. Discuta cu doamnele educatoare sa ii dea ceva de facut ( sa coloreze in liniste de ex, sa se uite in niste carti), gasiti impreuna o solutie (desi eu cred ca e mai mult treaba lor si trimisul copilului acasa nu e o solutie, ci o pasare a problemei) in asa fel incat sa nu deranjeze. In afara de administrarea de somnifere nu vad cum poti sa adormi o persoana careia nu ii este somn.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bbea spune:

inteleg...e greu de dicutat asta cu dansele, mai ales ca pe una din educatoare chiar o cunosc...adica am fost rude,este fosta soacra a fratelui meu.... De aceea nici cadouri nu pot baga la greu...macar sa le mituiesc..pt ca nu-mi accepta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nu a zis nimeni sa le mituesti. Dar de discutat, trebuie sa discuti. Pentru ca e vorba de copilul tau, indiferent ce relatie ai sau ai avut cu educatoarele. Si daca o cunosti, ce? Nu ar trebui sa fie din contra, mai usor de comunicat cu o persoana pe care o cunosti? Noi nu am zis sa te duci sa bati cu pumnul in masa, sa o ameninti si sa tipi la ea. Am zis sa discuti. Te duci calma si explici ca tu nu ai cum sa stai cu copilul de la 13, ca de asta il duci la program lung si ca ar fi in interesul tuturor sa gasiti o solutie la problema.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Copilul meu nu mai dorme la pranz de foarte mult timp. Nu l-am fortat niciodata si nici nu o sa o fac pentru ca nu ii vad rostul. De regula il iau de la gradinita la pranz , dar daca am treaba vorbesc cu doamnele si ii gasesc o ocupatie. Dupa-amiaza are activitati, tenis, inot si se descurca foarte bine, nu e obosit din cauza ca nu si-a facut pranzul, deci am ajuns la concluzia ca nu are nevoie de aceste 1-2 ore de somn .
De la anul va merge la scoala, la program step by step, progam de la 8 la 16 (fara somn), in acest interval isi va face si temele iar dupa-amiezele vor fi libere pentru alte activitati extrascolare.
In concluzie nu forta copilul daca nu vrea sa doarma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu imi amintesc cu groaza incapatanarea cu care au insistat parintii, bunicii si educatoarele sa dorm la pranz ca 'e sanatos si copiii au nevoie sa doarma'. Si eu nu puteam, nu aveam nevoie sa dorm la pranz. Imi placea la gradi dar cand venea ora pranzului era cosmar. Acasa mai scapam fara sa dorm. Scoala a fost extraordinara pentru ca nu m-a mai fortat nimeni sa dorm .

Copiii mei au renuntat la somnul de pranz mult inainte de 3 ani. Lasa copilul in pace, nu il stresa daca nu are nevoie sa doarma. Educatoarele sa-i dea ceva de lucru, sa-l lase sa se joace intr-un colt in liniste.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

nici baiatul meu nu mai face nani de la varsta de 2 ani!!! imi aduc aminte ca am fost disperata pe vremea aceea pt ca cea mica avea doar 5-6 luni de zile si imi trebuia timp sa ma ocup de ea, sa o adorm, sa pregatesc pranzul pt ei etc. pana la urma m-am resemnat, ce era sa fac!
cand l-am dat la gradinita, la 2 ani si 7 luni am zis ca poate se va invata acolo sa doarma. acum are 5 ani, insa nu doarme de fiecare data la pranz. cam de 2 ori pe saptamana adoarme, restul de zile nu doarme deloc. si nici acele zile cand se numeste ca doarme, de fapt nu doarme 3 ore, abia daca atipeste 30-40 min din acel timp. cand aproape este timpul sa ii trezeasca d-na, pe el atunci il ia somnul, si cand il trezeste saracul de el este in "transa", trag de el si abia reusesc sa il trezeasca! e drept ca nu face galagie sau alte prostii, sta cuminte in pat, se invarte pe acolo pe sub cearceaf cautandu-si somnul. cand era mai mic si mai nelinistit il mai puneau d-nele sa se joace cu puzzel-uri, cu cuburile sau la catedra sa coloreze. ii dadea ceva de facut si el se juca linistit fara sa deranjeze, in timp ce ceilalti copii inclusiv surioara lui dormeau. acum este la alta grupa, l-am separat de surioasa lui, si daca nu ii vine somnul sta cumintel in pat si asteapta sa treaca timpul.
eu sincer nu cred ca este vre-o metoda prin care tu sa il poti determina sa doarma. somnul de tranz este un reflex al organismului de a se relaxa/odihni/reface, iar daca baiatul tau este activ si ii circula multe ganduri si idei prin cap atunci creierul nu mai proceseaza mesajul ca organismul are nevoie de repauz si odihna.
faza cu palma la fundulet nu o comentez si nici nu vreau sa par vre-o sfanta cum ca nu mi-am atins la fund copiii niciodata. probabil ca nu pt somn... iar de somnifere nu cred ca este cazul, mai ales ca vorbim de un copil mic, nu de un adult cu insomnii.
ca sfat eu iti recomand sa vb d-nele sa ii gaseasca totusi o activitate pt ca trimisul acasa nu este o solutie, daca era o solutie pt tine il duceai la gradinita cu program scurt, nu prelungit! vb deasemeni si cu copilul si ii explici ca este mic si are nevoie de somn ca sa se refaca organismul, celulele nervoase si sa creasca ca sa nu ramana mic pitic fata de ceilalti copii din clasa. chiar daca nu adoarme macar sa stea in pat fara sa coboare jos din el sau sa faca galagie. ii poti lua o jucarie de plush de acasa cu care sa doarma sau o pernita mica pe care sa o tina in brate si sa il astepte impreuna pe mos ene sa vina pe la gene...
iti urez multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astridhappy spune:

