A doua sansa

A doua sansa | Autor: ioachim

Link direct la acest mesaj

Dragelor,

Sunt noua pe forum, dar va scriu cu o problema ce nu imi da pace. Am avut o relatie lunga, finalizata prin casatorie cu un om la care am tinut foarte mult. Din pacate, de-a lungul vremii, in ciuda sentimentelor dintre noi, am ajuns la probleme mari.

De-a lungul timpului, am avut parte din partea lui de injuraturi, santaje, amenintari cu diverse si scurte episoade de semi-violenta (incadrez aici, impins, aruncat cu obiect, nu atins propriu-zis ).

Am parasit relatia acum mai bine de un an. De atunci, el insista sa ne impacam, purtand-se foarte frumos. El a venit cu propunerea sa se schimbe ( eu nu cred ca oamenii se pot schimba daca altcineva le cere asta ), ii pare foarte rau pt. ce s-a intamplat, si de atunci s-a purtat foarte bine si mi-a inteles indecizia de a ma intoarce la el.

Pe de o parte, e foarte tentant. El ma iubeste sincer, stiu ca ma pot baza pe el. Pe de alta parte, nu pot uita anumite episoade.

Oamenii se pot schimba cu adevarat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Offff, eu te-as intreba cum evolua situatia dupa fiecare scandal. Discutati despre ce s-a intamplat? Promitea ca nu se mai repeta? Daca da, eu zic ca e mai bine sa-ti vezi linistita de viata (fara el). Mai ales ca spui "episoade" nu "episod"...
Tentatia exista daca a fost dragoste si daca nu a aparut nimic special in viata ta dupa despartire, dar banuiesc ca decizia de a va desparti ai luat-o cantarind foarte bine lucrurile, si realizand ca nu mai poti suporta o anumita stare de fapt. De ce sa vrei sa te intorci in acelasi punct?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioachim spune:

Buna BlackCat

asta este, ca episoadele de jigniri si amenintari nu se terminau aproape niciodata cu o impacare ca la carte, sau cu cerinte de iertare din partea lui. Asta ma face sa ma gandesc. La cateva luni dupa ce am plecat anul trecut, m-a sunat sa imi spuna ca vrea sa se schimbe, ca ii pare foarte rau pt modul in care m-a tratat, ca si-a dat seama cat insemn pt. el si ca m-ar vrea inapoi. De peste un an ma asteapta, m-a presat oarecum sa ii dau un raspuns, dar practic a avut mare rabdare cu mine. Simt ca s-a schimbat, dar totusi nu mai locuim impreuna, suntem despartiti in fapt. Deci ma intreb pe termen lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azzure_sun spune:

Buna Ioachim,
Ca una care stie ce inseamna sa ai langa tine un barbat agresiv verbal cu unele episoade de semi-violenta exact ca ale tale (de care acum ma despart) ti-as zice sa-l testezi. Sa vezi pana unde merge schimbarea asta a lui.
Si mie mi-a promis ca se va schimba. Eu una am considerat ca e prea tarziu, cu toate astea la momentul cand a promis am lasat lucrurile in coada de peste tocmai pentru a-l vedea daca chiar se schimba sau avea intentia sa se poare frumos doar pana spuneam eu ca l-am iertat. Intuitia nu m-a inselat. Si schimbarea nu s-a produs. Acum sunt ferm convinsa ca daca spuneam ca-i dau o alta sansa sau ca-i acord o perioada de proba se purta frumos doar atunci, pana eu reveneam la “sentimente mai bune”. Iar eu am vrut sa vada daca chiar intentiona sa se schimbe (nu pentru mine sau copil, ci pentru el). Dar asta e experienta mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioachim

Oamenii se pot schimba cu adevarat?

Da, cu siguranta.
Dar o schimbare radicala e grea, dureroasa, impotriva firii, necesita deci truda multa si timp. Trebuie o motivatie puternica si necesita ajutor, intelegere.
Este foarte dificil, dupa parerea mea.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Draga mea, nu e singurul barbat din lumea asta, vorba unei prietene "calci pe ei ca pe dude".
Zici ca te iubeste sincer? pai ce iubire e aia in care te jigneste, te injura, te santajeaza....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Cred cu tarie ca violenta verbala duce in timp si la violenta fizica.
Cred ca oamenii se pot schimba dar mai cred ca e greu si ca trebuie sa se imtample ceva cu adevarat maret ca sa ma exprim asa ca sa determine o schimbare.
Altfel nu, nu se schimba. O spun, o cred si ei pana la urmatoarea cearta cand va izbucni din nou si va da vina pe tine ca din cauza ta........ si asa mai departe.

