Scolari de Iulie - August 2004 * 84

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Pai ma Daria, dar a ta vrea, se speteste citind, nu vezi? e megainteresata... si cum zici, acum se pun bazele obiceiurilor scolare, acum se invata responsabilitatea si se insufla necesitatea mentinerii unui tempo continuu. Nu asa la heirup sa lasam temele toate pt duminica seara si de vineri pana sambata sa stam cu cracii in sus la soare (edit) si apoi duminica sa ne cainam ca avem muuuult prea multe teme, ca ne doare degetul, ca a facut batatura etc. Eu exact de asta vroiam sa-l feresc, de munca in salturi, care e sport studentesc. Acum e necesara continuitatea si constanta ca sa nu se ajunga la sictir. I-am zis frumos ca daca scrie fie si numai un singur rand de cifre sau litere pe zi, pana duminica va fi gata cu temele fara sa-si dea seama, fara sa le perceapa ca o corvoada, ca o povara. E vb doar de organizarea timpului, nimic mai mult. Temele se vor inmulti pe saptamana ce trece si daca nu se invata de pe acum cu un ritm de munca, va ajunge sa aiba tot mai multe lucruri putin consolidate sau chiar neintelese, tot mai multe "gauri" si daca pierde pozitia, pierde si reputatia si devine tot mai greu sa revina, sa recupereze, efortul va fi tot mai intens si extenuarea pe masura, sictirul tot asa si uite cum se poate pierde un elev cu potential. Asta desigur e un scenariu cam dramatic, tipic mie insa sa stiti ca nu sunt fff departe de realitate. Nu e totul sa fii istet, daca nu esti ambitios si constant in ce faci, nu poti ajunge unde vrei. Si pe unii ce ii demotiveaza mai mult si mai mult este exact insuccesul si dobandirea unei pozitii inferioare in grup, practic se pierd, raman acolo undeva in umbra, nevalorificati

Stiu ca ei baietii sunt mai putin ambitiosi insa nu stiu, trebuie totusi, cred, sper sa nu gresesc (ziceti si voi!), trebuie sa aiba o motivatie.
(am ajuns chiar sa-i zic ca daca nu intelege cat de importanta e invatatura poate sa ajunga cel mult muncitor pe masina de gunoi ori el e invatat cu un alt standard de viata, nu e nevoit ca alti copii sa se joace cu pamant si cu jucarii din carpe, nu mananca ce apuca de pe la altii, nu imbraca haine culese din gunoi, nu merge cu caruta ci cu masina, nu-si face vacantele pe maidan etc)

edit: NU vreau sa-l sperii sau stresez dar ma tem ca trebuie cumva sa-i arat ca realitatea este diferita de lumea lui feerica de copil crescut langa fusta mea; protectia excesiva creaza dependenta si inabiliteaza un copil sa isi formeze deprinderile necesare de suoravietuire in jungla vietii cotidiene. Asa ca incerc sa- l fac constient ca e absolut necesar sa isi ia in serios noul rol, cel de elev pe care il are in prezent asa cum si eu si taicasu ne straduim sa ne achitam fata de el cat mai bine de rolul asumat, cel de parinti. I-am zis ca noi ii iubim oricum, insa tgrebuie sa fie el multumit cu el insusi.
Uneori confortul momentan poate fi inselator. Zici ca "eh, ce atata zbatere, e doar in clasa I, ce mare branza?" Nu e mare branza, doar ca acum se pun bazele unui model, unui tipar de comportament, acum se invata cum sa aiba o responsabilitate continua, cum sa faca fata unui efort sustinut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

da Lia, citeste ca e curioasa mai ales cand vine vorba de zane si i s-a pus pata pe cartile frumos ilustrate ale lui Shirley Barber
insa nu ar face nicio litera in plus de xemplu - ca asa a zis doamna, 3 randuri si desi sta 3-4 ore la birou, in niciun caz pt studiu ci pt ale ei chestii; dar imi da mie teme si nu e foarte blanda am scris la semne grafice acu` 2 zile de mi au sarit capacele
ea are noroc ca sta la after si acolo ritmul e ritm plus sa nu credeti ca nu stie exact ce si cat au facut ei mai mult decat trebuia

Lia, e grea asta cu motivatia. Giulia nu are motivatie, ea merge din
reflex, asa cum a mers 4 ani la gradi.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Gabi, sanatate multa lui Tudor! Un an jumate?! Uau!

