copilul meu nu mai doarme la pranz

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

eu nu inteleg cum de ti l-au dat acasa?

uite Dragosu meu e la cresa de o luna si ceva...nu doarme decat 15 minute..dupa ceas...mi-a zis doamna..e primul care adoarme dar pana adorm ceilalti e in picioare...si intr-adevar nici el nu tace..asa ca au hotarat doamnele sa il duca in camera de zi...sa se joace...se mai uita la tv...dar macar nu deranjeaza...

eu cred ca trebuie vorbit la gradinita sa ii dea altceva de facut in timpul cat ceilalti dorm...acum daca nu vrea copilul sa doarma cum poti sa il obligi...si nici chestia cu statul in patut linisit nu imi prea surade...mai bine sa aiba o activitate ceva...

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Tu vrei de fapt ca baietelul tu sa adoarma de amiaza la ora 13 in loc de ora 14 ? El doarme, dar la alta ora decat programul de la gradi, daca am inteles eu bine.

Ei, raspunsul la problema ta este mai simplu decat crezi: la noapte se schimba ora, asa ca baiatul tau va fi foarte OK, pentru ca ora 14 devine ora 13 !

Doar tu trebuie sa fii atenta, sa nu il pui, cel putin in prima faza la somnul de noapte mai devreme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Somnul de noapte nu il suplineste pe cel de pranz. Somnul de pranz este decisiv pentru organismul copilului in perioada lui de adolescenta si ca adult. Asta poate confirma oricine. Un copilas atat de mic nu va cere niciodata singur la culcare, asta e clar, desi mai sunt si astfel de cazuri, dar mai rare.... De asta suntem noi, ca sa avem grija de somnul si sanatatea lor, asa cum avem grija sa le dam si masa de pranz etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adastero
Somnul de pranz este decisiv pentru organismul copilului in perioada lui de adolescenta si ca adult.

Serios?! Ma intreb ce adolescenti si adulti ajung copiii din tarile in care nu se practica somnul de pranz la gradinita si de pe la 2-3 ani nu mai doarme nimeni la amiaza.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Si fetita mea cea mica a renuntat la somnul de la pranz (care era o binecuvantare pentru mine). Si sora ei mai mare tot pe la 2 ani l-a scos. Si, toti cei 4 ani de gradinita, cosmarul ei a fost ca o pun educatoarele sa doarma la pranz. Cu greu le-am convins sa o lase in pace, sa nu o mai zapaceasca cu dormitul... Se intampla uneori sa adoarma la gradinita si incepea distractia acasa, pentru ca nu mai dormea pana pe la 12, pusa in pat de pe la 9.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

E o porcarie ora aia de culcare la gradi: 13.
Nici copii de 3 ani nu se mai culca la ora 1.
Nici Andrei nu mai doarme la prinz cam de pe la 3.8-4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui adastero
Somnul de pranz este decisiv pentru organismul copilului in perioada lui de adolescenta si ca adult.

Serios?! Ma intreb ce adolescenti si adulti ajung copiii din tarile in care nu se practica somnul de pranz la gradinita si de pe la 2-3 ani nu mai doarme nimeni la amiaza.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Nu zice nimeni, ca nu ajung adulti... Uite, ce mai zic cei din strainatate, ca vorbeai de ei...

"Sleep is a major requirement for good health, and for young kids to get enough of it, some daytime sleep is usually needed. Crucial physical and mental development occurs in early childhood, and naps provide much-needed downtime for growth and rejuvenation"

Dar, intr-adevar pe la 4 - 5 ani mai renunta copiii la somnul de pranz, chiar 6 ani... asta e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda2009 spune:

Nici al meu nu reusea intodeauna sa doarma la pranz la gradi, iar solutia cea mai buna a fost ca educatoarea sa-i dea ceva de facut in sala de clasa.

Adica statea la somn o juma de ora si daca vedea ca nu poate sa doarma il ducea in sala, la o masuta si-i dadea ceva de facut...

Dar vorba cuiva de mai sus, poate se mai regleaza acum cu ora asta noua.

Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Mi-duc aminte ca Tudor nu vroia sa doarma de mic, mic!Avea cateva luni; statuse in pat opt ore fara sa inchida ochii!Spalasem ,intinsesem,se uscasera rufele si le calcam, iar el se misca ,se rasucea si nu vroia sa adoarma...

Eram terminata,plus ca noaptea se trezea si statea cu ochii in tavan...

