donarea de ovocite si implicatiile ei
Salutari tuturor,
Sunt relativ noua pe forum, intrucat n-am mai intrat de foarte mult timp, desi va urmaresc cu drag discutiile.Ca ca intelegeti cine sunt, pe scurt: 42 de ani, trompe complet infundate, 4 FIV esuate (ultimul in august a.c.). Singura solutie viabila: sa gasesc o persoana pana in 28 de ani care sa-mi doneze ovocite. Dar sa fie clar: NU caut donatoare pe forum. Insa daca cineva s-a lovit de aspectele emotionale si sociale ale problemei as fi interesata sa discutam, pentru ca am observat o reticenta la persoanele apropiate, unele invoca teama ca le va semana si le va fi greu sa-l priveasca etc.
Va imbratisez cu mare drag pe toate!
Fana... viitoare mami
Raspunsuri
ancadragoman spune:
Buna
Sora mea a fost intr-o situatie relativ asemanatoare ,risca sa piarda ovarele de la endometrioza si ma intreba daca sunt dispusa sa donez pentru ea ovocite.Am spus da fara discutie desi nu stiu cat de legala este treaba asta in Romania.
Succes
anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?bid=23&folder=Vara 2011 amintiri de vacanta" target="_blank">VARA 2011-AC1 SI AC2
DE TOATE PENTRU TOTI!!
Fana spune:
draga Anca,
Este legal. Ceea ce iti cer clinicile este sa aduci tu donatoarea, sa fie sub 28 de ani si sa aiba copii. Se semneaza contracte la notar. Pot sa-ti spun mai multe dupa 8 noiembrie, cand am programare la medic si o sa aflu mai detaliat ce presupune pentru mine, respectiv pentru persoana care doneaza.
Fiind vorba de sora ta e mai facila alegerea. La mine nu se poate, sora mea are 40. Dar nu disper, mai caut.
Multumesc pentru raspuns.
Fana (imi place mai mult decat )
catalina2307 spune:
Cred ca cel mai bine discuti acest subiect cu fetele care se confrunta cu aceasta problema, la FIV cu donatoare.
Cat despre aspectul legal al acestei probleme in Romania eu iti sugerez sa te mai documentezi.
mami_vreau spune:
Buna Fana,
eu sunt "posesoarea" unei burtici obtinute prin fiv cu ovocite donate... cand am constientizat ca aceasta este singura metoda prin care pot obtine o sarcina, m-am apucat sa caut donatoare... am gasit destul de multe fete pe net care contra unei sume de 1.000 - 2.000 euro erau dispuse sa doneze... insa sotul meu mi-a deschis ochii spunandu-mi ca nu stim ce fel de persoane sunt cele care doneaza, ca le vom cunoaste si chiar daca se face un contract la notar nu putem stii ce "pretentii" vor avea si in viitor avand in vedere ca acum fac asta pentru bani... i-am dat dreptate... apoi m-am gandit la costuri si am realizat ca daca fac la o clinica de afara, cu donatoare anonima nu ma duce mai mult decat un fiv in tara unde ar trebui sa platesc costul fiv-ului, tratamentul si analizele donatoarei, compensatia donatoarei si eventualele costuri cu transportul ale donatoarei... fa un calcul si vei vedea ca iesi poate la un pret mai mare decat intr-o clinica de afara (eu am dat 4.500 euro)...
eu am exclus din start posibilitatea de a-mi dona o ruda... imi pare rau dar nu stiu cum s-ar fi uitat acea persoana la copiii/copilul meu, daca nu ar fi simtit ca este al ei sau ce as fi simtit eu atunci cand ar fi fost unul langa celalalt...
varianta pe care eu am ales-o ma face sa simt ca acest copil din burtica este doar al meu... si al sotului, bineinteles
nu condamn in nici un fel persoanele care vor sa aleaga alte variante, nu am spus aici decat ce am simtit si gandit eu in acele momente....
daca vrei sa mai discuti cu alte persoane care fac sau se pregatesc sa faca fiv cu donate, te asteptam aici.
Mult succes!
Laura
12+
Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...
Fana spune:
Laura,
scuze ca iti raspund asa tarziu. Iti multumesc pentru raspuns. Cred ca am sanse sa fac aici in tara un FIV cu ovocite donate. O colega care are copii s-a indurat de suferinta mea. este cam ciudata situatia, sa te gandesti ca s-ar putea sa-i semene, dar are un suflet prea mare ca sa o deranjeze. Daca se va razgandi, deoarece i-am lasat mai mult timp de gandire, nu vreau sa o presez, o sa te rog sa-mi dai mai multe detalii, deoarece ma gandesc sa apelez si eu la o clinica din afara tarii, iar tu ai deja experienta.
Daca te-ai documentat cumva,poti sa-mi spui daca bebele rezultat cu ovocite donate, mosteneste ceva si de la mamica care il poarta in pantece. Genetic logic nu are cum, dar nici macar un pic nu ne punem amprenta pana la nastere?
Sa ai un bebe sanatos!
Fana
Teli spune:
Buna Fana ,
te-as ruga , daca nu te deranjaza , sa-mi spui si mie la ce clinica ai discutat despre fiv cu donatoare?
Daca vrei putem discuta in privat , adresa mea de mail este otilia_stefan2000@yahoo.com
Multumesc
mami_vreau spune:
Fana nu cred ca bebele obtinut prin ovocite donate poate semana cu mama, teoretic... insa cei de la clinica aleg donatoarea si in functie de caracteristicile fizice ale sotilor care beneficiaza de donate asa ca nu se stie niciodata! o sa iti spun cand voi naste!
Daca vrei sa afli mai multe despre fiv cu ovocite donate sau sa discuti cu alte fete care vor incepe curand procedura, te asteptam sa postezi si aici: FIV cu ovocite donate (5)
Laura
15+
Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...
Fana spune:
Laura,
Nu m-am gandit ca ar putea semana cu mama care il poarta in pantece, genetic logic ca nu are cum. Dar avand in vedere ca este hranit 9 luni de aceasta poate exista vreo sansa sa imprumute ceva, nu stiu ce, poate ceva din comportament, gesturi, sincer habar nu am..era doar un gand.
Evident ca am citit tot ceea ce este pe Forum despre subiect. Ti-am remarcat si contributia. Felicitari, sa ai un bebe sanatos!
Ne vedem pe Forum.
Fana
alina_alba spune:
salut, fete!
in legatura cu asemanarea fizica intre mama (purtatoare) si copilul obtinut prin fiv cu ovocite donate:
M-am interesat foarte mult pe tema asta si mi-a explicat o d-na doctor genetician (foarte buna, de altfel), sta treaba
Copilul o sa aiba adn-ul central al persoanei de la care vin ovocitele. insa, timp de 9 luni cat sta in burtica la mama purtatoare, aceasta in transmite anumite chestii de la ea, printre care si adn-ul periferic, care ii va da copilului anumite aswemanari. sper ca nu m-am incurcat in termeni, nu sunt de meserie :D
Insa, in concluzie, copilul va avea aceleasi sanse sa semene cu mama care il naste cam ca orice copil facut pe calea clasica.
Cat despre asemanarea psiho-intelectuala, eu sunt de parere ca 99% o reprezinta educatia
Sper ca nu am batut campii cu gratie :)
Va doresc succes maxim, sa va indepliniti marea dorinta :)
P.S. eu sunt candidata la inseminare cu embrioni, donati :) sa imi tineti pumnii sa functioneze