Philip, te mai asteptam pe la noi!

Dorsilia, temerile astea cred ca le avem cu toate.
Eu o "motivez" cu amenintari/pedepse (nu mai vezi desene, fara PC..) sau promisiuni (iti dau ceva daca nu vorbesti maine la scoala si esti cuminte )

Daca Maria s-ar duce din proprie initiativa sa-si faca lectiile as zice ca e ceva in neregula...

Eu tin minte ca nu ma gandeam decat la joaca in clasele 1-4 si reactionam "normal" numai sub amenintari...:)))
Evident ca au alt sistem de raportare, altceva e important pentru ei.

Maria a reusit sa taca doua zile la rand (ma rog, nu foarte multa tacere ca acum e ragusita de zici ca a fost la un concert de rock!)
Asa ca azi cand am venit de la servici m-a intampinat cu "imi dai?! imi dai ce mi-ai promis pentru ca am fost cuminte la scoala?!"
Uitasem ec i-am promis, mi-a adus aminte si i-am dat. A promis ca o sa taca si saptamana viitoare!

In rest, aceleasi scheme...Nu identifica sunetele, gresesc la recunoasterea numarului de sunete in silaba ...scheme d;astea...
"Maria, azi te-a trecut la tabla?!"
"Da"
"Si ce ai facut"
"Am facut bine!!!"
...dupa 10 secunde..."...pentru ca m-a ajutat doamna!"
Dar era mandra de ea ca a luat Fb la cunoasterea mediului, a stiut ca sunatoarea si galbenelele sunt plante medicinale! Doctorita o fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Olivia, imi place din ce in ce mai putin de doamna voastra!

Aaaa...uitai ce e mai important...are o colega de banca (sta in penultima banca cu o fetita )
Doamna mi-a zis ieri "ii e si ei dor sa stea cu un copil in banca"
Asa ca ieri Maria mi-a zis "Mami, mami, stau cu o fetita in banca! Poate daca sunt cuminte ma lasa doamna sa o pastrez!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristalina
Doamna mi-a zis ieri "ii e si ei dor sa stea cu un copil in banca"
Asa ca ieri Maria mi-a zis "Mami, mami, stau cu o fetita in banca! Poate daca sunt cuminte ma lasa doamna sa o pastrez!"

Asta este cea mai tareeee !!
Seara buna !
Si noi stem oleaca virusati, ieri gizmoul a acut vaccinul, pina seara nu a avut nik, iar dupa, la culcare facuram o vizita la bobocii din baie , sa ne golim stomacul, iar azi am tinut-o tot asa, plus ceva temperatura si crampe abdominale rele !!
Am sunat medicul, poate fi si reactie la vaccin zice el, da io cred ca e vreo gastroenterita ceva, enterocolita ... prea il doare burta asa de tare ! Sou, bem apa/ceai/sprite si ne uitam la teveu... iar azi a fost o zi minunata la Bucuresti, pe care am ratat-o big taim, ca nu am putut iesi din casa(nici la scoala nu l-am trimis) !
Sanatate muuulta tuturor, ca-i mai buna decit toate !

Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza...tati da cu aspiratorul, mandra sterge praful si eu stau pe forum....da' mi-am terminat treaba,am bagat stiuca la cuptor
Alice, insanatosire grabnica lui Gizmoeu nu cred ca-i de la vaccin,cred ca mai degraba a mancat ceva ce nu i-a priit
Lioeu ma repet obiectivul meu principal este ca mandra sa prinda drag de tot ceea ce inseamna scoala,sa mearga cu placere sa-si faca temele cu drag....pana acum eu zic ca stam bine,dar trebuie sa recunosc ca la inceput, pana sa-si intre in program primau amenintarile,pedepsele si recompensele....acum stie singura ca pana nu-si termina temele si nu-si face ghiozdanul nu poate face nimic altceva...
Roxi mi-au placut pozele
Kim invatatoarea vostra cred ca urmareste cevaadik mi se pare ca este cam insistenta....poate considera ca nu i-ati multumit bine ca L a ajuns in clasa la ea....altfel nu-mi explic atitudinea ei....mandra imi povestea ca ieri in pauza mare au pus muzica la statie si au iesit pe culoar si au facut discoteca
hai sa avem un week-end excelent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Hellou, hellou...

Va citesc si imi amintesc ce suparata eram pe directoarea de la gradi cand ii punea inca din grupa mare sa desparta in silabe o Doamne!! In pregatitoare deja scriau cuvinte simple!! Si ea saraca imi tot explica cat de greu e in clasa I, ca programa e cumplit de incarcata si ca doamnele nu au altceva de facut decat "ziua si litera, o sa vedeti ca asa o sa fie, ziua si litera", saptamana asta incepem literele, sa vedem cum o sa fie.

Tot de la gradi citire: daca nu s-au lucrat la gradi, trebuie lucrat zilnic cu el in primele 5, 6 luni ca sa-fi formeze un model! Asa ca Lia tu cam ai dreptate.

Eu slava cerului nu am probleme, al meu isi face lectiile ca asa e el obisnuit, nu a comentat pana acum deloc "taskurile" , si chiar le face in aceeasi zi in care le primeste. Mai scapa el cate un porc si incaseaza 2 randuri pe caiet, de fiecare porc. La mine porc inseamna si daca depaseste linia orizontala, in jos sau in sus motiv de proteste, dar... tot raul este spre binele lui.

In rest numai bine, nici o reactie dupa vaccin, doar ca Mirciulica a cam mucit week endul asta. Am dat o tura pe la cascat gura la magazine si m-am luat cu mainile de cap, eu nu am avut timp de cumparaturi in ultima vreme si nu am avut cand sa realizez cum au sarit preturile in sus, dar e ceva horror, daca ai nevoie de o reimprospatare a garderobei asa mai serioasa, pai ... ai cam incurcat-o (exceptand cazurile cu super venituri, evident).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata doamnelor
inca o saptamana de scoala/serviciu... am inceput sa fac un amr . zau, nu stiu ce am, dar simt nevoia acuta sa zac. gatesc ce e nevoie, nu prajituresc... e ceva ciudat cu mine. (si ma mai si ingras pe zi ce trece....)
una peste alta va doresc o zi frumoasa si usoara. ca lunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza...eu abia astept sa treaca ziua de luni,atat pentru mine cat si pentru mandra este cea mai luunga...dupa care vine week-end-ul
Andries ai mare dreptate cu scoala...de exemplu noi ieri am lucrat la gros,litera si cifra de azi...adica M mare si 8...arta nu gluma,sunt curioasa cum o sa le faca azi...
Roxi
hai sa avem o saptamana excelenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Helou gagici
E luni si la noi a reinceput scoala dupa saptamana de vacanta in care wiiu a fost mai abuzat ca oricand pt ca am facut tampenia sa le cumpar un sims
deci de azi back to reality :) in masina eva intreba incetisor "am in ghiozdan jurnalul?" de parca spera sa fi venit zana buna sa il puna acolo... ei bine nu, jurnalul zace aruncat pe undeva prin casa, donsoara n-are decat sa-i esplice blondei cum s-o pricepe mai bine de ce nu il are la ea
Am inceput sa casc okii dupa cadouri de craciun, la mara e simplu dar pt eva inca nu am nimic clar... cand o intreb ea balmajeste ca vrea o perie de par Top Model si nu stiu mai ce alte prostiute... mai vedem. poate aveti deja idei...
Pupez, o saptamana frumoasa

Edit ca am mai intrebat dar nu am gasit raspunsul, ce vaccin au facut??

Mergi la inceput