Mama imi spunea ca nu e ceva in regula,ori mancarea nu ii ajungea,ori ceva il deranja; la un moment dat ma gandisem si eu ca nu e bine,dar nu aveam de gand sa ii dau vreun medicament!

L-am scos la aer,mult,mult,mult-atunci nu era decat el!

Usor,usor a inceput sa doarma, iar cand a inceput sa se ridice in picioare, la 6 luni si cateva zile,toul a inceput sa se regleze.La 1,6 ani cand s-a nascut sora lui, mergea cu mine la piata doua statii,dus-intors, jucatul in parc,apoi dormea dus 3 ore.

Timpul a trecut si pe la 4 ani mi-a spus ca nu vrea sa doarma, ca nu ii e somn.Toate astea insotite de niste suparari crunte.

El e foarte,foarte activ,iar mie imi era clar ca exista un consum de energie pe care nu are cum sa il recupereze decat dormind.Refuzul era la nivel verbal pentru ca daca il spalam la pranz, ii puneam pijamaua,stateam toti in pat, citeam, adormea minim 2 ore!Asta era semn pentru mine ca organismul lui cerea odihna.

Atunci cand se trezea, o ora,era un copil ff cuminte,se juca linistit,colora,nu staim de el, dupa care era musai sa il scot afara!

Faptul ca adormea foarte greu a fost si unul din motivele pentru care nu i-am dat la gradi cu program normal.Ii luam de la gradi,mancau fructele, ieseam cu ei afara 2 ore vara, iarna, ploaie! Pe urma, somn!Cu initialele proteste bineinteles!

Acum Tudor e clasa I, Ilinca la gradi!
Proteste sunt destule si acum ! In general ajungem in fiecare zi acasa pe la 3( 4 zile sapt),obositi, ca merg la inot si pian.

Obligatoriu dorm.In fiecare zi proteste,dar ce-i drept rezonabile si cu mult mai putini decibeli decat atunci cand era mic!

Cu povestea din carte, cu povestea ochisorului cititor obosit, a urechiusei obosite , a manutei care a scris,a degetelului care a protestat ca a modelat,pictat,cantat, scris,in fine reusim sa ne relaxam!

Important e sa se relaxeze!!Gandurile il tin cu ochii deschisi.Daca il mangai si ii spun ca ar fi bine sa lase un pic piciorul sa doarma, ca a alergat foarte mult la ora de sport si data viitare s-ar putea sa nu il mai ajute sa alerge,intr-un minut adoarme asa de adanc, ca tresare vizibil.

Bineinteles ca mai am zile cand ii las fara somnul de pranz , dar observ oboseala in urmatoarele zile cand plang fara motiv aparent.Atunci se acumuleaza oboseala!!

La cea mica lipsa somnului o face extrem de plangacioasa, capricioasa, nu se antreneaza in nici o activitate, nimic nu ii convine.Oricum ea e din categoria copiilor somnorosi,doarme si 4 ore la pranz.

In septembrie, in prima saptamana de scoala am ajuns la 4.30 acasa,facand in plus fata de activitatile extra, cumparaturile pentru scoala.

I-am culcat pe la 5-5.30, cu opozitia de rigoare, crezand ca pe la 19.00 se trezesc.S-a facut 20,21.23...Ma gandeam cu groaza ca daca se trezesc la ora aia ne fac varza noaptea!

S-au trezit dimineata la 6,singuri,linistiti,nemiorlaiti,parca alti copii decat culcasem seara!Si asta il include si pe micul insomniac!

Sigur, acum sunt pareri pro si contra,fiecare parinte isi cunoaste copilul si identifica sau nu problemele pe care le are, identifica originea si cauta remediul.

Din ce am citit si observat,somnul de pranz este util si adultilor, cu atat mai mult cred copiilor.

Cred ca nu este ceva nou pentru niciunul somnul ala din autobuz,birou, fotoliu de 1,2,3,5,10 minute!!E,cum ne simtim?

Sunt studii facute si concluzii clare despre beneficiile somnului de pranz si ale somnului in general.

Motivele pentru care nu dorm copiii sunt multe, dar cred ca cel mai putin frecvent este acela ca nu are nevoie.

Informatiile, emotiile, rezonanta in plan interior a acestora, produce reactii chimice intense cu impact asupra sistemului nervos, care are nevoie de refacere prin somn!

China am vazut ca are program national in scoli pentru odihna la pranz.
Sigur,China nu e un model pentru toti,dar cred ca e util pentru noi,parintii sa mai simtim gustul unei atzipeli de pranz!

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabeji spune:

vai de mine, ce educatoare proaste si incuiate

Mergi la inceput