Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***354***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Draga Ela, io daca as fi barbat si as avea o femeie ca tine care poate trage spre bine toata familia, nici nu as zice car-mar. M-as adapta.

Nu te supara, nu am vrut sa iti jignesc sotzul!

Situatia ta nu e aplicabila si in cazul familiei mele. Noi amandoi ne dorim plecarea.

Tu esti tare, ideea este ca eu daca as fi in locul tau si as primi raspunsurile astea as lua situatia cu calm (pe cat posibil) si i-as expune toate variantele dar in acelasi timp as cauta sustinere si suport pe linie materna. Adica, m-as asigura sa exista o mana de femeie care sa fie in preajma lui Ianis cat io as fi plecata.

E adevarat, e grea adaptarea...ai exemplul viu al lui Simply. Si ei au plecat la fel. Dar: e Germania- nemtii foarte greu renunta la la un loc de munca pentru un strain.

Io cred, si iarasi nu te supara, ca sotzul tau nu a crezut ca tu vei face o impresie buna. Acum a fost pus in fata faptului implinit.

Io as merge inainte cu gandul ca lui Ianis ii va fi bine. El e cel mai important, iar alegerile de tipul : se alege praful daca pleci nu mi se par potrivite.

Felicitari pentru reusita. Iti doresc calm sa poti sa gestionezi situatia in favoarea ta. O sa reusesti!
Asa cum a zis si Ana-Maria...a fost luat prin surprindere.

In plus Germania nu e nici Australia, nici Mexic, nici China. E colea! Sunt 2000 km pana la Munchen (mie mi-e usor de zis ca imi place cu masina).

Nu stiu cat de folositoare iti este opinia mea, dar sper sa iti dea mai multe idei pe care sa le abordezi in relatia cu Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Ela, draga mea, felicitari pentru reusita! Sint mindra de tine! Si, deep deep inside, cred ca si Dan e mindru de nevasta lui doar ca realitatea asta "noua" si "brusca" l-a luat pe nepregatite si a cam ramas fara repere.

Mie mi se pare super relocarea cu asemenea perspective: adica, unul din 2 are un start foarte bun care asigura "linia de plutire" -si chiar mai mult decit atit!- a intregii familii. Nici Coco nu ar fi de caord veci sa plecam, cu toate ca eu mi-as gasi job mult mai usor in strainatate. Situatia e, insa, diferita pentru ca tu VREI sa pleci. Si o femeie ca tine cind VREA ceva, POATE ORICE. Deci eu cred ca tu poti sa-l aduci pe Dan in directia dorita de tine. Poate ar fi bine ca, dupa ce ii explici pe indelete ce inseamna aceasta decizie, asigurindu-l de implicarea ta totala pe toate aspectele, sa-l lasi pe el sa ia decizia de a pleca Nu stiu exact daca s-a inteles ce vreau sa spun: sa-l faci sa ajunga el singur la a lua decizia de a pleca. Pune-i in vedere ca "la bine si la rau" nu inseamna decizii "radicale" de "ori, ori" cum face el; fa-l sa se gindeasca la plecare ca la o situatie pasagera in viata voastra; poate ca faptul ca se gindeste la plecare ca la ceva definitiv si ireversibil il sperie. Momentan, mi s-ar parea ok sa hotariti ce faceti ACUM, cum manageriati intreaga voastra existenta ACUM pentru ca lucrurile se "asaza" pe parcurs.

Musai tre' sa-l schimb pe Ian.

Te pup, sper sa ajungeti la un consens si multa sanatete lui Ianis.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Si pe mine prima postare a Sabinei m-a uns la suflet; i-am si scris ca, fara sa o cunosc, o iubesc, ca vorbim aceeasi limba.

Bai-ul meu cel mare are legatura cu gradinita, dar o sa scriu miine, mi se pare mai important acum, bai-il Elei.

Simpli, sint pe gustul meu tinutele propuse de tine. Dar, nu pot purta balerini la fusta scurta pentru ca am cele mai urite picioare din lume ; in rest, imi place cum gindesti!

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ela, ma bucur si apreciez reusita ta. BRAVO. Ma unge pe suflet sa aud si vesti bune intr-o lume haotica (vb Inei, poate ma pun zilele astea sa detaliez din grajdul meu de la munca) acum sa ne bucuram de implinirea ta si sa ne concentram pe schimbarea de atitudine si gandirea a omului din dotare.