+25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Da oamenii se schimba.. daca isi dau seama cu adevarat ca au gresit si ca pot pierde ceva pretios fara aceasta schimbare..
Insa nu toti ne putem schimba pe termen lung...

Daca simti dorinta sa ii mai dai o sansa da-o.. insa gandeste-te ca poate exista posibilitatea ca schimbarea ce o astepti sa fie temporara, schimbarea sa fie falsa, iar tu sa trebuiasca sa o iei de la capat...

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Nu sunt in masura sa-ti raspund daca oamenii se schimba intr-adevar (in bine) din experienta mea pot spune ca nu .

Aceiasi oameni pe care-i stiu buni la suflet, nobili, intelegatori, au ramas asa peste ani in ciuda evenimentelor triste din viata lor. Aceleasi persoane rele, irascibile, veninoase ,false , sunt la fel chiar daca viata le-a oferit numai satisfactii si mai rau au devenit daca au avut parte de probleme.

Citat:

Dragelor,

Sunt noua pe forum, dar va scriu cu o problema ce nu imi da pace. Am avut o relatie lunga, finalizata prin casatorie cu un om la care am tinut foarte mult. Din pacate, de-a lungul vremii, in ciuda sentimentelor dintre noi, am ajuns la probleme mari.

Dar tu Ioachim , mai tii la el?

Citat:

De-a lungul timpului, am avut parte din partea lui de injuraturi, santaje, amenintari cu diverse si scurte episoade de semi-violenta (incadrez aici, impins, aruncat cu obiect, nu atins propriu-zis ).

Nu crezi ca aceste lucruri dor mai mult ?!Corpul se vindeca, ai vazut, te lovesti , te doare si in cele din urma te vindeci. Dar sufletul, crezi ca rana poate fi ,,vindecata" de aceeasi persoana? Posibil, eu mai sceptica din fire, nu cred!

Daca tu crezi ca el te iubeste sincer (probabil ca asa simti ) poate ca o sansa ai putea sa-i acorzi, macar nu vei avea ce sa-ti reprosezi.
Raspunsul este la tine, vrei si pana la urma urmeaza-ti inima, poate instinctul iti joaca feste dar nu-i mai permite nicio jignire , nu trebuie sa fii calcata-n picioare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Citat:

Buna BlackCat

asta este, ca episoadele de jigniri si amenintari nu se terminau aproape niciodata cu o impacare ca la carte, sau cu cerinte de iertare din partea lui. Asta ma face sa ma gandesc. La cateva luni dupa ce am plecat anul trecut, m-a sunat sa imi spuna ca vrea sa se schimbe, ca ii pare foarte rau pt modul in care m-a tratat, ca si-a dat seama cat insemn pt. el si ca m-ar vrea inapoi. De peste un an ma asteapta, m-a presat oarecum sa ii dau un raspuns, dar practic a avut mare rabdare cu mine. Simt ca s-a schimbat, dar totusi nu mai locuim impreuna, suntem despartiti in fapt. Deci ma intreb pe termen lung.

Ahaaa. Pai atunci s-ar putea ca despartirea dintre voi sa fi fost exact shutul de care avea nevoie pentru a realiza ca greseste... Dar e la fel de posibil sa fie o schimbare temporara, din pacate...

Ma aliniez la parerea celor care spun ca daca tu vrei sa mai incerci o data, fa-o. Ceea ce ramane nespus, este ca daca nu se vor materializa sperantele tale, ai pierdut si timpul si vei avea parte si de o mare dezamagire. Dar nu pot nici sa te sfatuiesc sa-ti pastrezi o rezerva, sa nu te imbeti cu apa rece, si sa-ti lasi un coltz de suflet numai pentru tine, pentru ca nu mi se pare ca ar fi cinstit... Desi asa ar fi prudent pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioachim spune:

Multumesc tututor pt. sfaturi.

Da, asta este ca nu stiu. In momentul asta, nu ma mai simt atrasa de el fizic decat foarte putin. Tin la el insa mult, dar poate ca la un prieten foarte bun.

Pe de alta parte, daca el s-ar schimba cu adevarat, pt. mine ar fi un barbat bun, care ma iubeste sincer, in care am incredere, care imi lasa libertatea sa imi urmez visurile. Deci pe de o parte, e aproape barbatul ideal pt. mine.

Ca dovada, anul asta nu am avut pe nimeni. Foarte rar, gasesc pe cineva care sa ma intereseze si care sa aiba calitatile lui in anumite privinte.

Dar, pe de alta parte, nu pot uita.

Mergi la inceput