Ma bucur sa vad ca nu numai al meu nu mai doarme la pranz de pe la 3 ani. Initial si eu mi-am facut probleme, mai ales ca la ora pranzului toti copii intrau in casa sa doarma si mamicile ne cainau pe noi ca nu dormim, De atunci a trecut ceva timp si piticul e super ok, se culca mai devreme seara decat alti copii, doarme nenintors pana la 8 dimineata cand plecam la gradi si toate-s in regula. Si pediatra spune ca atata timp cat doarme 10-11 ore pe zi, nu-i nici o problema. Si intra-adevar, prietenii lui care dorm dupa-amiaza dorm mai putin noaptea si, una peste alta, tot 10-11 ore adunate dorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Depinde si la ce ora il treezesti dimineata si la ce ora il culci seara ... Ai putea incerca sa-i decalezi programul astfel incat la pranz sa fie mai obosit; daca il culci la 8-9 seara nu te poti astepta sa doarma la pranz, pt ca isi ia portia de somn din somnul de noapte.

Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Tocmai ce ma pregateam si eu sa deschid un subiect asemanator. Al meu baiat mare are 4 ani si jumatate si nu mai doarme de cateva luni, nici acasa, nici la gradi, nici daca e urat afara si coloreaza linistit pana la pranz, nici daca alearga pana-mi obosesc mie ochii in cap urmarindu-l cu privirea.

Doamnele de la gradi zic ca e singurul copil care nu doarme, ii mai deranjeaza pe copii- gradul de deranj difera in functie de perceptia si oboseala doamnei.

Al meu se culca la 8 seara si se mai trezeste dimineata la 7, nu cred ca-i mai trebuie somn la panz. Cand am discutat noi mi-a spus- mami eu stiu ca ebine sa dorm sa cresc, dar creierasul meu nu vrea.

Acum m-am linistit, il las in camera lui sa deseneze, sa se joace pana il adorm eu pe cel mic, apoi avem program comun.

Bbea, sigur trebuie sa le spui doamnelor ca trebuie gasita o solutie sa stea copilul tau la gradi la program prelungit. Apropos- PALMA LA FUNDULET- nu e solutie, poate ii spui doamnei asa frumos ca tu astepti altceva de la ea. Cred ca e deranjant pentru doamne ca unul din copii sa nu doarma, ca tre sa mai aiba si grija lui, dar ce sa-i faci, la comanda nu poate dormi.

Al meu copil nu a vrut sa doarma intr-o zi la gradi pentru ca doamna i-a spus- cand a vazut ca adormisera ceillati copii si el nu, ca daca nu doarme mama lui nu-l mai ia de acolo, il lasa la gradi. El a zis ca i-a fost somn la un moment dat dar i-a fost frica sa adoarma ca se gandea ca il las acolo. I-am explicat cat am putut de frumos doamnei in ziua urmatoare, cum s-a simtit si s-a manifestat copilul. Sper ca acum sa fie ok.

Lamureste totul cu doamnele, nu te simti tu sub presiune, ele trebuie sa accepte ca exista si copii care nu dorm si sa stie ce sa faca cu acesti copii in timpul ala. Succes!

Mergi la inceput