Cum ma stiti conservatoare (si conserva) si conformista eu il inteleg cumva pe Dan. Pe mine trebuie sa ma pregatesti cu 5 ani inainte ca peste alti 5 iti vei schimba culoarea la par. Dar sa imi spui ca de maine plec in Nemtia. Nici nu as sti cum sa reactionez. Si ca sa dovedesc ca imi este rau fara tine (daca as fi in rolul de sot) as face numai belele intentionat sa atrag atentia si eventual sa iti demo ce greu e cu kuru in 2 luntre.

Pana la urma tot discutia va usura alegerea. Bine ar fi sa fie cea aleasa de tine. Depinde de tine cate cuvinte poti spune pe minut sa il uluiesti de creier si sa cedeze.

Zau ca mi+e ciuda mie sa ai sansa asta si sa ii dai cu piciorul. Primul gand care imi trece prin cap...Ia-l pe Ianis si "Go Planet"...dar stiu ca nu poti face una ca asta. Ca nu te asteapta nimeni cu flori in gara acolo si oricat de multi bani ti+ar da nu iti ofera si liniste sufleteasca.

Decizie grea...Noi suntem doar "opiniste". SPOR.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Novus, degeaba vrei sa-mi auzi vocea...ca n-am!Azi am avut cateva reprize de pauza totala si va dati seama cam cum e la scoala, unde sarcina mea numarul 1 e sa glasuiesc. O laringita ca asta am mai avut doar acum zece ani si destul de greu mi-a trecut si atunci

Ina, varianta a doua propusa de Simply mi se pare foarte inspirata, la fel cum haioasa si inspirata mi se pare si a ta cu chestia tip frac. Eu nu cred ca nu s-ar potrivi cu tutuul. Si vrem poze, e obligatoriu!

Ela, eu subscriu la ce-a zis Ina. In momentul asta e nevoie sa dai dovada de diplomatie si intelegere: e o schimbare mare si rapida. Eu zic sa te pui putin in locul lui Dan si sa te gandesti cum ai gestiona o asemenea veste. Nu merge pe varianta "eu vreau sa merg", ci pe aceea
"ne este mai bine tuturor acolo, hai sa nu ratam sansa asta, sa vedem daca functioneaza, daca nu, venim inapoi". Din ce-am mai observat eu referitor la psihologia masculina, barbatilor le place sa se simta implicati in decizii, nu doar sa le execute. Eu il inteleg pe Dan, asa cum inteleg si entuziasmul tau pe deplin justificat(felicitari pentru reusita!),pentru el spaima de necunoscut este mult mai mare in momentul asta, pentru ca tu ai fost la fata locului, stii limba, ai un serviciu asigurat. Pentru el e un nou punct de plecare si ideea asta il face sa se simta temator si nesigur, asa ca incearca sa fii calma si intelegatoare si sa dovedesti empatie pentru temerile lui. Nu te enerva, nu da ultimatumuri (chiar daca el, vulnerabil cum e acum, le da) si asigura-l ca alegerea pe care vrei sa o faci nu este una menita doar sa-ti aduca implinire in plan profesional, ci si oportunitati grozave pentru familia voastra.

Mergi la inceput

Andrei(canta): Melc, melc, dodobelc...
Eu(cu vocea-mi gajaita:Codobelc
Andrei: Dodobelc...mami, nu stii deloc!

(Drept e ca-i mai fain dodobelc decat codobelc)

Dodo, ai PM.

Mergi la inceput

Sanatate lui Ianis si tuturor copilasilor bolnavi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Hello!

Am terminat si eu aseara cu eventul care mi-a mancat ficatii in ultima saptamana (a iesit f bine) si azi cica am stat acasa sa ma hodin, dar am muncit cu impachetatul de mai bine ma duceal la serviciu. In fine...
INA, multumimi de intrebare. Bahaosul de abia incepe, dar suntem bine. Cred ca ne mai ia o saptamana sa golim totul

NOVUS, acum am facut operatiunea on-line. Iertaciune, imi pun cenusa in cap si la propriu cu prima ocazie

ELA, felicitari! You rock Chiar m-am emotionat toata, mi se pare grozav. Alegerea ta e...a ta, din pacate nu o poate face nimeni in locul tau. Inima ta ce zice? Dar sincer, daca nu ar exista problema banilor, a perspectivei unui job prost platit, daca dai toate prejudecatile la o parte, inimioara ta ce zice? Ascult-o ca sigur zice bine Eu zic ca Dan te va urma orice decizie vei lua. Acum e doar speriat. Dar numa sa nu plece Dan pana nu ne luam materialeleGLumesc desigur, ca iti trebuie un pic de detensionare acum. Sanatate lui Ianis.

Noi am fost la un alt medic saptamana trecuta (nu mai atiu daca am zis) si la un alt ORL-ist (recomandat de acest medic) azi. La Medlife-ul situat la 5 minute de mers pe jos de blocul meu, dr fiind recomandata de o colega.
Concluziile dr (pt tusea cu voma de care mai suferim din cand in cand): s-a reactivat refluxul (ceea ce ne-a zis si dr de la Grigore in aprilie dar eu nu am crezut-o), se combina cu muci, care pot fi cauzati de colectivitate dar si de o rinita alergica (de ceea ce se temea MADA, pe ea am crezut-o). A fost f bine ca am operat-o de polipi, dar nu a rezolvat suta la suta problema. Ne-a dat First defense pt imunitate (pe langa Luivac-ul pe care il luam deja), Osteocare pt CA, MG si alte vitamine, Sinupret pt nas, Nexium pt reflux, continuam Singulair, dam si cu Olynth in nas pana maine.
Azi la ORL: are mucoasa nazala inflamata, i-a facut bine operatia dar clar are si o rinita, combinata cu reflux, este si forma (sau suspiciunea ca eu nu am inteles daca are sau nu) de astm (pt care luam deja singulairul). Dar, pt un copil aflat in colectivitate si cu acest istoric se prezinta bine.Pastram tratamentul descris mai sus la care adaugam Nazonex 1 luna de zile si Zyrtec 2 saptamani si ne mai vedem peste o luna cu amandoi.
Acuma ce sa zic, si pediatra si orl-istul mi-au lasat o impresie buna (orl-ist-ul mai era si frumusel), orl-ist nu mai simteam nevoia sa consult, dar m-a trimis pediatra. Nu sunt chiar ok cu armata de siropele si fas-uri pe care o ia, dar sper sa ne ajute sa trecem iarna fara complicatii si absenteisme de la gradi.

Hai ca m-am intins. Va pupicesc!

Va pup

Mami de minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Pisigri, imi place sa vad ca ti-ai descoperit o noua pasiune. Tare mi-ar placea sa-mi fac si eu rost de una iar daca ar fi si Ian implicat cit de cit in noua indeletnicire a mama-sii, as fi in extaz!!!!

Si, chiar daca nu-i nevoie, tin eu musai sa te felicit pentru felul in care o cresti pe Ilinca!

Mama lui Ian.

Multam pentru cel mai tare compliment pe care il puteam primi, insa nu e adevarat . La schimb, o sa pretind poze cu tutu-ul :) Pe tine, desigur, nu in cutie !!

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Buna dimineata!

ELA - o mare, mare imbratisare. Ma bucur atat de mult pentru tine. Si pentru voi, ca toti ati putea fi beneficiarii unei atat de frumoase schimbari. Munchen - maine m-as muta acolo! Sper ca Dan sa realizeze (sau il poti ajuta tu) ca Ianis va avea de 100 de ori mai multe sanse acolo decat aici. Si nu e vorba numai de sansa. E vorba de mediul in care ar putea trai Ianis. E vorba de lipsa starii asteia de "suflet la gura" cu care traim aici, zi de zi. Sper sa il convingi. Ar fi minunat pentru voi ca familie.
Daca ai plecat cu Tarom, cred ca tu ai mers in acelasi avion cu Cata, care e si el la Munchen de cateva zile. Ce tare ar fi sa locuim in acelasi oras!

PISIK - parca povestesti despre Calin cand zici de problemele de sanatate ale Anei.

Calin e mai ok, ii tot pun Colargol (caci am reusit sa gasesc) si parca-parca secretiile alea nu mai galgaie in gat si nas... Ma gandesc serios - desi eram cam impotriva lor - sa-i fac toate vaccinurile care l-ar putea feri de complicatii.

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Mergi la inceput